Tenerife cruise vakantie

Cruise vanuit Tenerife

Ga op cruise vanuit Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de charmante hoofdstad van Tenerife, het grootste Canarische eiland en onderdeel van Spanje. Zon, zee, strand én cultuur? Check!

Ontdek Tenerife

Wie Santa Cruz de Tenerife wil verkennen, doet er goed aan te starten op het statige plein De Plaza España vlakbij de haven. Dit vormt het centrum van de stad. Kuier over de Rambla, een lange en brede straat, waar je ontelbaar veel terrasjes, bars en winkeltjes tegenkomt. En vergeet niet een blik te werpen op het Auditorio de Tenerife Adán Martin, waar concerten en voorstellingen plaatsvinden. Het is het meest opvallende en spectaculaire gebouw dat je tegenkomt in jouw cruisebestemming Santa Cruz de Tenerife. 

Op de Mercado de Nuestra Señora de África lijkt het net of je over een Noord-Afrikaanse bazaar slentert. Laat je verrassen door al het lekkers dat hier uitgestald ligt. Van de beste geitenkaas tot pittige mojo verde, de groene kruidensaus waar de Canarische eilanden bekend om staan. Na al die drukte even op adem komen? In Palmetum Santa Cruz, een botanische tuin, wandel je in alle rust tussen de palmbomen. Of duik het grote stadspark Parque Municipal Garcia Sanabria in. Vol tropische bomen, bloemen, fonteinen en kunstwerken. Uiteraard kun je ook gaan zonnebaden op het nabijgelegen Playa de las Teresitas – wat door kenners ook wel het mooiste strand van Tenerife wordt genoemd. Santa Cruz de Tenerife zal je zeker verrassen op jouw cruise!

Bezienswaardigheden Tenerife

Auditorio de Tenerife Adán Martin

Auditorio de Tenerife Adán Martin

Of je het nou mooi vindt of niet, dit operagebouw van Santa Cruz is hoe dan ook een opvallend verschijning. Wie meer wil weten over het reilen en zeilen van dit auditorium kan een rondleiding volgen.

Plaza España

Plaza España

Het Plaza España is een prettig start- en eindpunt van een bezoek aan Santa Cruz. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van dit plein en aan het eind van de dag kun je vermoeide voeten laten afkoelen in de doorwaadbare fontein.

Mercado de Nuestra Señora de África

Mercado de Nuestra Señora de África

In de volksmond is de zalmroze Mercado de Nuestra Señora de África beter bekend als La Recova oftewel de boog. In deze markt vind je verschillende soorten Spaanse etenswaren, maar ook hebbedingetjes als mooie sieraden.

Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas is ongetwijfeld het mooiste strand van Tenerife. Het is breed en lang met wuivende palmbomen en gezellige strandbarretjes en eettentjes.

Bekijk alle cruises uit Tenerife

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden