Buenos Aires cruise

Cruise vanuit Buenos Aires

Ga op cruise vanuit Buenos Aires

Bezoek deze Zuid-Amerikaanse stad met een enorm cultureel aanbod, lekker eten en leuke cafés. De stad die nooit slaapt doet haar naam eer aan met een opwindende hartslag van energieke mensen.

Ontdek Buenos Aires

Buenos Aires, dat in het begin van de 16e eeuw werd gesticht, veranderde van een koloniale havenstad in een kosmopolitische metropool - het "Parijs van het Zuiden" - door de veehausse van de jaren 1880. Net als in het Amerikaanse westen, werd de hausse gevolgd door een terugval. Maar dat weerhield Buenos Aires er niet van zich te ontwikkelen tot de stad die zij nu is. Met haar spookachtige grandeur is Buenos Aires een plaats van ijskoud intellect en smeulende passie. Het is een stad waar het elegante Colon Theater, een van 's werelds grootste operahuizen, in contrast staat met de arbeidersbuurten waaruit de tango is ontstaan. Misschien worden de raadsels en tegenstellingen van de stad het best belichaamd door haar twee beroemdste inwoners - de teruggetrokken bibliothecaris en literair genie Jorge Luis Borges en de showgirl die First Lady, Evita Peron, werd. Buenos Aires is een must-visit tijdens een cruisevakantie Zuid-Amerika.

Bezienswaardigheden Buenos Aires

Bombonera stadion

Bombonera stadion

Voor voetbalfans is geen reis naar Buenos Aires compleet zonder een bezoek aan het Bombonera stadion, of Estadio Alberto J. Armando zoals het officieel heet. Het stadion is de thuisbasis van Maradona's geliefde Boca Juniors en vaak beschouwd als het stadion met de meest intense, gepassioneerde sfeer in de wereld.

Tigre, Buenos Aires

Tigre

Bezoek Tigre, Buenos Aires' toevluchtsoord aan het water. Op slechts een korte treinreis van het centrum van Buenos Aires ligt Tigre, met zijn duizenden eilanden, beekjes en kanalen, de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en in contact te komen met de natuur.

Teatro Colón

Teatro Colón

Het Teatro Colón wordt beschouwd als een van de beste operagebouwen ter wereld, samen met La Scala in Milaan, de Opera Garnier in Parijs en het Royal Opera House in Londen, en staat bekend om zijn akoestiek en architectuur. Je bezoekt het auditorium dat hoefijzervormig is en ongeveer 2.487 zitplaatsen heeft.

Recoleta, Buenos Aires

Recoleta

Wat klassieke buurten betreft, kunnen er maar weinig Buenos Aires' Recoleta verslaan. Hoewel velen het als een plek bestempelen die gereserveerd is voor dichtgeknoopte, rijke dames die lunchen, is het verrassend divers en biedt het een breed scala aan ervaringen waar de huidige hippe enclaves van de Argentijnse hoofdstad niet aan kunnen tippen. Hier vind je een mix van lekker eten en streetfood, van beeldende kunst en ambachtelijke cocktails, en het is de thuisbasis van een van 's werelds meest bezochte begraafplaatsen.

Bekijk alle cruises uit Buenos Aires

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden