DRANKENPAKKETTEN OP EEN CRUISE

Drankenpakketten op een cruise: hoe werkt het?

Een cruise is de ultieme manier om te ontspannen en verschillende bestemmingen te verkennen zonder telkens je koffers te hoeven in- en uitpakken. Een belangrijk aspect van het cruiseleven is natuurlijk het eten en drinken aan boord. Vandaag nemen we je mee in de wereld van drankenpakketten op een cruise. We leggen uit wat er allemaal inbegrepen is, wat een drankenpakket precies inhoudt, en waarom het slim kan zijn om er eentje aan te schaffen. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten!

Welk drinken is inclusief op een cruise?

Op een cruise geniet je altijd van een basispakket aan dranken, waar verschillende drankjes bij de cruiseprijs zijn inbegrepen. Zo kun je altijd rekenen op gratis koffie en thee. Tijdens het ontbijt heb je ook keuze uit diverse vruchtensappen en sommige cruise lines bieden ook gratis melk aan bij het ontbijt- en lunchbuffet. Daarnaast ontvang je ook dagelijks een gratis flesje water. Ideaal, want ondanks dat het kraanwater op een cruiseschip wel drinkbaar is, smaakt het toch niet zoals we in Nederland gewend zijn.

Het aanbod van inbegrepen drankjes verschilt per cruisemaatschappij, dus het is slim om dit vooraf te controleren.

Drankenpakketten cruise

Wat is een drankenpakket op een cruise?

Een drankenpakket is een optionele extra, waarmee je geniet van een breed scala aan drankjes, zonder zorgen over de kosten per consumptie. Er zijn verschillende soorten drankenpakketten beschikbaar, zoals:

- Non-alcoholische pakketten: De non-alcoholische drankenpakketten omvatten vaak een uitgebreid aanbod van frisdranken, mocktails, speciale koffies, smoothies en soms zelfs premium sappen en flessenwater.

- Alcoholische pakketten: De alcoholische drankenpakketten zijn perfect voor degenen die ook graag een drankje met alcohol willen nuttigen. Deze pakketten bevatten naast de standaard non-alcoholische dranken vaak ook bier, wijn, cocktails, sterke dranken en soms ook premium alcoholische dranken.

- Specifieke wijn- of bierpakketten: Sommige cruisemaatschappijen bieden ook specifieke wijn- of bierpakketten aan. Deze zijn gericht op liefhebbers die een voorkeur hebben voor een goed glas wijn of een speciaal biertje.

Alcohol drinken op een cruise: vanaf welke leeftijd?

De minimumleeftijd voor het drinken van alcohol op een cruise kan variëren afhankelijk van de cruisemaatschappij en de vaarroute. Over het algemeen geldt:

  • Cruises vanuit de VS en de Caribbean: Minimumleeftijd van 21 jaar voor het consumeren én het aanschaffen van een drankenpakket met alcohol.
  • Cruises in Europa: Minimumleeftijd van 18 jaar.

De regels omtrent het nuttigen van alcohol of het aanschaffen van een drankenpakket inclusief alcohol kan verschillen per cruisemaatschappij. Zo dien je bijvoorbeeld bij Royal Caribbean minimaal 21 jaar te zijn om een drankenpakket met alcohol te boeken, ongeacht de cruisebestemming. Wil je zeker weten wat de regels zijn bij jouw cruise rederij, check dan van tevoren hun website of FAQ.

Wat zijn de voorwaarden van een drankenpakket?

De voorwaarden van een drankenpakket kunnen verschillen per cruisemaatschappij, maar er zijn een aantal voorwaarden die voor iedere cruise line gelden:

1. Wanneer je een drankenpakket wilt boeken, dient dit voor alle passagiers in dezelfde hut te worden afgenomen. Ga je op cruisevakantie met het gezin? Ook kinderen zijn verplicht het kinder- of alcoholvrije drankenpakket af te nemen. Dit voorkomt dat mensen hun pakketten met anderen delen en zorgt voor een eerlijke verdeling.

2. Met een drankenpakket kun je onbeperkt drinken, mits binnen redelijke grenzen. Sommige cruisemaatschappijen hanteren dagelijkse limieten op het aantal alcoholische dranken, om overmatig alcoholgebruik te voorkomen en de veiligheid en gezondheid van alle passagiers te waarborgen.

3. Dranken zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Je mag je drankjes niet delen met andere passagiers die geen drankenpakket hebben. Dit zorgt ervoor dat iedereen die betaalt voor het pakket, optimaal kan genieten van de voordelen ervan. Ook een rondje halen voor vrienden is vaak niet mogelijk.

