Door |Geüpdatet op: 20 maart, 2017|2.8 min leestijd|

Met de hele familie op vakantie gaan in Spanje is een feestje, dat zullen vele vakantiegangers bevestigen. Maar waar ga je precies heen met kinderen? Misschien had je nog niet aan deze Spaanse plekjes gedacht, terwijl je er ontzettend veel leuke dingen met de kids kunt doen!

1. Het wilde westen aan de Costa de Almería

Sunweb - Spanje - Costa de Almerìa

Met kinderen naar de Costa de Almerìa? Doen! In deze zuidoostelijke regio van Spanje vind je schitterende stranden, ideale familiehotels en mogelijkheden tot onvergetelijke uitstapjes. Zo kun je flamingo’s spotten in nationaal park Gabo de Gata, de stad Almerìa met zijn verschillende speeltuintjes ontdekken en het hoogtepunt is themapark Oasys, Mini Hollywood. Midden in de woestijn, die een stuk minder ver van jouw luxe hotel ligt dan je denkt, kun je je hier echt in het wilde westen tussen de cowboys en indianen wanen.

2. Kindvriendelijke plekjes op Ibiza

Sunweb - Spanje - Ibiza

Ibiza, het eiland waar menig mens zen wordt zodra ze er voet aan land zetten. Op dit relaxte eiland kun je ook een heerlijke vakantie met kinderen tegemoet gaan. Zo kun je verschillende kindvriendelijke stranden bezoeken, bijvoorbeeld Talamanca of Cala Llonga. Er zijn ook verschillende hippe strandtenten waar speciale kinderanimatie plaats vind. In de Kids Corner van Atzaro Beach kunnen kinderen van woensdag t/m zondag meedoen aan spelletjes en workshops. Bij El Chiringuito is er plek voor kinderen om samen te spelen in het zand, armbandjes te maken, schilderen etc.

3. Waterpret op Gran Canaria

Sunweb - Spanje - Gran Canaria

Eindeloze dagen plezier op schitterende stranden, dat kan op Gran Canaria. Maar een dagje eropuit  op dit veelzijdige eiland kan ook voor kinderen ontzettend leuk zijn. Zo ontdekken ze exotische planten en dieren in Parque Norte of maken ze kennis met de oorspronkelijke bewoners van het eiland in archeologisch park La Cueva Pintada. En wie een dag vol waterpret wil beleven kan talloze glijbanen afsuizen in Aqualand Maspalomas. En omdat de spannende, hoge en bijzondere glijbanen voor de allerkleinsten wat te hoog gegrepen zijn, kunnen zij terecht op het grote waterspeelplein.

4. Varen langs de Costa Brava

Sunweb - Spanje - Costa Brava

Wanneer je met kinderen op vakantie bent aan de Costa Brava, kun je bij vele hotels dagen lang van de zon genieten aan het zwembad of op het strand terwijl er ook nog eens leuke activiteiten worden georganiseerd. Maar wat dacht je van een toffe boottocht, het liefst op een boot met een glazen bodem, zodat de onderwaterwereld heel dichtbij komt. Of breng bijvoorbeeld waterpark Aqua Diver een bezoekje, dat tilt waterpret naar een heel ander niveau met glijbanen voor jong en oud.

5. Spectaculair attractiepark op Mallorca

Sunweb - Spanje - Mallorca

Op het grootste eiland van de Balearen, Mallorca, zijn talloze kindvriendelijke plekjes te vinden. Van onze Selections hotels, tot kindvriendelijke stranden waar het strand langzaam afloopt in zee. En ben je op zoek naar een dagje avontuur? Wat dacht je van zip-linen in La Reserva Mallorca of het spectaculaire attractiepark Katmandu? Hier lees je nog veel meer over familie-uitjes op Mallorca.

Op welke plek in Spanje worden jij en je gezin verliefd? Boek tijdens Verliefd op Spanje met € 50,- korting per persoon!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
20 maart, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten