Door |Geüpdatet op: 01 augustus, 2022|2.7 min leestijd|

Het oude Portugese vissersdorp Albufeira is inmiddels uitgegroeid tot een zeer geliefde badplaats en heeft alle ingrediënten voor een fijne zonvakantie. Je vindt er de mooiste goudgele stranden, geheime grotten en sfeervolle oude straten. Stellen, vrienden, families: iedereen vermaakt zich in deze prachtige plaats in de Algarve. Lees hier over de leukste bezienswaardigheden in Albufeira.

Relaxen op het Portugese strand 

Of liever gezegd: stranden. Wat bezienswaardigheden in Albufeira betreft kun je namelijk genoeg stranden op je to-dolijst zetten. Welke je niet mag missen? Als je een huurauto hebt, is Praia da Marinha een leuke dagtrip. Dit mooie goudgele strand valt op door de indrukwekkende steile rotsen en kliffen. Het is al meerdere keren bestempeld als een van de mooiste stranden ter wereld. En dat in Europa!

Iets dichterbij Albufeira ligt Praia da Coelha. Een beschut strand dat tussen twee goudkleurige kliffen ligt. Geen zin in gedoe met je strandspullen? Vanuit het oude centrum van Albufeira loop je zo het strand Praia dos Pescadores op. 

Geheime grotten ontdekken

De Portugese kust is erg indrukwekkend. Huur een auto en ga op avontuur langs de vele ‘geheime’ grotten en tunnels die je er vindt. Grotten in de buurt zijn Penedo de Peneco, Cerro Malpique, Lajem van Canon, Ponte Grande en Cova van Xorino. Leuk om te combineren met een stranddag. Andere optie: bekijk de grotten vanaf de waterkant met een boottocht. 

Slenteren door het oude centrum

Er zijn ook genoeg dingen te doen in Albufeira zelf. Als je in het oude gedeelte van Albufeira een accommodatie boekt, is de kans groot dat je iedere avond wel een rondje loopt door het oude centrum. Dit sfeervolle stuk Albufeira bestaat uit kronkelende straatjes, witgeschilderde huisjes en pleinen vol terrassen en live muziek. Verder vind je aan zee een boulevard vol gezellige restaurantjes waar je geniet van typisch Portugese gerechten terwijl je naar de zonsondergang kijkt. 

Zoek verfrissing op het water

Zin in verkoelende activiteiten in Albufeira? Dan kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Vaar met een boottocht langs oneindig veel kliffen en grotten of ga een middag kajakken. Als je geluk hebt, zie je dolfijnen of tuimelaars! Meer adrenaline nodig of zijn je kinderen mee? Dan is waterpark Aqualand een echte aanrader! Hier vind je glijbanen en zwembaden in alle soorten en maten voor uren waterplezier.

Rots met strand en kajakken

Foto: een van de indrukwekkende grotten, Albufeira, Portugal

Verken de rest van de Algarve

Wist je dat de Portugese kust meer dan 100 verschillende stranden telt? Tijdens je vakantie in de Algarve zijn er dan ook genoeg bezienswaardigheden in de omgeving van Albufeira te vinden. Rijd naar de gezellige badplaats Praia da Rocha of ontdek het charmante Lagos. Hier vind je tientallen kleurrijke straatjes en pleinen vol gezelligheid. Een bezoekje aan deze steden geeft je gegarandeerd een ultiem Portugees vakantiegevoel! 

Strand aan helderblauwe zee omringd door hoge rotsen

Foto: het strand van Praia da Rocha, Portugal

Vier vakantie in Albufeira met Sunweb

Heeft Albufeira het voor jou? Kijk dan eens tussen het aanbod van Sunweb in Albufeira en boek je vakantie. Voor avonturiers is Fly & Drive Portugal een leuke manier om meer van Portugal te zien. Lees hier alvast over de leukste plekken in Portugal. 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?