De brede zandstranden zijn op slechts een paar minuten rijden van Camping Odalys La Pinède. Door die kleine afstand van de zee is het wel een hele rustige omgeving. Je hebt ook nog eens een weids uitzicht over de Cévennes.
Voor een verfrissende duik hoef je de camping niet af. Je hebt hier een buitenbad en een apart kinderzwembad. Voor een hapje eten hoef je de auto ook niet in. La Pinède heeft een bar en een eigen restaurantje op het terrein. Je kunt lekker aanschuiven of het eten meenemen naar je eigen plekje. Toch liever zelf een maaltijd koken? De winkels zijn op nog geen 2 kilometer afstand.
Schaduw is in deze warme regio altijd welkom en gelukkig heeft de camping hier geen gebrek aan. Camping Odalys La Pinède heeft ook een hoop leuke activiteiten. Je kunt tafeltennissen, volleyballen en voor de kinderen is er in het hoogseizoen een leuk animatieteam.
Lees alles over onze service voor een veilige vakantie of bekijk het reisadvies voor jouw vakantiebestemming
Van de Petite Camarque bij de vestingstad Aiges-Mortes tot de grens met buurland Spanje. De kustlijn van de regio Languedoc-Roussillon is meer dan 200 kilometer lang. Dat niet alleen: het is ook een zeer diverse kust. Van erg vlak met brede zandstranden tot delen met kleine baaitjes die omringd worden door mooie rotsen. Eigenlijk is de Languedoc-Roussillon in zijn geheel erg divers, van de toppen van de Pyreneeën tot de diepe, blauwe zee.
In het groene binnenland van Languedoc-Roussillon kom je veel moois tegen en de wijnvelden horen hier zeker bij. Op veel plaatsen kun je aan speciale wijndagen deelnemen. Niet alleen zie je zo de mooiste velden, natuurlijk proef je ook enkele van de lekkerste streekwijnen.
Wijnen zijn niet de enige smakelijke producten die uit dit zuidelijke deel van Frankrijk komen. Brandade de Nîmes –een gerechtje met kabeljauw, olijfolie en met een scheutje melk- is hier geboren. De kazen Bleu des Causses en Pélardon uit de Cevennen zijn wereldberoemd. Net als het heerlijke fruit en zeker de appels staan bekend om hun goede kwaliteit.
Je hebt het vaak niet door, maar veel zout dat in Nederland verkocht wordt, komt uit de Languedoc-Roussillon. Vanaf de muren van de schitterende vestingstad Aiges-Mortes kun je uitkijken over de enorme vlaktes met zout. En uiteraard kun je ook hier een kijkje gaan nemen.
In de buurt van de wijnvelden, zoutvlaktes en boomgaarden vind je vaak eeuwenoude steden. Niet zo heel gek natuurlijk, want vaak zijn deze plaatsen groot geworden met de handel van deze heerlijke producten. Aiges-Mortes is hier een goed voorbeeld van, maar het middeleeuwse Carcassonne net zo goed. Je kent de naam ongetwijfeld van het bekende bordspel. Als je hier op de stadsmuren staat, zie je rondom je vooral heel veel groen. Hier komen enkele hele lekkere wijntjes vandaan. Zeker een bezoek waard dus!
De Languedoc-Roussillon heeft nog veel en veel meer mooie steden. Perpignan heeft veel Spaanse invloeden, denk maar aan het paleis van de koningen van Mallorca. Of de bruisende stad Montpellier met de vele gezellige cafeetjes en het schitterende stadsplein. Iets kleinere plaatsen, maar zeker rondom de havens erg mooi en gezellig, zijn Cap d'Agde, Port Camargue en Argelès sur Mer.
Een absolute bezienswaardigheid is het Canal du Midi. Dit ontzettend lange kanaal loopt van de Middellandse Zee helemaal naar de Atlantische Oceaan. Waarom het zo’n bezienswaardigheid is? Het is in de 17e eeuw uitgegraven en staat mede daardoor op de Wereld Erfgoedlijst. Vrachtverkeer gaat er niet meer over het Canal du Midi, alleen nog zogenoemde pleziervaarten.
Je hebt hier wel meer bijzondere wateren. In het westen van de Languedoc-Roussillon heb je bijvoorbeeld veel binnenwateren. Door de eeuwenlange aanvoer van zand zijn aan de kust veel zandstranden ontstaan waardoor een deel van het water grotendeels afgesloten werd van de zee. Op dit zoute binnenwater kun je vaak veel watersporten beoefenen.
Minder natuurlijk, maar ook erg geliefd bij kinderen is Aqualand. In dit grote waterpark vind je veel hoge glijbanen, grote zwembaden en ook golfslagbaden.
Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.
Taal:
De officiële taal is Frans.
Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.
Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.
Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.
Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.
Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.
Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.
*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing
* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.
Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille).
Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.
Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.
Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.
Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.
We konden geen vluchtinformatie vinden.