Honeymoon cruise
Honeymoon cruise

Op cruisevakantie voor je honeymoon

Ga samen op een cruise om je huwelijk te vieren

Met zo veel te plannen voor je bruiloft, wil je voorkomen dat je ook nog eens allerlei stress krijgt over je huwelijksreis, ook wel honeymoon genoemd. Cruises zijn uitstekend geschikt voor huwelijksreizen, omdat ze verwennerij combineren met reizen - de cruisevakantie is een combinatie van de cruisebestemmingen die je bezoekt en alle faciliteiten en entertainment aan boord van het schip. Immers, cruiseschepen hebben spa's, wellness, celebrity-chef restaurants, butlers en chique bars en altijd met de zee als achtergrond.

De beste cruiserederijen voor jouw honeymoon

Je honeymoon kun je eigenlijk op elk cruise schip heel goed vieren, maar er zijn een aantal rederijen die er toch wel bovenuit springen en schepen aanbieden met nog meer luxe. De volgende cruisemaatschappijen voor huwelijksreizen bieden wat ons betreft de juiste mix van ontspanning en romantiek.

8x waarom een cruisevakantie ideaal is voor een honeymoon

1. Er komt eigenlijk geen planning bij kijken

Kies jouw reisroute, boek hem, en blader door de beschikbare excursies die je zou willen toevoegen. Er komt weinig tot geen onderzoek bij kijken - het is een beslissing die je meteen neemt. Na het plannen van een hele bruiloft is dit misschien wel het grootste voordeel van een cruise.

2. Je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen

Kleinere schepen betekenen een betere toegang. Neem Peregrine Adventures, een premium reismerk met reizen naar plaatsen als de Seychellen, Thailand en Maleisië. Minder dan 50 passagiers per schip kunnen voor anker gaan naast onbewoonde, afgelegen eilanden en zwemmen in baaien die ontoegankelijk zijn voor grote cruiseschepen - bijvoorbeeld Anse Source D'Argent op La Dique, een van de beste stranden ter wereld. Naturetours.com is een reisorganisatie die avonturiers verder dan wie ook meeneemt in het Amazonegebied op haar M/V Tucano, een superduurzaam schip met airconditioning op zonne-energie en lokaal geproduceerd voedsel.

3. Je gaat naar meerdere bestemmingen in plaats van slechts 1

Als je iemand bent die makkelijk verveelt raakt, of gewoon gelooft dat variatie het kruid van het leven is, dan is het waarschijnlijk niet een goed idee om een week te boeken op een beachresort en daar verder niet vanaf te komen. Op vele cruises kun je een mooie mix vinden van stad en strand, eiland en jungle, berg en dorp. Je kunt het zeeleven ervaren tijdens het snorkelen, zoals in de Galapagos, met de naturalisten van Ecoventura die ook kajak- en stand-up paddleboardtochten begeleiden, of de vele verrukkelijke streekgerechten van Vietnam als je langs de kust richting Hongkong reist. Er zijn kratermeren in Indonesië, en ambachtslieden om mee te praten in Kroatië.

4. Het is een kans om er even helemaal uit te zijn en alles achter je te laten

Niet dat cruiseschepen geen WiFi beschikbaar hebben, maar vaak is het vrij duur (en op afgelegen plaatsen werkt roaming niet altijd), en eerlijk gezegd, wie wil er tijdens zijn huwelijksreis met je iPhone schermpje kijken in plaats van met je nieuwe echtgenoot? Je honeymoon is een tijd om te ontsnappen aan de alledaagse e-mails die je inbox overspoelen en de overmatige tijd die je op Instagram doorbrengt, en je in plaats daarvan te richten op het aanwezig zijn en nieuwe ervaringen opdoen met degene van wie je het meest houdt.

5. Het eten is geweldig

Een van de beste dingen van deze intieme en luxe cruiserederijen? Hun keuken. Het is een uitdaging om een resort te vinden met zulke rijke, gevarieerde en onberispelijke maaltijden als Seabourn en de andere luxe rederijen. Uitgebreide meergangen menu's met wijnarrangementen, sushi die rechtstreeks uit Japan lijkt te komen, chef's table ervaringen in een demonstratiekeuken, uitstapjes naar lokale markten met de chef, en bezoekende gastchefs zijn enkele van de extraatjes die foodies op deze schepen in extase brengen.

6. Laat je portemonnee maar thuis

Het is moeilijk om je voor te stellen om nooit een rekening te hoeven ondertekenen, het meerdere keren per dag overhandigen van je credit card, het proberen om vreemde valuta te begrijpen, het berekenen van fooien of zelfs het zien van prijzen op een menu totdat je een luxe cruise zoals die van Seabourn of Oceania beleeft, waar die dingen niet bestaan. Inclusief vrijwel alles op het schip, drank inbegrepen (Seabourn en sommige anderen omvatten zelfs fooien en 24-uurs roomservice in hun tarieven). Dit maakt het veel gemakkelijker om relaxen, stoppen met zorgen te maken over geld of budget, en gewoon genieten van de weelde.

7. Er zijn geweldige mogelijkheden om de lokale cultuur te ervaren

Sommige routes omvatten overnachtingen op één plaats, zodat je de nacht buiten het schip kunt doorbrengen als je dat wilt.

8. Alles op het gemak

Hoe kun je anders zes of zeven bestemmingen in één reis aandoen, zonder van hotel naar hotel te hoppen en jezelf uit te putten in het proces? Je kunt de reis zelfs aanpassen aan je eigen interesses. Geschiedenisliefhebbers zijn dol op het bezoeken van oude steden zoals Rome en de meer architectonische liefhebber kiest eerder voor een cruise die Rotterdam aan doet. En de ander kiest weer voor een cruise die langs de allermooiste baaien vaart, waar je dan ook een heerlijke duik kunt nemen. De mogelijkheden voor een onvergetelijke honeymoon cruise zijn eindeloos, en eindeloos opwindend!

Boek makkelijk en snel je cruisevakantie via Sunweb!

Bekijk hieronder het actuele aanbod van cruisevakanties van de rederijen die honeymoon cruises aanbieden. Deze cruiserederijen zijn bij uitstek geschikt voor jouw honeymoon.