Honeymoon cruise

Op cruisevakantie voor je honeymoon

Ga samen op een cruise om je huwelijk te vieren

Met zoveel te plannen voor je bruiloft, wil je dit niet nog eens doen voor je huwelijksreis. Cruises zijn uitstekend geschikt voor huwelijksreizen, omdat ze verwennerij combineren met reizen. Je honeymoon cruise is een combinatie van de cruisebestemmingen die je bezoekt en alle luxe faciliteiten en entertainment aan boord van het schip. Immers, cruiseschepen zijn voorzien van wellnesscentra, zwembaden, restaurants met sterrenchefs, butlers en chique bars... en altijd met de schitterende zee als uitzicht.

De beste cruiserederijen voor jouw honeymoon

Aan boord van ieder cruiseschip kun je uitstekend je huwelijksreis vieren, maar er zijn een aantal rederijen die er toch wel bovenuit springen en schepen aanbieden met nog meer luxe. De volgende cruiserederijen bieden wat ons betreft de juiste mix van ontspanning en romantiek voor jouw honeymoon.

8x waarom een cruisevakantie ideaal is voor een honeymoon

1. Er komt eigenlijk geen planning bij kijken

Kies jouw reisroute, boek hem, en blader door de beschikbare excursies die je zou willen toevoegen. Er komt weinig tot geen onderzoek bij kijken - het is een beslissing die je meteen neemt. Na het plannen van een hele bruiloft is dit misschien wel het grootste voordeel van een cruise.

2. Je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen

Kleinere schepen betekenen een betere toegang. Neem Peregrine Adventures, een premium reismerk met reizen naar plaatsen als de Seychellen, Thailand en Maleisië. Minder dan 50 passagiers per schip kunnen voor anker gaan naast onbewoonde, afgelegen eilanden en zwemmen in baaien die ontoegankelijk zijn voor grote cruiseschepen - bijvoorbeeld Anse Source D'Argent op La Dique, een van de beste stranden ter wereld. Naturetours.com is een reisorganisatie die avonturiers verder dan wie ook meeneemt in het Amazonegebied op haar M/V Tucano, een superduurzaam schip met airconditioning op zonne-energie en lokaal geproduceerd voedsel.

3. Je ontdekt meerdere bestemmingen in een reis

Als je iemand bent die makkelijk verveelt raakt, of gewoon gelooft dat variatie het kruid van het leven is, dan is een cruisevakantie echt iets voor jou. Op vele cruises vindt je een mooie mix van stad en strand, eiland en jungle, berg en dorp. Je ervaart het maritieme leven tijdens een snorkelexcursie in de Galapagos, met de naturalisten van Ecoventura die ook kajak- en stand-up paddleboardtochten begeleiden, of de vele verrukkelijke streekgerechten van Vietnam als je langs de kust richting Hongkong reist. De wereld ligt aan je voeten.

4. Het is een kans om er even helemaal uit te zijn en alles achter je te laten

Veel cruiseschepen beschikken over Wi-Fi verbinding, maar vaak is het vrij duur en op afgelegen plaatsen werkt roaming niet altijd. Maar eerlijk gezegd, je honeymoon is natuurlijk een tijd om te ontsnappen aan het alledaagse leven en tijd door te brengen met de liefde van je leven. Laat die telefoon dus lekker offline en geniet van al het moois om je heen - en van elkaar natuurlijk!

5. Het eten is geweldig

Een van de beste dingen van deze intieme en luxe cruiserederijen? De fantastische keukens aan boord. Het is een uitdaging om een resort te vinden met zulke rijke, gevarieerde en onberispelijke maaltijden als deze luxe rederijen. Uitgebreide menu's met wijnarrangementen, sushi die rechtstreeks uit Japan lijkt te komen, chef's table ervaringen in een demonstratiekeuken, uitstapjes naar lokale markten en wereldberoemde gastchefs zijn enkele van de extraatjes die foodies op deze schepen in extase brengen.

6. Laat je portemonnee maar thuis

Het is moeilijk om je voor te stellen om nooit je creditcard te hoeven grijpen, vreemde valuta te leren begrijpen, het berekenen van fooien of zelfs het zien van prijzen op een menu. Totdat je aan boord stapt van een luxe cruiseschip! Vrijwel alles op het schip is namelijk bij je reis inbegrepen, waaronder je maaltijd, snacks en soms ook al je dranken. Op sommige schepen kun je zelfs kiezen voor 24-uurs roomservice of butlerservice! Dit maakt relaxen en genieten wel heel gemakkelijk.

7. Er zijn geweldige mogelijkheden om de lokale cultuur te ervaren

Sommige routes omvatten overnachtingen op één plaats, zodat je de nacht buiten het schip kunt doorbrengen als je dat wilt.

8. Alles op het gemak

Hoe kun je anders zes of zeven bestemmingen in één reis aandoen, zonder van hotel naar hotel te hoppen en jezelf uit te putten in het proces? Je kunt de reis zelfs aanpassen aan je eigen interesses. Geschiedenisliefhebbers zijn dol op het bezoeken van oude steden zoals Rome en de meer architectonische liefhebber kiest eerder voor een cruise die Rotterdam aan doet. En de ander kiest weer voor een cruise die langs de allermooiste baaien vaart, waar je dan ook een heerlijke duik kunt nemen. De mogelijkheden voor een onvergetelijke honeymoon cruise zijn eindeloos, en eindeloos opwindend!

Boek makkelijk en snel je cruisevakantie via Sunweb!

Bekijk hieronder het actuele aanbod van cruisevakanties van de rederijen die honeymoon cruises aanbieden. Deze cruiserederijen zijn bij uitstek geschikt voor jouw honeymoon.

Wij vonden