Holland America Line - Nieuw Amsterdam
Holland America Line - Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

Holland America Line - Nieuw Amsterdam - Bar

Nieuw Amsterdam

Holland America Line heeft een reeks kunstwerken opgehangen ter waarde van meer dan € 2,5 miljoen, variërend van antiek van traditionele Nederlandse meesters tot creaties van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. Sommige stukken weerspiegelen de Nederlandse Gouden Eeuw, terwijl andere, zoals het spectaculaire middelpunt in het atrium, een hedendaagse nieuwsgierigheid uitdrukken.

Het plafond van Nieuw Amsterdam wordt gesierd door een in het oog springende abstracte sculptuur van de omgekeerde skyline van New York, gemaakt van doorschijnende blokken die ondersteboven hangen.

Het sculptuur is gemaakt door het echtpaar Gilbert Lebigre en Corinne Roger van Creazioni Lebigre & Roger. De belangrijke collectie, die werken omvat van gevierde kunstenaars Andy Warhol, Richard Estes en Roy Lichtenstein, gaat verder met verbluffende displays over het hele schip.

Schip kenmerken

Eerste reis2010
Gasten2104
Crewleden929
Dekken11
Breedte
32
m
Lengte
285
m
Gewicht
86273
BT
Snelheid
24
kn

Nieuw Amsterdam

Ontdek de wereld met Holland America Line, aan boord van het comfortabele drijvende resort Nieuw Amsterdam. Naast spannende bestemmingen zul je ook genieten van onvergetelijke eetervaringen, buitengewoon kleurrijke shows en kooklessen.
Entertainment
Activiteiten
Eten & Drinken
Wellness & Sport

Entertainment

Voel het ritme in de BB King's Blues Club of tijdens één van de shows in het theater.

Andere zusterschepen