Noord-Europa Cruises - Rotterdam

Rotterdam

Je cruisevakantie beginnen bij de cruiseterminal van Rotterdam betekent heel veel gemak. Vandaag de dag is Rotterdam net zo populair om zijn levendige uitgaansmogelijkheden als om zijn vele mooie musea, prachtige architectuur en toeristische attracties op zee. Rotterdam is ook lange tijd belangrijk geweest als cultureel centrum.

Cruisevakantie vanuit Rotterdam

Hoewel bijna volledig verwoest door Duitse luchtaanvallen in 1940, werd het centrum van Rotterdam na de oorlog energiek herbouwd en opnieuw ingericht met hippe winkelstraten, woonwijken en hoogbouw, waardoor het een van de modernste en architectonisch interessantste plaatsen in Europa is om te bezoeken. Ondanks haar moderniteit gaat de stad terug tot de middeleeuwen en was zij al welvarend in de 13e eeuw, toen een dam werd gebouwd om de Rotte te scheiden van de Nieuwe Maas (vandaar de naam van de stad). Rotterdam is ook lang belangrijk geweest als cultureel centrum. Rotterdam is beslist de moeite waard om te verkennen, zowel op vlak van cultuur, architectuur als uitgaansmogelijkheden en niet te vergeten: de toeristische attracties op zee.

Vanuit Rotterdam kun je een cruisevakantie boeken naar Noord-Europa, maar ook een cruise Middellandse Zee of cruise naar de Canarische eilanden.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Rotterdam!

De oude haven
Museum Boijmans-van Beuningen
Markthal
Kinderdijk molens

De oude haven

De Oude Haven van Rotterdam, onderdeel van het gerevitaliseerde Maritieme District van de stad, is een botenbassin vol gerestaureerde historische boten, waaronder woonboten die door de plaatselijke bevolking worden bewoond. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten bij de vele cafés en restaurants en genieten van het mensen kijken, of rondlopen en kijken hoe de boten worden geschilderd of gerepareerd.

Wij vonden

Andere bestemmingen