Athene Cruise Piraeus

Cruise vanuit Athene

Ga op cruise vanuit Athene

Piraeus is de haven van Athene en is een van de grootste van de Middellandse Zee. Je vindt er de sporen terug van meer dan 2.000 jaar maritieme geschiedenis.

Ontdek Piraeus , Athene

In de levendige havenstad Piraeus is van alles te beleven. Bezoek tijdens je cruise een van de stadsstranden en neem een duik in de azuurblauwe zee, ga naar het archeologisch museum, dompel je onder in de wereld van treinen in het spoorwegmuseum of wandel langs de bruisende kades in Pasalimani. Vanuit deze haven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Plof neer op een gezellig terras en vergaap je aan de schitterende jachten onder het genot van een lokaal hapje en drankje.

Ook de shopliefhebber kan zijn hart ophalen in Piraeus. In het autovrije Sotiros Dios district vind je zowel kleine boetiekjes als grotere winkelketens en gezellige barretjes en restaurants terug. Nog energie over? Spring dan in de trein of metro voor een bezoek aan Athene. Binnen een kwartier sta je in de hoofdstad van Griekenland en behoort zelfs een bezoek aan de Akropolis tot een van de mogelijkheden tijdens je cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Piraeus, Athene

Cruise Piraeus - Pasalimani

Pasalimani

Vroeger was het de grootste militaire haven van Piraeus en in 1896 de plek waar de zwemonderdelen van de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Nu is Pasalimani - of de Baai van Zea - het kloppend hart van Piraeus en een fijne plek om te flaneren en iets te eten.

Cruise Athene - Archaeological Museum

Piraeus Archaeological Museum

In het archeologisch museum van Piraeus vind je een indrukwekkende hoeveelheid vondsten terug uit de klassieke oudheid. Het bronzen beeld van Apollo uit 520 voor Christus is een van de hoogtepunten van het museum.

Cruise Athene Piraeus - Electric Railways Museum

Electric Railways Museum

Toegegeven, je moet van treinen houden, maar voor de liefhebber is dit spoorwegmuseum wel echt een juweeltje boordevol snuisterijen en enthousiaste medewerkers. Een aanrader!

Athene Griekenland  cruise

Athene

Athene is slechts een kort trein- of metroritje verwijderd van Piraeus. Grijp je kans om eindelijk eens de fameuze Acropolis te kunnen bezoeken tijdens je cruise.

Bekijk alle cruises uit Piraeus, Athene

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden