Cruisevakantie Napels

Cruise vanuit Napels

Ga op cruise vanuit Napels

Napels is een overweldigende stad in het zuiden van Italië. Volgens de legende werd hier de pizza uitgevonden - alleen dat is al een goede reden om deze stad tot jouw cruisebestemming uit te roepen.

Ontdek Napels

Struin door de nauwe straatjes, pleinen en steegjes van Napels en bewonder de talloze paleizen, kerken en oude gebouwen die de stad rijk is. Natuurlijk struikel je er ook over de musea; van het Museo Archeologico Nazionale vol Romeinse kunst tot het middeleeuwse kasteel Castelnuovo. En wist je dat de pizza margherita hier vandaan komt? In 1889 bakte een pizzabakker uit Napels speciaal voor de koninklijke Margherita van Savoye een pizza met de drie kleuren van de Italiaanse vlag (mozzarella, tomaat, basilicum). Het begin van een wereldwijde hit. 

​​Tijd over? Verken dan vanuit Napels de romantische Amalfikust. Vergaap je aan de bizar goed bewaard gebleven Romeinse huizen, paleizen en winkels in Pompeï of beklim de Vesuvius, de beroemde (of beruchte) vulkaan. Met zoveel indrukwekkende uitjes verdient Napels zeker een plekje op jouw bucket list voor cruises op de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Napels

Museo Archeologico Nazionale

Museo Archeologico Nazionale

Het archeologisch museum van Napels is met dank aan de nabijheid van Pompeï een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het beschikt over een zeer imposante collectie vondsten uit de klassieke oudheid.

Castelnuovo

Castelnuovo

Hoewel het letterlijk vertaald het nieuwe kasteel heet, dateert het uit de 13e eeuw en is het onlosmakelijk verbonden met de historie van Napels. De restanten van fresco’s van de kunstenaar Giotto die er te vinden zijn maken het op zichzelf al een bezoek waard.

Vesuvius

Vesuvius

De Vesuvius is nog altijd actief en een van de gevaarlijkste vulkanen van Europa. Desondanks is de vulkaan veilig te bezoeken en een must-see voor wie meer wil weten over het heden en verleden van deze vulkaan.

Pompeï

Pompeï

Pompeï heeft eigenlijk geen beschrijving nodig. Geen plek op aarde heeft ons zo veel geleerd over het leven in de Romeinse tijd en het is simpelweg magisch om het met eigen ogen te aanschouwen.

Bekijk alle cruises uit Napels

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden