Cruise Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een kleurrijke topbestemming. Omringd door regenwoud en gebergtes, grenzend aan gouden stranden en natuurlijk het carnaval.

Cruisebestemming Rio de Janeiro

Met de welbekende Christus de Verlosser die op je neerkijkt vanaf de Corcovado berg is Rio de Janeiro een van de meest iconische steden die je zult bezoeken tijdens jouw cruisevakantie. Liefhebbers van outdooractiviteiten kunnen hun hart ophalen in Rio. Hiken, fietsen, zeilen, surfen en klimmen. Alles is er mogelijk. Genieten van het uitzicht zonder te klimmen kan ook. Neem daarvoor de kabelbaan naar de top van de Pão de Açúar en kijk uit over de Rio, ook wel bekend als Cidade Maravilhosa: de geweldige stad.

Wie aan Rio denkt, denkt uiteraard aan meer dan een mooi uitzicht. De stad is ook heilige grond voor voetballiefhebbers. Zo is in het Maracanã Stadion menig legendarisch voetbalduel uitgevochten. En Rio is natuurlijk synoniem voor carnaval. Bezoek je de stad in februari? Dan kun je het carnaval zelf meemaken. Maar ook buiten die periode kun je de uitbundige sfeer van het carnaval proeven. Bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Copacabana beach of het rijke uitgaansleven van Rio.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Rio de Janeiro

Suikerbroodberg
Parque Nacional da Tijuca
Christus de Verlosser
Ipanema Beach
Copacabana

Suikerbroodberg

Voor een onvergetelijk uitzicht neem je een kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg. Het is een must-do in Rio om Christus de Verlosser in de verte te zien schitteren. Bovendien heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad in vogelperspectief. Ga er vroeg in de ochtend heen om de drukte te vermijden, of plan een bezoek rond zonsondergang om de prachtige zonsondergang mee te maken.

Wij vonden

Andere bestemmingen