Door |Geüpdatet op: 02 juni, 2016|3.7 min leestijd|

Het is bijna zomer, dus grote kans dat er een lege agenda en een zee van tijd op je wachten. Nu alleen nog de grote vraag: waar ga je heen om van je welverdiende vakantie te genieten? Hier bij Sunweb zijn genoeg reislustige avonturiers, die graag hun bijzondere verhalen & leukste tips van hun favoriete bestemming met jouw delen:

Nina Englebert – Contact Center

Nina Monkey Farm Gambia

Op mijn eerste vakantie in Gambia was ik 12 jaar en ontmoette ik op de weg naar het strand een meisje van dezelfde leeftijd. We raakten aan de praat en het klikte meteen. De hele vakantie lang ben ik met Yamundou om blijven gaan. Haar vader heeft mij en mijn familie meegenomen op de leukste excursies, zoals de krokodillenboerderij en de monkey farm. We hebben de mooiste stranden ontdekt, zoals Paradise Beach en bewonderden de prachtige zonsondergang in het vissersdorpje Tanji. De jaren daarop bleven wij naar Gambia gaan en al die tijd heb ik contact gehouden met Yamundou. De bevolking laat hun land echt met liefde aan de toeristen zien en dit maakt Gambia tot een onvergetelijke vakantie!

Chantal Guttenberg – Schiphol

Chantal Italy Tuscany Sea

Ik ben gek op Italië, maar dan vooral op Toscane. Cortona is een sprookjesachtige stad in Toscane waar ik 7 jaar geleden ben getrouwd; wat een onvergetelijke ervaring was dat! Toscane is verreweg het mooiste gedeelte van heel Italië. Het is net alsof je door een oneindig schilderij rijdt. Ik bedenk thuis al wat ik wil doen en wat ik wil zien. De ene dag lekker bij het zwembad of naar een meertje, de andere dag een indrukwekkende historische stad bezoeken.

Esther Venema– Product Executive Wintersport

Eshter Les Deux Alpes France Ski Piste

In de afgelopen 4 jaar ben ik 2x naar de wintersport bestemming Les Deux Alpes geweest. Wat mij betreft heeft deze plek alles wat een wintersport compleet maakt. Voor een gemiddelde skiër zoals ik, zijn de pistes perfect, namelijk lekker lang en breed. Naast de vele sneeuw kun je in Les Deux Alpes ook toffe bars op de piste vinden. Zo is de Pano Bar echt mijn favoriet. Het maakt niet uit hoe koud het is en dat het schuim van je bier bevriest, hier is het altijd vanaf 15:30 uur feest! Dus zeker de moeite waard. Eenmaal beneden ga ik altijd in de hoofdstraat op zoek naar een raclette restaurant. Mijn vriendinnen zijn net zo gek op kaas als ik, dus met de overheerlijke Franse Raclette heb ik ze snel overgehaald om volgend jaar weer naar Les Deux Alpes te gaan.

Debby van Gorkum – Vakantieredacteur

Debby Saint-Tropez France Wine

Vorig jaar bracht ik voor het eerst in mijn leven een bezoek aan Zuid-Frankrijk. Een bestemming die mijn hart heeft gestolen. Vooral de combinatie Provence en Côte d’Azur: strand en natuur, vind ik fantastisch! De ene dag vaar je met een kano door de indrukwekkende kloof, Gorges du Verdon. En de andere dag lig je, met een fles rosé naast je, op een sterrenstrand in Saint Tropez, of lunch je in een of andere mondaine beachclub. Zelf ben ik een enorme fan van de Franse gastronomie en geniet ik graag van goede wijnen. Het komt dan ook goed uit dat fijne restaurantjes en wijnchateaus hier in overvloed te vinden zijn. Ga vooral een stukje rijden. De weg tussen Saint Tropez en Cannes is on-Europees mooi en vooral in de Provence vind je bijzondere wijnhuizen en kun je lekker eten voor niet al te veel geld.

Tessa Hagendoorn – Contact Center

Tessa Dubai marina

Dubai is een bestemming waar de mogelijkheden onbegrensd zijn. De Dubai Marina heeft een erg mooie jachthaven en gezellige promenade. De Dubai Mall vind ik zelf ook erg indrukwekkend. Dit is één van de grootste winkelcentra ter wereld en je vindt hier zelfs een aquarium, onderwater zoo en dansende fontein. Als je een echte cultuurliefhebber bent, dan kun je beter naar het Dubai Museum in Old Town gaan, hier kun je namelijk meer leren over de geschiedenis van deze stad. Maar ook de ‘souks’ zijn de perfecte plek om de Arabische cultuur echt te leren; misschien vind je hier zelfs nog een paar leuke koopjes! Na zo’n ontdekkingstocht door de stad vind ik het heerlijk om bij Jumeirah Beach lekker te relaxen op het strand.

 

Wat is jouw favoriete Sunweb bestemming?

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
02 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten