Cruisevakantie Buenos Aires

Buenos Aires

Bezoek deze Zuid-Amerikaanse stad met een enorm cultureel aanbod, lekker eten en leuke cafés. De stad die nooit slaapt doet haar naam eer aan met een opwindende hartslag van energieke mensen.

Cruise vakantie vanuit Buenos Aires

Buenos Aires, dat in het begin van de 16e eeuw werd gesticht, veranderde van een koloniale havenstad in een kosmopolitische metropool - het "Parijs van het Zuiden" - door de veehausse van de jaren 1880. Net als in het Amerikaanse westen, werd de hausse gevolgd door een terugval. Maar dat weerhield Buenos Aires er niet van zich te ontwikkelen tot de stad die zij nu is. Met haar spookachtige grandeur is Buenos Aires een plaats van ijskoud intellect en smeulende passie. Het is een stad waar het elegante Colon Theater, een van 's werelds grootste operahuizen, in contrast staat met de arbeidersbuurten waaruit de tango is ontstaan. Misschien worden de raadsels en tegenstellingen van de stad het best belichaamd door haar twee beroemdste inwoners - de teruggetrokken bibliothecaris en literair genie Jorge Luis Borges en de showgirl die First Lady, Evita Peron, werd. Buenos Aires is een must-visit tijdens een cruisevakantie Zuid-Amerika.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Buenos Aires

Bombonera stadion
Tigre
Teatro Colón
Recoleta

Bombonera stadion

Voor voetbalfans is geen reis naar Buenos Aires compleet zonder een bezoek aan het Bombonera stadion, of Estadio Alberto J. Armando zoals het officieel heet. Het stadion is de thuisbasis van Maradona's geliefde Boca Juniors en vaak beschouwd als het stadion met de meest intense, gepassioneerde sfeer in de wereld.

Wij vonden

Andere bestemmingen