Cruisevakantie Boston

Boston

Boston wordt wel eens de meest Europese stad van Amerika genoemd. Toch liggen ook de roots van het moderne Amerika in deze elegante stad, want de Amerikaanse Revolutie begon hier.

Cruisebestemming Boston

Boston ademt historie. Je vindt er het oudste honkbalstadion van Amerika: Fenway Park. Beter bekend als de thuisbasis van de Boston Red Sox. Het legendarische stadion stamt uit 1912 en is zeker een bezoek waard. Ook het prestigieuze Harvard - de oudste universiteit van de States - is terug te vinden in Boston. Net als het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een van de beste technische universiteiten van de VS. Boston heeft daarnaast een bijzonder grote hoeveelheid topmusea. Bezoek bijvoorbeeld het Institute of Contemporary Art, het Science Museum of het Isabella Stewart Gartner Museum. Dit laatste museum is minstens zo bekend om de schilderijen die er niet hangen als de schilderijen die er wel hangen. In 1997 vond hier van een van de grootste kunstroven uit de geschiedenis plaats. Ook de Boston Public Library is een bezoek waard. Al was het alleen vanwege het indrukwekkende gebouw. Deze musea van wereldklasse, prestigieuze universiteiten en een roemrijk verleden maken Boston een historisch en cultureel hoogtepunt van je cruise door Noord-Amerika

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Boston

Harvard Yard
Fenway Park
Isabella Stewart Gartner Museum
USS Constitution

Harvard Yard

Harvard University is in 1636 gesticht in dit park. Het wordt nog steeds omringd door de oudste gebouwen van de universiteit. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Harvard kan hier een rondleiding volgen.

Wij vonden

Andere bestemmingen