Door |Geüpdatet op: 11 december, 2019|3.3 min leestijd|

Met de kids op vakantie? Kies voor Kreta! Je vindt er vele themaparken en attracties, maar ook ontzettend veel natuurschoon en interessante historische plaatsjes. Onze tip: afwisselen!

Veelzijdig eiland

Prachtig weer, een diep-turquoise zee en genoeg leuke uitstapjes voor het hele gezin. Welkom op Kreta! Het populaire Griekse eiland doet je wellicht denken aan feestende jongeren, maar wist je dat families met kinderen hier ook bijzonder goed aan hun trekken kunnen komen? 

Het leuke aan Kreta met kids is dat je niet per se alleen maar in glijbaanparadijzen rond hoeft te hangen. Tenzij je dat wilt natuurlijk, want Kreta heeft er meerdere. De kans is echter groot dat je je kinderen ook iets van het land wilt laten zien en een beetje cultuur bij wilt brengen. Dat hopen we tenminste, want Kreta is daarvoor een heel geschikte bestemming. Enerzijds vind je er vele themaparken en attracties, anderzijds biedt het eiland ontzettend veel natuurschoon en interessante historische plaatsjes.

Wil je een uitstapje maken iets verder weg van je hotel? Er zijn prima busverbindingen naar de meeste locaties, maar je kunt ook makkelijk een auto huren.

Stranden op Kreta voor families

Hoe kan het ook anders op een eiland; er zijn hier veel verschillende soorten stranden te vinden, zowel rotsachtige met keien als brede goud-gele zandstranden. Voor de kleintjes is het natuurlijk fijn als ze lekker veilig kunnen spelen. De meest geschikte stranden voor kinderen vind je daarom aan de west- en noordkust, waar het strand meestal langzaam in zee afloopt:

  • Elafonisi
  • Falasarna
  • Balos
  • Rethymnon
  • Voulisma
  • Vai

Waterparken op Kreta

Als je kinderen graag zwemmen hoef je je op Kreta niet te beperken tot het strand. Er zijn hier namelijk ontzettend veel waterparken met de tofste attracties en gekste glijbanen.

    • Watercity (Anopolis, de grootste met 26 glijbanen)
    • Aqua Plus (Chersonissos, diverse glijbanen en attracties)
    • Star beach (Chersonissos, gratis entree, geschikt voor klein en groot)
    • Limnoupolis (Chania, met grotten, watervallen en speeltoestellen)

Themaparken

Dinosauria Park

Dino fans opgelet: In het plaatsje Gouves zit een park waar je levensgrote dinosaurussen kunt bewonderen! Hier leren de kleintjes op speelse wijze meer over deze pre-historische reuzen. 

Labyrinth Park

Een entertainmentpark waar je met je gezin kunt gaan midgetgolfen, boogschieten, pottenbakken of ronddwalen in een mega-doolhof met trappen en bruggen. Er is ook een Grieks equivalent van Madurodam te vinden: een traditioneel Kretenzisch dorpje in miniatuur.

CretAquarium

Snorkelen kun je als de beste op Kreta. Als je dat gedaan hebt met de kids en ze zijn geboeid geraakt door de onderwaterwereld, bezoek dan een van Europa’s grootste aquariums waar duizenden prachtige vissen te bewonderen zijn.

Aquaworld

Een ander waterdierenpark waar jullie onder andere schildpadden spotten en krokodillen ontmoeten.

Stad & Land

Als de kinderen wat ouder zijn (of je de buggy dan wel draagzak hebt meegenomen) en ze het ook leuk vinden om oude stadjes te bezoeken, kunnen jullie je hart ophalen op deze mooie plekken: 

Chania

Venetiaans havenstadje, goed te combineren met een bezoekje aan het strand of een van de andere leuke dingen die hier te doen zijn zoals een voetbalmuseum, 3d-museum of een wandeling naar de Venetiaanse vuurtoren.

Heraklion

De hoofdstad met een historisch centrum waar je kunt winkelen en lekker ronddolen door leuke steegjes en pleinen. Je vindt er ook het Archeologisch Museum van Heraklion.

Knossos

Struinen door de overblijfselen en archeologische opgravingen van het Minoïsche paleis Knossos in de oudste stad van Europa.

Gouves

Een bezoek aan het gezellige kustplaatsje Gouves en het Folklore museum van Gouves kun je combineren met een middagje strand. 

Malia

De Happy Train Tour rijdt je met een hop-on hop-off systeem langs bekende plekken en bezienswaardigheden in Malia. Je kunt je hiermee ook door naburige bergdorpjes laten voeren.

Meer dan genoeg te doen dus met de hele familie, op Kreta! Weet jij al hoe jullie vakantie eruit zal gaan zien?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?