Door |Geüpdatet op: 27 oktober, 2015|2.2 min leestijd|

Toen wij vertelden dat we (weer) naar Egypte gingen dit jaar werden we voor gek verklaard. ‘ Egypte, dat is enorm gevaarlijk?’ ‘ Er is toch een negatief reisadvies?’ En ‘ik zou het gevaar niet opzoeken’, waren dingen we regelmatig hoorden. Maar we hebben ons er niets van aangetrokken en zijn gewoon gegaan. In Nederland hadden we al contact gezocht met de duikschool waarmee we weer een paar dagen op pad wilden gaan, want we zijn fervente duikers.

wpDSCN0419egypte

Eenmaal op het vliegveld aangekomen voelde het weer erg vertrouwd; de warme zwoele lucht als je het vliegtuig uitstapt is de voorbode van veel zonnige dagen. Eenmaal aangekomen in het hotel werden we aangename verrast. Niets teveel gezegd in de omschrijving Sunweb. Het Steigenberger Aqua Magic is echt een heerlijk hotel, vooral erg leuk voor mensen met jonge kinderen. De eerste dagen hebben we lekker rustig aan gedaan en genoten van alles wat het hotel te bieden heeft: heerlijke zwembaden, leuk strandje waar we met een golfkarretje heen werden gereden en heerlijk eten en drinken.

wpIMG_1650Egypte

Daarna zijn we een aantal dagen met de duikschool de zee opgegaan. Het is zo heerlijk om een stuk te varen en te genieten van de stralende zon, om dan vervolgens bij een duikstek het water in te gaan en de prachtige onderwaterwereld van Egypte te ontdekken. Als je aan de Rode Zee bent moet je zeker eens gaan snorkelen of duiken. Er is zoveel moois te zien. Zo zie je prachtig gekleurde vissen en koralen; adembenemend gewoon. En soms, heel soms heb je het geluk dolfijnen tegen de komen. Dan kan je vakantie zeker niet meer stuk!

wpPICT0048_2 Egypte

Wij zijn ook nog een avond naarde ‘New Marina’ geweest om daar een beetje rond te lopen en ons te vergapen aan de prachtige boten die daar liggen. En een avond naar een leuke beachclub. Ook is er een nieuw, redelijk groot, overdekt winkelcentrum, de Senzo Mall. Hier vind je onder andere een grote supermarkt en een McDonalds. Erg leuk voor een avondje, als je eens wat anders wilt. En we hebben helemaal niets gemerkt van enige onrust. Ja er zijn wat meer veiligheidsposten en controles, maar de toeristen hebben hier zeker geen last van. Iedereen was erg vriendelijk en juist heel voorkomend naar de toeristen. De Egyptenaren zijn erg blij dat er wel mensen blijven komen. Heel veel mensen zijn daar immers toch ook afhankelijk van. Dus schroom niet en boek gewoon een reis naar Egypte, het is er heerlijk!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
27 oktober, 2015|1 Reacties

Gerelateerde berichten