Icon of the Seas - Royal Caribbean
Icon of the Seas - Royal Caribbean

Icon of the Seas

Royal Caribbean's Icon of the Seas wordt het eerste schip van de gloednieuwe Icon-klasse en zal naar verwachting in 2024 uitvaren. Het gloednieuwe schip wordt een ware recordbreker en barst van de innovatieve, luxe en extravagante faciliteiten.

Icon of the Seas zal in 2024 uitvaren met de nieuwste innovaties en andere kenmerkende eigenschappen van Royal Caribbean. De Icon of the Seas is het eerste van drie Royal Caribbean cruiseschepen dat zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) - de schoonste fossiele brandstof die vandaag de dag beschikbaar is voor cruiseschepen. Maar dat is niet alles wat Icon of the Seas zo bijzonder maakt. Het cruiseschip zal namelijk het ene na het andere record verbreken. Met plaats voor bijna 10.000 mensen aan boord zal Icon of the Seas het grootste cruiseschip ter wereld worden, een eer die nu is toebedeeld aan Wonder of the Seas. Ook zal het beschikken over het grootste drijvende waterpark met maar liefst zes wildwaterglijbanen, inclusief de langste glijbaan op zee. Daarnaast zal het schip uitgerust zijn met de hoogste waterval op zee, maar liefst acht verschillende themagebieden en zeven zwembaden. Icon of the Seas zal voornamelijk varen in de Caribbean, waarbij iedere reis een stop zal maken bij Royal Caribbean's privé eiland Perfect Day at CocoCay.

Schip kenmerken

Tewaterlating2024
 Passagiers7600
Bemanningsleden2350
Dekken20
Breedte
64
m
Lengte
365
m
Gewicht
250800
BT
Snelheid
22
kn

Icon of the Seas

Welkom aan boord van Icon of the Seas! Dit is niet zomaar een schip, dit is een heel bijzonder avontuur van een andere categorie. Het allereerste schip in een heel nieuwe klasse, Icon Class, die voor het eerst uitkomt in 2023. Aan boord zijn vijf nieuwe bestemmingen, verspreid over acht buurten met thema-entertainment, restaurants, bars en ervaringen. Er zijn ook drie zones die passagiers al kennen van andere Royal Caribbean-schepen.
Entertainment
Activiteiten
Eten & Drinken
Wellness & Sport

Entertainment

Artiesten van wereldklasse verlichten het podium avond na avond met originele producties in het Royal Theater en adembenemende ijsshows en watershows bij Absolute ZeroSM, de grootste ijsbaan die er is, volledig ontworpen voor grotere producties om indruk te maken op het hele gezin.

Wij vonden

Andere zusterschepen