Door |Geüpdatet op: 15 augustus, 2014|3.8 min leestijd|

Het is alweer twee jaar geleden dat mijn vriend en ik voor het eerst op vakantie gingen naar Kusadasi. In september, gaan we voor de derde keer! Omdat ik regelmatig de vraag krijg waarom het daar zo geweldig is, lijkt het me leuk om een soort Kusadasi travel guide te maken! Zo zal dit eerste artikel gaan over alle leuke bezienswaardigheden die we de eerste keer in Kusadasi hebben gezien en er zal dan ook nog een tweede artikel komen met tips uit onze tweede vakantie!

Kusadasi, je spreek het uit als koesj-a-dasse, is een prachtige plaats in het zuidwesten van Turkije. Tot nu toe hebben wij altijd heerlijk weer gehad en dat terwijl we altijd in het laagseizoen gaan. In het hoogseizoen schijnt het een stuk drukker te zijn qua toerisme, maar daar kan ik niet zo goed over oordelen. De twee keren dat wij er zijn geweest was het eind april, begin mei en toen was het heerlijk rustig, niet uitgestorven rustig, gewoon gezellig rustig. Dit jaar gaan we in september, ben benieuwd hoe het dan zal zijn!

Hotel: Charisma de Luxe

Wij verblijven altijd in Hotel Charisma de Luxe! Het is een goed betaalbaar vijf sterren hotel met een prachtig zwembad en een grote vlonder aan de zee. Heerlijk om overdag lekker aan het water een boekje te lezen onder het genot van een club sandwich en cocktail! Het hotel ligt niet in het centrum van Kusadasi maar wel op loopafstand van het centrum, zo wandelen we vaak na een dag bij het zwembad s ‘avonds over de boulevard naar het centrum, de perfecte avondwandeling! Niet geheel onbelangrijk! Wij boeken de reis altijd via Sunweb, tot nu toe zijn we daar echt super tevreden mee en staat reisleidster Saskia altijd voor ons klaar, echt een aanrader!

Dagje weg: Efeze

Efeze is een mooie locatie met allemaal opgravingen uit de Griekse oudheid. Zo zijn er bekende gebouwen te zien zoals de Tempel van Artemis, Bibliotheek van Celsus en een aantal theaters! De Tempel van Artemis in Efeze behoort zelf tot de zeven wereldwonderen! Mooi om eens gezien te hebben en als je een grote liefhebber bent van geschiedenis en oudheid is dit echt the place to be!

Boottocht

Sunweb verzorgt een groot aantal excursies waar je je bij aankomst voor in kan schrijven. Ons leek de boottocht erg leuk, lekker een stuk varen en ondertussen een mooie zonnig kleurtje krijgen! Tijdens de boottocht stopt de boot ook een aantal keer en kan je zwemmen in de zee, nadat je natuurlijk van de boot af bent gesprongen 😉

Dagje weg: Pamukkale

Pamukkale is denk ik wel mijn favoriete bezienswaardigheid! Het is een stukje rijden (wordt allemaal verzorgd door Sunweb) maar dan heb je ook wel iets magisch gezien! Pamukkale betekent ‘Kasteel van katoen’ en is een prachtige verschijning! Het warme water van 35 graden bevat erg veel kalk waardoor er calciumcarbonaat neer slaat en er enorme witte terrassen ontstaan! Omdat het allemaal langs een helling loopt ontstaat er een prachtige witte berg, waar continu water over loopt en erg allemaal baden zijn gevormd. Het is een beetje moeilijk uitleggen, maar het is een prachtige ervaring. Je begint bovenaan de berg en zo loop je over de terrassen naar beneden. Boven op de berg is Cleopatra’s Pool te vinden, een prachtig natuurzwembad! Wij hadden helaas geen tijd om een duik te nemen, maar mocht je die tijd wel hebben, zeker doen!

Cruiseschepen

Kusadasi is een populair vakantiebestemming, ook voor de cruiseschepen. Bijna dagelijks ligt er een pareltje van een cruiseschip in de haven, zo immens groot, je kijkt je ogen uit! De eerste keer dat we in Kusadasi waren hadden we een hotelkamer met zicht op de haven, zo mooi!

Pigeon Island

De naam Kusadasi komt van ‘kus’ (vogel) en ‘ada’ (eiland), het verwijst naar het kleine eilandje dat voor de kust ligt, het duiveneiland. Hoewel het een eiland is, is het gewoon verbonden met de stad Kusadasi en kan je er een mooie wandeling maken en tot rust komen. We zijn zelf nog niet op het eilandje geweest, maar van een afstandje ziet het er prachtig uit! Komende vakantie gaan we daar eens een kijkje nemen denk ik!

Dit waren alle leuke bezienswaardigheden die wij tijdens onze eerste vakantie in Kusadasi hebben gezien. Binnenkort komt er nog een tweede artikel over Kusadasi, met tips op basis van onze tweede vakantie! Het is er zo prachtig, kan niet wachten totdat ik weer richting Turkije ga!

Zijn jullie wel eens in Kusadasi geweest?

Deze blog is met toestemming overgenomen van het lifestyleblog van Lauriëtte.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
15 augustus, 2014|1 Reacties

Gerelateerde berichten