4. Een drankenpakket is geldig voor de gehele duur van de cruise. Je kunt geen drankenpakket per dag aanschaffen; het is een doorlopende service vanaf het moment dat je aan boord gaat totdat je weer van boord stapt.

Door deze regels te begrijpen en te volgen, geniet je van een ontspannen en plezierige cruise. Bereid je goed voor, koop je drankenpakket van tevoren en geniet zonder zorgen van elke slok tijdens je vakantie.

norwegian cruise line drankenpakket

Waarom een drankenpakket vooraf kopen?

Het vooraf kopen van een drankenpakket biedt talloze voordelen. Een drankenpakket van tevoren bijboeken is in alle gevallen goedkoper dan er een aanschaffen op het schip zelf. Als je van plan bent regelmatig van een drankje te genieten, is een drankenpakket veel goedkoper dan losse bestellingen. Daarnaast is het extra ontspannen; je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over de kosten van elk drankje, waardoor je heerlijk kunt genieten van je vakantie.

Check bij het boeken ook of er voordelige aanbiedingen beschikbaar zijn. Zo bieden P&O Cruises en MSC Cruises regelmatig kortingen op cruisetarieven inclusief drankenpakket. En kun je bij Costa Cruises, Holland America Line en Norwegian Cruise Line je compleet all inclusive pakket boeken, inclusief drankenpakket en andere extra's, zoals Wi-Fi en/of excursies.

Drankenkpakketten per cruisemaatschappij

Hier vind je een overzicht van alle drankenpakketten die cruisemaatschappijen aanbieden.

msc cuises drankenpakketten

DRANKENPAKKETTEN

MSC Cruises

-  Minors Package: Voor gasten tot 18 of 21 jaar (afhankelijk van de locatie). Omvat niet-alcoholische cocktails, vers sappen, gearomatiseerd water, frisdrank, warme dranken en softijs.
- Alcohol-Free Package: Mocktails, vers sappen, gearomatiseerd water, frisdrank, warme dranken en softijs.
- Easy Drinks Package: Geselecteerde cocktails, frisdrank, verse sappen, sterke drank, wijn per glas, Heineken (tap en fles), mineraalwater per fles en warme dranken.
- Easy Plus Drink Package: Geselecteerde cocktails, mocktails, frisdrank, verse sappen, sterke drank, likeuren, wijn per glas, bier (tap en fles), mineraalwater per fles, warme dranken, 10% korting op flessen wijn aan boord. Geldig voor drankjes tot $10 per glas.
- Premium Extra Drinks Package: Premium en internationale cocktails, mocktails, frisdranken, verse sappen, sterke drank, likeuren, champagne per glas, wijn per glas, bier (tap en fles), mineraalwater per fles, warme dranken, 25% korting op flessen wijn en champagne aan boord. Geldig voor drankjes tot $16 per glas.

costa cruises drankenpakket

DRANKENPAKKETTEN

Costa Cruises

- My Soft Drinks Package: Warme dranken, frisdrank, verse sappen, tonic, limonade, ijsthee, siroop met water, bruisend of plat mineraalwater en mocktails.
- My Drinks Package: Warme dranken, een fles water per dag, wijn per glas, frisdrank, Heineken (tap), Aperol Spritz en Crodino, mocktails, klassieke cocktails, bitterlikeuren en sterke drank. Dit pakket is onderdeel van het (super) all inclusive tarief.
- My Drinks Plus Package: Warme dranken, flessen water, wijn per glas, frisdrank, verse sappen, Heineken (tap), Corona (tap en fles), Beck’s (tap en fles), Aperol Spritz en Crodino, mocktails, klassieke cocktails, premium cocktails, bitterlikeuren en sterke drank. Dit pakket is inbegrepen in het (super) all inclusive tarief bij verblijf in een Suite.

holland america line drankenpakketten

DRANKENPAKKETTEN

Holland America Line

- Coca-Cola Package: Onbeperkt frisdrank.
- Quench Package: Frisdrank, premium koffie (zoals espresso en cappuccino), sappen, mocktails en bruisend of plat mineraalwater. Er is een dagelijkse limiet van 15 drankjes.
- Signature Drinks Package: Frisdrank, sappen, bruisend of plat mineraalwater, cafédranken, sterke drank, cocktails en wijn tot $11 per glas. Er is een dagelijkse limiet van 15 drankjes.
- Elite Drinks Package: Een combinatie van het Signature drinks package en Quench package. Omvat frisdrank, sap, bruisend of plat mineraalwater, cafédranken, sterke drank, cocktails en wijn tot $15 per glas. Er is een dagelijkse limiet van 15 alcoholische dranken. Er is onbeperkt toegang tot niet-alcoholische dranken.

