Middellandse Zee Cruise - Savona

Savona

Savona, met haar prachtige haven om je cruise vakantie te beginnen, ligt aan de oevers van de Ligurische Zee, aan de top van de laars van Italiƫ. Jachten en cruiseschepen dobberen in de smalle haven, die traditionele architectuur combineert met moderne appartementen aan het water.

Cruise vakantie vanuit Savona

De stad zelf heeft een overvloed aan historische bezienswaardigheden, van het 16e-eeuwse Priamar Fort tot de prachtige Sixtijnse Kapel - een mausoleum met fresco's en een beroemde naamgenoot in Vaticaanstad. De grootste aanspraak op roem is echter dat het ooit de thuishaven was van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Doe je eigen verkenningstocht buiten de stadsgrenzen, en je kunt in een uur of twee rijden naar grote namen als Genua en Turijn.

Als je langs de kustlijn naar Genua vaart, kun je het grootste aquarium van ItaliĆ« bezoeken - het Acquario di Genova. Het werd gebouwd ter ere van het ontdekken van de nieuwe wereld door Columbus 500 jaar geleden, en is ontworpen om eruit te zien als een schip dat op het punt staat om de zee op te gaan. EzelspinguĆÆns, tuimelaars en zeekoeien zijn enkele van de dieren die je er kunt zien.

cruise vakantie middellandse zee - Savona - Cruise terminal

Palacrociere Savona Terminal

De cruise terminal Palacrociere werd geopend op 24 november 2003. Savona is nu de belangrijkste thuishaven van Costa Cruise, met een totaal verkeer van ongeveer 1 miljoen passagiers per jaar. Dus als je een cruise vakantie boekt met Costa Cruises vanuit Savona vertrek je uit Palacrociere Savona Terminal en kun je het best aanvliegen via Genoa Airport.

Bereikbaarheid Palacrociere Savona Terminal

Bezienswaardigheden tijdens je cruise vakantie!

La Torretta
Priamar
Sixtijnse Kapel

La Torretta

La Torretta is het symbool van de stad. De toren dateert uit de Middeleeuwen en draagt de naam van Leon Pancaldo, een zeevaarder die samen met Magellan de wereld verkende. Er staat ook een beeldje in van Nostra Signora della Misericordia, de beschermheilige van de stad.

Wij vonden

Andere bestemmingen