Cruise vanuit Doha

Ga op cruise vanuit Doha

De hoofdstad van Qatar is een stad in wording en heeft een enorme groei doorgemaakt. Ooit een kleine (parel)vissersstad, nu een bruisende mix van ultramoderniteit en klassieke cultuur.

Ontdek Doha

Ontdek Doha en bezoek de sfeervolle Souq Waqif, de staande markt waar je de kraampjes vol kleurrijke, geurige specerijen en sierlijke, handgeweven traditionele kleding kunt bekijken. Bewonder daarna de schatten in het Museum voor Islamitische Kunst van wereldklasse, waar je oude Perzische tapijten, Turkse mozaïeken en andere stukken traditioneel handwerk vindt. Neem vervolgens een taxi naar Katara Cultural Village: Het werd gebouwd in 2010 en is een moderne heruitvinding van de klassieke architectuur van Qatar, met vele kleine, verborgen steegjes en een enorm marmeren amfitheater in het centrum.

Lokale keuken
De verschillende bevolkingsgroepen die Doha hebben gebouwd, hebben ook hun eigen keuken meegebracht. Hierdoor kun je talloze restaurants gerechten van over de hele wereld proeven. Probeer voor de meest karakteristieke hapjes eenvoudige, traditionele Qatarese gerechten als kabsa, een combinatie van in tomaten en kruiden gemarineerde kip met gebakken amandelen en rozijnen op rijst. Of prikkel je smaakpapillen met thareed, een stevige stoofpot van wortels, bonen en aardappelen met kip of lamsvlees.

Bezienswaardigheden Doha

Doha Souq

Souq

De traditionele Souq Waqif is een betoverende plek om te verkennen. Er is hier al eeuwenlang een markt, hoewel de oorspronkelijke markt in 2003 door een brand werd verwoest. Vandaag de dag is het gebied herontwikkeld om te lijken op een 19e-eeuwse markt, met moddergegoten winkels en prachtig gerestaureerde Qatari gebouwen.

Museum voor Islamitische Kunst

Museum voor Islamitische Kunst

Het buitengewone gebouw van het Museum voor Islamitische Kunst bevindt zich op een speciaal daarvoor gebouwd eiland. Bewonder de grootste collectie islamitische kunst ter wereld - van traditionele Perzische tapijten en oude sieraden tot astrolabia, een instrument van de astronoom dat in de middeleeuwen werd gebruikt - en bewonder het prachtige uitzicht over de zee.

Corniche, Doha

Boulevard 'Corniche'

Maak samen met de Qatarezen en het grote aantal expats een wandeling langs de Corniche, een kunstmatige promenade langs het water die is aangelegd in de vorm van een aantrekkelijke halvemaan. Vaar naar Doha om het spectaculaire uitzicht te bewonderen op de traditionele houten boten op de voorgrond en de futuristische wolkenkrabbers van West Bay die aan de overkant van het water liggen op land dat op de zee is teruggewonnen.

Doha Villaggio

Shoppen

Snuffel rond in de winkels van de traditionele Souq Waqif voor parfums, textiel, tapijten en kunstnijverheid. Bezoek ook de Falcon Souq, de Gold Souq, en de Bird Souq. Doha cruises geven je toegang tot talloze winkelcentra, zoals City Center Doha, Landmark en het Venetia-thema Villaggio. Ze bieden een mix van dineren, winkelen en entertainment.

Bekijk alle cruises uit Doha

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden