Cruisevakantie Messina

Cruise vanuit Messina

Ga op cruise vanuit Messina

Messina ligt in het noordoosten van Sicilië, dichtbij het Italiaanse vasteland. Een stad met mooie zandstranden, prachtige oude kerken, een bijzondere klokkentoren en fijne koffietentjes.

Ontdek Messina

Door haar bijzondere ligging is Messina altijd een strategische havenstad geweest. Geen wonder dat onder andere Byzantijnen, Arabieren en Noormannen de stad overheerst hebben. Wil je een glimp opvangen van dat rijke verleden? Wandel dan naar de Piazza del Duomo in het centrum van Messina, waar een verbluffend mooie kathedraal staat. Ook de klokkentoren en de marmeren fontein van Orion mag je niet overslaan. En wil je nog meer cultuur opsnuiven? Wandel dan door naar het regionaal museum om niet alleen archeologische overblijfselen te bekijken maar ook schitterende schilderijen uit de Renaissance te bewonderen. 

Elk barretje en elk restaurantje bewijzen dat de inwoners van Messina verstand hebben van lekker eten en goede wijn. Denk aan de gefrituurde risottoballen die de Sicilianen ‘arancini’ noemen of aan Cassata: een zoete cake met ricotta, marsepein, vruchtjes en slagroom. En de zoete dessertwijn Marsala. Het is allemaal om je vingers bij af te likken. Messina is daarom een fantastische culinaire ervaring tijdens jouw cruise over de Middellandse Zee

Bezienswaardigheden Messina

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

Het Piazza del Duomo is het mooiste plein van Messina, maar wat vooral opvalt is de 60 meter hoge campanile (klokkentoren) die bij de kathedraal hoort en over een van de ingewikkeldste astronomische klokken ter wereld beschikt.

Duomi di Messina

Duomi di Messina

Brand, een aardbeving en een bombardement. De kathedraal van Messina heeft flink wat te verduren gehad in haar lange geschiedenis, maar staat nog steeds en is een van de hoogtepunten van een bezoek aan deze stad..

Camposanto

Camposanto

Camposanto is een van de mooiste begraafplaatsen van Italië. Door de neoklassieke grafmonumenten en prachtig aangelegde tuinen voelt het meer als een park dan als laatste rustplaats voor de inwoners van Messina.

Museo Regionale Interdisciplinare

Museo Regionale Interdisciplinare

Dit lokale Museo Regionale beschikt over een interessante collectie archeologische vondsten, twee fantastische Caravaggio’s en de originele Neptunus van de nabijgelegen Neptunus fontein.

Bekijk alle cruises uit Messina

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden