Cruisevakantie Shanghai

Shanghai

Shanghai is een stad die boeit. Of je nu houdt van tempels en cultuur, moderne architectuur, of shoppen: in Shanghai kun je je hart ophalen.

Cruisebestemming Shanghai

Slenterend langs ‘de Bund’ ervaar je de positieve vibe van Shanghai. Aan deze grote boulevard langs de Huangpu-rivier staan niet alleen gebouwen uit de tijd dat de Shanghai nog een Britse kolonie was, maar ook tref je er talloze straatartiesten, streetfood kraampjes en souvenirwinkeltjes aan. En aan de overkant van de rivier zie je de imponerende skyline van deze Chinese metropool. Een goed begin van je cruise.

Nanjing Road is dé place to be voor shopaholics. Hier scoor je net zo makkelijk een tas van Louis Vuitton als authentiek Chinees borduurwerk. Meer zin in een cultureel uitstapje? Dan mag je de boeddhistische Jade Boeddha tempel niet missen, waar je - de naam zegt het al - een adembenemend Boeddhabeeld van witte jade kunt bewonderen. Of laat je inspireren door de Yu Yuan-tuinen. De met draken versierde muren, de bijzondere water- en rotspartijen en de vele paviljoens creëren een herinnering om nooit meer te vergeten. Tijdens jouw cruisevakantie door Azië is Shanghai een plek om niet op uitgekeken te raken. 

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie in Shanghai

De Bund
Shanghai Tower
Jade Boeddha Tempel
Shanghai Museum

De Bund

Voor wie de sfeer wil proeven van het oude Shanghai is wandelen langs de Bund een must. Hier vind je nog de art deco en neoklassieke bouwwerken van het begin van de 20e eeuw terug. Ook na zonsondergang is het een fascinerende plek om te bezoeken.

Wij vonden

Andere bestemmingen