Cruisevakantie Hong Kong

Cruise vanuit Hongkong

Ga op cruise vanuit Hongkong

Hongkong is een ware belevenis, een stad waar je je ogen uitkijkt, gebouwd op talloze eilanden. Een fascinerende mix van wolkenkrabbers, neonlicht, traditionele winkeltjes, tempels en hectiek.

Ontdek Hongkong

Hongkong was oorspronkelijk een Britse kolonie, van waaruit zakenlui handel dreven met het Chinese keizerrijk. Inmiddels valt deze wereldstad onder Chinees bewind. Die combinatie van invloeden is nog altijd voelbaar. Veel mensen spreken Engels, er wordt links gereden en namen van straten en plekken verraden de Britse geschiedenis. Maar Hong Kong is bovenal een dynamische plek waar altijd wat te beleven is tijdens jouw cruise door Azië.

Vanuit het stadsdeel Kowloon heb je een adembenemend zicht op de skyline van Hongkong. En als je daar dan toch bent, ga je natuurlijk ook indrukken opdoen op de avondmarkt Temple Street Market. Dé plek voor souvenirs en streetfood. Kun je geen genoeg krijgen van spectaculaire uitzichten? Pak dan vooral het kabeltrammetje en bezoek de berg Victoria Peak. En snuif ook even de wierook op in een van de vele tempels, zoals de Chegongtempel van Sha Tin en de Man Mo Tempel. Zin in totaal iets anders? Leef je dan uit in Hong Kong Disneyland Resort, het grootste pretpark in Hongkong. Je zult een perfecte cruisevakantie beleven.

Bezienswaardigheden Hongkong

Victoria Peak

Victoria Peak

Je bereikt de 552 meter hoge Victoria Peak met de 125 jaar oude peak tram. Dit is een van de populairste attracties in Hong Kong en je begrijpt vanzelf waarom dat is als je uitkijkt over deze fascinerende metropool.

Temple Street Night Market

Temple Street Night Market

Voor wie dol is op koopjes jagen is de Temple Street Night Market een must. Tassen, speelgoed, elektronica. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop bij een van de vele stalletjes.

Man Mo Tempel

Man Mo Tempel

Man Mo Tempel is een taoïstische tempel gewijd aan de goden van de literatuur. Het is een van de oudste tempels van Hong Kong en vanwege de mysterieuze sfeer in de tempel zeker een bezoek waard.

Tian Tan Buddha

Tian Tan Buddha

De 23 meter hoge Tian Tan Buddha is de grootste zittende boeddha ter wereld en een van de topattracties van Hong Kong. Je moet 268 treden beklimmen om bij de boeddha te komen, maar wordt dan wel beloond met een fantastisch uitzicht over Lantau en de Zuid-Chinese Zee.

Bekijk alle cruises uit Hongkong

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden