Cruisevakantie Palermo

Cruise vanuit Palermo

Ga op cruise vanuit Palermo

Palermo is een stad waar 2.700 jaar geschiedenis en het hier en nu probleemloos samenkomen. Van eeuwenoude kerken tot hippe eetcafés: je vindt het allemaal in de energieke hoofdstad van Sicilië.

Ontdek Palermo

Een bezoek aan Palermo is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de kathedraal van de stad. Met Romaanse, Griekse, Spaanse en Arabische invloeden is de kerk een weerspiegeling van de rijke geschiedenis van Palermo. Bovendien heb je vanaf het dak van de kathedraal een schitterend uitzicht over de oude stad en het omringende landschap. 

Met een van van de grootste historische binnensteden van Europa is er aan bezienswaardigheden geen gebrek in Palermo. Van historische gebouwen en musea tot aan de macabere catacomben van de Capucijners waar 8.000 geraamtes en gemummificeerde lichamen zijn opgeslagen. Er is zo veel te zien dat kiezen een uitdaging is. En dan hebben we het nog niets eens gehad over het culinaire aanbod. De levendige stad staat bekend om zijn uitstekende streetfood en is de bakermat van cannoli, een opgerold koekje met zoete vulling. En dan is er natuurlijk ook nog het verrukkelijke Siciliaanse ijs. Dat alleen al maakt Palermo een must see tijdens je cruise over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Palermo

Cattedrale di Palermo

Cattedrale di Palermo

De 1000 jaar oude geschiedenis van de kathedraal van Palermo zie je terug in de grote hoeveelheid bouwstijlen waar de kerk uit bestaat. Er zijn zelfs sporen van een 9e eeuwse moskee in terug te vinden. 

Catacomben van de Kapucijnen

Catacomben van de Kapucijnen

Toen de Kapucijner abdij in de 16e eeuw onvoldoende plaats had op het kerkhof besloten ze overledenen te mummificeren en in crypten onder het kerkhof te leggen. Nu liggen er ruim 8.000 gemummificeerde lichamen en geraamtes.

Teatro Massimo Vittorio Emanuele

Teatro Massimo Vittorio Emanuele

Teatro Massimo is een van de grootste opera’s van Europa en een waar architectonisch meesterwerk, maar nu vooral bekend door de opnames voor de Godfather III die er plaatsvonden.

Mondello

Mondello

Op 20 minuten afstand van Palermo ligt Mondello. Een voormalig vissersdorp met mooie art nouveau architectuur, een prachtig strand en een fijne keuze aan trattoria’s en gelateria’s.

Bekijk cruises uit Palermo

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden