Cruise naar Muscat

Muscat

Muscat, de aantrekkelijke hoofdstad van Oman, is een stad die doordrenkt is met het middeleeuwse erfgoed van het Midden-Oosten.

Cruise vakantie Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman met ongeveer 3,1 miljoen inwoners. Het is een vooruitstrevende, progressieve stad die zeer geliefd is bij haar inwoners. Het is werkelijk een fascinerende plaats en een bestemming op zich. Het is gewoon de parel van het Midden-Oosten. De mensen zijn vriendelijk en meer dan bereid om hun geweldige land te laten zien.

Wandel langs de schilderachtige waterkant Mutrah Corniche, met aan de ene kant de stralend blauwe zee, aan de andere kant witte gebouwen in oosterse stijl langs de straat en op de achtergrond het dorre Hajar gebergte. Stop bij de Mutrah souq, een traditionele Arabische markt ('s middags gesloten) waar je Omaanse en Indiase kunstvoorwerpen en antiquiteiten kunt kopen. Mis ook de statige Grote Moskee niet - het immense Perzische tapijt in de hoofdgebedshal duurde vier jaar om te weven. Vaar naar Muscat en bekijk het Al Alam Paleis met zijn blauwe en gouden gevel, en bekijk de zandkleurige 16de-eeuwse Portugese forten in de buurt.

Tijdens eens cruisevakantie Midden-Oosten is Muscat een must-visit! Tijdens je cruise zul je dan waarschijnlijk ook cruisen naar Dubai en een cruise naar Doha maken. Dit zijn ook geweldige plekken om te bezoeken.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Muscat

New National Museum
Lokale keuken
Shopping

New National Museum

Leer meer over het verleden van Oman in het elegante New National Museum in Old Muscat. Bekijk de prachtig gepresenteerde archeologische artefacten, manuscripten en scheepsmodellen tijdens je Muscat cruise. Vergeet ook niet een foto te nemen van het Al Alam Palace met zijn blauwe en gouden zuilen tegenover het museum.

Wij vonden

Andere bestemmingen