Cruise vanuit Santos

Ga op cruise vanuit Santos

Santos is misschien wel de mooiste Braziliaanse havenstad die je bezoekt tijdens jouw transatlantische cruise. Van mooie stranden tot een prachtig gerestaureerd historisch centrum: in Santos vermaak je je zeker.

Ontdek Santo

Santos werd rijk door de export van koffie. En dat zie je nog steeds terug in de welvaart die de stad uitademt. Uit de haven vertrokken schepen barstensvol vaten met koffiebonen naar de rest van de wereld om aan de enorme vraag naar het zwarte goud te voldoen. Je kunt nog altijd een bezoekje brengen aan het koffiemuseum om meer te ontdekken over de geschiedenis van koffie of om te leren hoe je een bakkie zet als een echte barista.

Santos is ook onlosmakelijk verbonden met voetbal. Zo begon de bekende speler Neymar zijn voetbalcarrière bij Santos FC - iets waar de inwoners nog altijd trots op zijn. En de Braziliaanse voetbalheld Pelé speelde hier jarenlang. Genoeg redenen om het stadion van de club te gaan bewonderen. Maar vergeet ook niet om van het betoverende uitzicht over de stad te genieten vanaf de Monte Serrat, te verdwalen in de oude straatjes van het centrum of het leuke historische trammetje te pakken om zo de stad te beleven. Santos is een veelzijdige cruisebestemming van jouw cruise.

Bezienswaardigheden Santos

Coffee Museum

Coffee Museum

Vroeger werd in deze koffiebeurs koffie verhandeld. Nu is het een museum dat volledig is gewijd aan de geschiedenis van koffie in Brazilië. Je kunt er ook oude koffieapparaten en verschillende soorten koffie bekijken.

Monte Serrat

Monte Serrat

De Monte Serrat heuvel ligt middenin het centrum van Santos een geeft een 360 graden panorama uitzicht over de wijde omgeving.

Ponta da Praia Beach

Ponta da Praia Beach

Het strand van Ponta da Praia is een van de rustigste van Santos. Het is een fijne plek om ‘s avonds te eten of te genieten van een Braziliaanse caipirinha.

Linha Turística de Bonde

Linha Turística de Bonde

Deze historische tramlijn leidt je via 40 verschillende bezienswaardigheden rond door het historisch centrum van Santos. Een originele manier om meer te weten te komen over het oude Santos.

Bekijk alle cruises uit Santos

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden