Cruisevakantie Yokohama

Yokohama

Yokohama is de tweede stad van Japan. Toch is het een stuk rustiger dan het naburige Tokyo en met zijn grappige musea en hippe uitgaansgelegenheden meer dan een bezoek waard.

Cruisebestemming Yokohama

Yokohama was halverwege de 19e eeuw een van de eerste Japanse steden die zich open stelde voor handel met het Westen. Dat leidde ertoe dat het ingedutte Yokohama in rap tempo uitgroeide naar de kosmopolitische havenstad die het nu is. Perfect voor jouw cruise! In Yokohama zijn ze dol op musea en dan vooral op ongebruikelijke musea. Waar anders vind je een Cup Noodles Museum? Een museum geheel gewijd aan, jawel, noedels. Of bezoek het Tin Toy Museum, waar je je kunt vergapen aan bergen speelgoed. Allemaal van tin. En voor de trein-o-fielen onder ons: het Hara Model Railway Museum beschikt over de grootste collectie modelspoorbanen ter wereld.

Nieuwsgierig naar hoe het was om bijna 100 jaar geleden te reizen met een cruiseschip? Ga dan aan boord van de Hikawu Maru: een luxe cruiseliner uit 1930 waarmee Charlie Chaplin ooit van Japan naar Amerika voer. Het moderne Yokohama vind je in Minato Mirai. Ooit was deze “haven van de toekomst” een verwaarloosde scheepswerf. Nu kun je er shoppen, eten, een ritje in een reuzenrad maken of het hoogste gebouw van Yokohama bezoeken. Je zult je in Yokohama geen minuut vervelen tijdens je cruisevakantie door Azië

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Yokohama

Cup Noodles Museum
Hara Model Railway Museum
Hikawa Maru
Minato Mirai

Cup Noodles Museum

Kun je een heel museum wijden aan noedels? Ja, dat blijkt heel goed te kunnen. Je kinderen zullen niet meer weg te slepen zijn uit dit interactieve Cup Noodels Museum. Zelf noedels maken, je eigen noedelcup ontwerpen of zelf beleven wat een noedel meemaakt bij zijn route door de noedelfabriek. Je kan het zo gek niet verzinnen of het kan in dit grappige museum.

Wij vonden

Andere bestemmingen