Cruisevakantie Warnemünde

Cruise vanuit Warnemünde

Ga op cruise vanuit Warnemünde

Warnemünde is het best bewaarde geheim van jouw cruise over de Oostzee. Deze charmante badplaats met het breedste strand van Duitsland is meer dan een bezoek waard.

Ontdek Warnemünde

Het gemoedelijke Warnemünde is de perfecte stad om lekker doorheen te kuieren. De vakwerkhuizen langs de Alte Strom, de twee kilometer lange boulevard vol leuke winkeltjes en terrassen en het mooie brede strand maken de oude vissersplaats een van de meest ontspannen uitjes van je cruisevakantie. Warnemünde beschikt over een nog werkende vuurtoren uit 1897. Beklim de toren voor een prachtig uitzicht over de Oostzee.

Warnemünde ligt dicht tegen Rostock aan. Wil je de kans grijpen om ook daar nog even de lokale sfeer te proeven? Met de trein sta je binnen 20 minuten in het centrum van deze oude Hanzestad met de oudste universiteit van Duitsland en zijn schitterende 13e eeuws Rathaus. Sluit vervolgens deze ongedwongen dag van je cruisevakantie door Noord-Europa af in een van de gezellige Biergartens waar je ruime keuze hebt uit een groot aantal lokale bieren en natuurlijk Bratwurst.

Bezienswaardigheden Warnemünde

Alter Strom

Alter Strom

Duitsers noemen de Alter Strom ook wel de ‘flaneermijl’. Vroeger was het de enige vaarroute naar de haven van Rostock. Nu kun je er winkelen, wandelen en neerstrijken op een terras.

Vuurtoren van Warnemünde

Vuurtoren van Warnemünde

De vuurtoren van Warnemünde werd gebouwd in 1897 en is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Vanaf de 37 meter hoge toren heb je een mooi uitzicht over de Oostzee en delen van Rostock.

Teepott

Teepott

De Teepott van Warnemünde werd gebouwd in de Oost-Duitse Bauhausstijl en is een bijzonder architectonisch monument. Vroeger was het een theehuis. Tegenwoordig vind je er restaurants, cafés en winkels.

Rostock

Rostock

Voormalige Hanzestad Rostock ligt op een steenworp afstand van Warnemünde en is met zijn schitterende Rathaus en levendige centrum zeker een bezoek waard. Het is tevens de stad waar het hoofdkantoor van AIDA cruises is gevestigd

Bekijk alle cruises uit Warnemünde

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden