Cruisevakantie Hong Kong

Hongkong

Hongkong is een ware belevenis, een stad waar je je ogen uitkijkt, gebouwd op talloze eilanden. Een fascinerende mix van wolkenkrabbers, neonlicht, traditionele winkeltjes, tempels en hectiek.

Cruisebestemming Hong Kong

Hongkong was oorspronkelijk een Britse kolonie, van waaruit zakenlui handel dreven met het Chinese keizerrijk. Inmiddels valt deze wereldstad onder Chinees bewind. Die combinatie van invloeden is nog altijd voelbaar. Veel mensen spreken Engels, er wordt links gereden en namen van straten en plekken verraden de Britse geschiedenis. Maar Hong Kong is bovenal een dynamische plek waar altijd wat te beleven is tijdens jouw cruise door Azië.

Vanuit het stadsdeel Kowloon heb je een adembenemend zicht op de skyline van Hongkong. En als je daar dan toch bent, ga je natuurlijk ook indrukken opdoen op de avondmarkt Temple Street Market. Dé plek voor souvenirs en streetfood. Kun je geen genoeg krijgen van spectaculaire uitzichten? Pak dan vooral het kabeltrammetje en bezoek de berg Victoria Peak. En snuif ook even de wierook op in een van de vele tempels, zoals de Chegongtempel van Sha Tin en de Man Mo Tempel. Zin in totaal iets anders? Leef je dan uit in Hong Kong Disneyland Resort, het grootste pretpark in Hongkong. Je zult een perfecte cruisevakantie beleven.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Hongkong

Victoria Peak
Temple Street Night Market
Man Mo Tempel
Tian Tan Buddha

Victoria Peak

Je bereikt de 552 meter hoge Victoria Peak met de 125 jaar oude peak tram. Dit is een van de populairste attracties in Hong Kong en je begrijpt vanzelf waarom dat is als je uitkijkt over deze fascinerende metropool.

Wij vonden

Andere bestemmingen