royal caribbean drankenpakket

DRANKENPAKKETTEN

Royal Caribbean

- Classic Soda Package: Alle frisdranken en een Coca-Cola souvenirbeker.
- Refreshment Package: Alle frisdranken, een Coca-Cola souvenirbeker, koffie en thee, sappen, bruisend of plat mineraalwater, mocktails en milkshakes.
- Deluxe Beverage Package: Alle frisdranken, een Coca-Cola souvenirbeker, koffie en thee, sappen, bruisend of plat mineraalwater, mocktails, milkshakes, cocktails, sterke drank, likeuren, bier en wijn per glas. Je krijgt ook 40% korting op flessen wijn tot $100 en 20% korting op flessen boven $100.

norwegian cruise line drankenpakket

DRANKENPAKKETTEN

Norwegian Cruise Line

- Unlimited Soda Package: Alle frisdranken en soda. Minimale leeftijd van 3 jaar.
- Unlimited Starbucks Package: Alle klassieke koffie, thee, Frappuccino’s® en andere speciale Starbucks dranken. Minimale leeftijd van 18 jaar.
- Premium Beverage Package: Geselecteerde premium cocktails en sterke drank, bier en wijn per glas, 20% korting op flessen champagne en wijn, onbeperkte frisdranken en sappen. Minimale leeftijd van 21 jaar.
- Hawai’i Beverage Package: Onbeperkte cocktails, premium sterke drank, wijn per glas, bier, bruisend of plat mineraalwater, frisdrank, sappen en speciale Starbucks-koffie tijdens het diner. Dit pakket is beschikbaar voor gasten van de Pride of America. Minimale leeftijd van 21 jaar.
- Premium Plus Beverage Package: Alle top-shelf cocktails en sterke drank, bier per glas, rode en witte wijn per glas, exclusieve rosé champagne per glas, geselecteerde premium wijnflessen bij het diner en 40% korting op alle andere flessen, frisdrank, sappen, bruisend of plat mineraalwater, alle Starbucks® koffie en speciale dranken en energiedrankjes. Minimale leeftijd van 21 jaar.

P&O drankenpakketten

DRANKENPAKKETTEN

P&O Cruises

- Refresh Package: Alle frisdranken (tap) en sappen.
- Alcohol-free Package: Alle frisdranken en sappen, bruisend of plat mineraalwater, geselecteerde koffie en thee, non-alcoholische dranken en mocktails.
- Classic Package: Alle frisdranken en sappen, bruisend of plat mineraalwater, geselecteerde koffie en thee, non-alcoholische dranken en mocktails, geselecteerde cocktails, geselecteerde sterke dranken, bier, cider, geselecteerde wijnen en prosecco en 20% korting op niet inbegrepen producten.
- Deluxe Package: Alle frisdranken en sappen, bruisend of plat mineraalwater, geselecteerde koffie en thee, non-alcoholische dranken en mocktails, cocktails, sterke dranken, bier, cider, wijnen en prosecco, ambachtelijk bier en 20% korting op niet inbegrepen producten.

cunard drankenpakketten

DRANKENPAKKETTEN

Cunard

- Soft Drinks: Alle frisdranken (tap) en sappen.
- Specialty Hot Drinks: Onbeperkt Illy-koffie, Tea Forté-infusies en warme chocolademelk.
- Premium Soft Drinks: Diverse frisdranken, kleine flessen water, mocktails en 20% korting op niet-alcoholische dranken die niet zijn inbegrepen.
- Beers Wines and Spirits Option: Diverse frisdranken, kleine flessen water, mocktails, bier, wijn, sterke drank, likeuren en cocktails. Dit pakket biedt ook 20% korting op drankjes boven $13,50, sommige flessen wijn en Cocktail Master Class activiteiten.

seabourn drankenpakketten

DRANKENPAKKETTEN

Seabourn

Bij Seabourn cruises zijn alle alcoholische en niet-alcoholische dranken inbegrepen in hun standaardtarieven. Echter kun je wel een Seabourn Wine Collector Package aanschaffen. Dit pakket stelt je in staat om je favoriete wijnen te selecteren uit het Reserve Wine Menu van het schip. Je kunt kiezen uit verschillende landen, regio's en druivenvariëteiten. Je geselecteerde wijn wordt bewaard in een temperatuur gecontroleerde wijnkelder zodat je er op elk moment tijdens je cruise van kunt genieten.