Cruise Triëste

Cruise vanuit Triëst

Ga op cruise vanuit Triëst

Triëst is onvervalst Italiaans ook al ligt het in de achtertuin van Slovenië en Kroatië. Een kosmopolitische en charmante stad waar koningen en keizers in het verleden vaak vertoefden.

Ontdek Triëst

Triëst staat niet voor niets bekend als ‘Wenen aan Zee’. In de 18e eeuw bouwden de Habsburgse vorsten er hun prachtige stadspaleizen, pal aan de Adriatische Zee. Ook zorgden zij ervoor dat Triëst uitgroeide tot een van de grootste koffiehavens van Europa. Nog steeds geniet je op deze cruisebestemming van het beste kopje espresso in een van de klassieke koffiehuizen in Weense stijl. 

Een bezoek aan Triëst is niet compleet zonder te flaneren langs de winkels, voormalige bankgebouwen en paleizen van de Canal Grande. Sporen uit een verder verleden kom je ook tegen. Van het oude klassieke amfitheater in het centrum van de stad tot aan de ruïnes van een Romeinse poort. En kom je al slenterend langs de Santo Spiridione, de grootste Servisch-orthodoxe kerk van Europa? Wrijf je rug dan tegen de ingang van de kerk. Volgens een plaatselijke legende brengt dat geluk. Triëst is een stad die je betovert tijdens jouw cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Triëst

Cruise Triëst - Castello di San Giusto

Castello di San Giusto

Dit 15e eeuwse kasteel is gelegen op een heuvel boven de stad en geeft je een schitterend panoramisch uitzicht over Triëst en de Adriatische Zee.

Cruise Triëst - Chiesa di Santo Spiridione

Chiesa di Santo Spiridione

Deze 19e eeuwse kerk is een must-see in Triëst. De buitenkant van glanzend wit gesteente is prachtig, maar de echte verrassing zit aan de binnenkant met de glinsterende mozaïeken en gouden Russische iconen.

Cruise Triëst - Romeins amfitheater

Romeins amfitheater

Dit Romeinse amfitheater uit de 1e eeuw na Christus is het best bewaarde Romeinse bouwwerk van Triëst. Er vinden nog altijd optredens in plaats.

Cruise Triëst - Faro della Vittoria

Faro della Vittoria

De Faro della Vittoria is een schitterende witte toren die dienst doet als vuurtoren én oorlogsmonument voor de Italiaanse slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Bekijk alle cruises uit Triëst

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden