cruise Dubrovnik

Cruise vanuit Dubrovnik

Ga op cruise vanuit Dubrovnik

De haven van Dubrovnik in varen tijdens je cruise vakantie is een van de beste ervaringen ooit. Deze stad, met haar terracotta daken, is werkelijk prachtig.

Ontdek Dubrovnik

De prachtige stad Dubrovnik, ook wel de "Parel van de Adriatische Zee" genoemd, biedt bezoekers een schat aan toeristische attracties om te verkennen. Dubrovnik werd in de 7e eeuw gesticht en is door de eeuwen heen geregeerd door de Venetianen en de Hongaren, die elk hun sporen hebben nagelaten. De stad kende haar grootste groei in de 15e en 16e eeuw, een feit dat wordt weerspiegeld in de indrukwekkende architectuur en de aanwijzing als UNESCO-werelderfgoed.

Dubrovnik is populair om zijn spectaculaire ligging aan zee aan de Dalmatische kust, in combinatie met zijn suggestieve en historische oude stadsdeel. Het is de thuisbasis van de artistieke en intellectuele elite van Kroatië en biedt tal van culturele activiteiten en festivals. Een ideale plek om je Middellandse Zee cruise te beginnen.

Bezienswaardigheden Dubrovnik

De oude stadsmuren dubrovnik

De oude stadsmuren

De oude stadsmuren van Dubrovnik zijn één van de bekendste kenmerken van de stad, met name sinds ze het decor waren van de populaire serie Game of Thrones. Deze eeuwenoude stadsmuren zijn op sommige plaatsen wel zes meter hoog en tot wel zes meter dik en dienden als een solide verdediging tegen indringers.

Stradun dubrovnik

Stradun

De spectaculaire Stradun - in Dubrovnik ook bekend als Placa - is een plek waar zowel de lokale bevolking als bezoekers dag en nacht samenkomen om de wereld aan zich voorbij te zien trekken. De Stradun, ongetwijfeld een van de schilderachtigste voetgangersgebieden van Europa, heeft veel cafés en restaurants en is een goede plek om te winkelen of om vermoeide voeten te laten rusten na een dag Dubrovnik te hebben bezocht.

Game of Thrones tour

Game of Thrones Tour

De Game of Thrones Walking Tour van Dubrovnik is een van de populairste dingen om hier te doen en neemt je mee langs belangrijke opnamelocaties van de serie. Een lokale gids voorziet je onderweg van gedetailleerde scènebeschrijvingen en weetjes, maar vertelt ook over de geschiedenis van de locatie.

Dubrovnik kabelbaan

Kabelbaan

Nog iets leuks om te doen tijdens een bezoek aan Dubrovnik is de heuvels in gaan met de kabelbaan. De kabelbaan van Dubrovnik brengt bezoekers hoog boven de oude stad, op de Srd-heuvel, met een uitzicht dat steeds beter wordt naarmate je klimt (op heldere dagen kun je naar verluidt zo'n 50 kilometer ver zien). De rit duurt minder dan 10 minuten en eenmaal boven aangekomen, ben je vrij om de omgeving te verkennen.

Bekijk alle cruises uit Dubrovnik

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden