Hotel Yasmin Bodrum Resort is een prachtig resort direct gelegen aan het fijne strand. Tijdens een verblijf in het Yasmin Bodrum Resort verveel je je geen moment, want het resort kent veelzijdige faciliteiten. Wil je het iets rustiger aan doen? Breng dan eens een bezoekje aan de heerlijke hamam.
Gedurende je verblijf ontbreekt het ook niet aan de nodige waterpret in een van de zwembaden. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner, maar het is ook mogelijk om te kiezen uit één van de à-la-carte restaurants waar je kunt kiezen voor een heerlijke verse vismaaltijd, de Italiaanse of Turkse keuken.
Voor een dag of avondje uit rijdt de dolmus (een klein busje) naar het centrum van Turgutreis of Bodrum. Beide steden hebben een erg gezellig centrum en ontzettend veel bezienswaardigheden. Het is dus zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen!
Lees alles over onze service voor een veilige vakantie of bekijk het reisadvies voor jouw vakantiebestemming
Er is geen informatie over kamertypes beschikbaar
* De club kamers zijn gelegen in de bijgebouwen, dit club-gedeelte heeft 4 i.p.v. 5 sterren. De faciliteiten zijn echter gelijk.
* Het animatieteam spreekt Engels.
Turgutreis is een relatief nieuwe vakantiebestemming met een klein centrum, op ongeveer 20 kilometer van Bodrum. Het plaatsje wordt al wat meer erkend als badplaats, maar voorlopig blijft het massatoerisme nog uit. In het centrum vind je diverse gezellige barretjes en winkelstraten. Er is een luxe jachthaven met een groot winkelcentrum. De grillige kustlijn bestaat uit veel baaien en inhammen en betonplateaus waar je uren op kunt genieten van de Turkse zon. Er is verder een leuk haventje, een moskee en op zaterdag de bazaar. Hier worden authentiek Turkse waren verkocht en ervaar je de kruidige geur van specerijen. Hier komen zowel lokale inwoners als toeristen op af.
Turgutreis is een echte aanrader voor een onbezorgde familievakantie
De Egeïsche kust is bekend om zijn tropische vegetatie, stranden, mooie baaien en zeer gezellige vakantiebestemmingen met leuke restaurantjes en barretjes. Het is een vruchtbaar gebied waar je veel druiven zult zien die onder andere gebruikt worden voor de rozijnen in Nederland. In dit heerlijke klimaat kunnen veel groente- en fruitsoorten goed groeien en dat is ook gemakkelijk voor de eigen Turkse keuken.
In de vele restaurants die je in de kustplaatsen zult vinden kun je enorm goed eten. Veel verse groenten en fruit, gegrild vlees en salades kun je apart of door elkaar aantreffen in een schotel. De gerechten worden vaak begeleid door allerlei lekkere sausjes. Wat je misschien van Spanje kent, zijn de tapas, hier in Turkije hebben ze Mezés, allerlei lekkere kleine hapjes en veel vers brood.
Bekende plaatsen aan de Egeïsche Kust zijn Bodrum, Bitez en Gümbet. De wat kleinere plaatsen Gündogan, Torba en Turgutreis zijn wat minder bekend maar beschikken zeker over mooie accommodaties die wij voor aantrekkelijke prijzen aanbieden. De nieuwste badplaats in ons aanbod is Didim. Deze, door Nederlandse toeristen onontdekte, badplaats is op ongeveer 1,5 uur rijden van Bodrum te vinden.
Meer informatie nodig? Bekijk alle belangrijke reisinformatie hier, voordat je gaat genieten van een zonvakantie in Turkije.
Hoofdstad:
De hoofdstad van Turkije is Ankara.
Taal:
De officiële taal is Turks. Maar met Engels of Duits kun je vaak ook terecht.
Tijd:
In Turkije bestaat geen verschil tussen zomer- en wintertijd. In de zomer is het 1 uur later dan in Nederland. In de winter is het 2 uur later dan in Nederland.
Religie:
In Turkije is de Islam de belangrijkste religie. Vooral in het binnenland van Turkije speelt de Islam een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Turken en wordt de Koran strikt nageleefd. In de toeristische gebieden zijn de Turken meer Westers ingesteld.
Valuta:
In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Naast de Turkse Lira kun je in de badplaatsen ook gewoon met euro's betalen. Je kunt geld opnemen bij een pinautomaat bij een bank. Aangezien de koers sterk kan wisselen, raden wij aan om kleine bedragen op te nemen. Betalen met een creditcard is bij sommige horecagelegenheden en winkels mogelijk. Vraag dit altijd even na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Let er op dat creditcard transacties hoge kosten met zich mee kunnen brengen. In Turkije wordt er naast de reguliere kosten van jouw bank ook een percentage (ca. 5%) berekend door de Turkse bank, als je bij een bankautomaat geld pint met een creditcard.
Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.
Reisdocumenten:
Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs. Je paspoort of ID kaart moet nog minstens zes maanden geldig zijn als je in Turkije aankomt.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.
Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.
Alarmnummer:
Het alarmnummer in Turkije voor de politie is 155. Voor de ambulance bel je 112 en het alarmnummer van de brandweer is 110.
Eten & drinken:
In Turkije kun je de heerlijkste gerechten proeven. De Turkse keuken is veelzijdig en internationaal. Vaak worden er in de hotels gerechten in buffetvorm aangeboden met een internationaal karakter. Turkije staat vooral bekend om de broodjes kebab. Houd je van zoet, dan is een bakje Turkse thee een aanrader. Lekker met een stukje baklava!
Het water is in Turkije niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen.
Fooien:
Het is in Turkije de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 10% te geven.
Openingstijden:
In Turkije zijn de winkels van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00-13.00 uur en van 14.00-19.00 uur. In de toeristische centra zijn de winkels 7 dagen per week van 09.00-23.00 uur geopend.
Feestdagen:
Ramadan
De Ramadan speelt een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Ramadan 2024 zal van 11 maart t/m 9 april zijn, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).
Openbaar vervoer:
Turkije staat bekend om de Dolmus. Deze (kleine) busjes rijden in de drukke plaatsen af en aan. Voor weinig geld kun je met een Dolmus meerijden.
Om alvast in de vakantiestemming te komen geven we je graag alvast wat inspiratie voor leuke uitstapjes, hieronder de favorieten van onze gasten. Er zijn ook andere excursies beschikbaar op de bestemming. De getoonde prijzen dienen als indicatie, voor baby’s en kinderen gelden er speciale kortingsprijzen. Houd er rekening mee dat alles onder voorbehoud is.
Guvercinlik - ongeveer 45 minuten
Torba - ongeveer 60 minuten
Bodrum - ongeveer 60 minuten
Gümbet - ongeveer 70 minuten
Gündogan, Türkbükü, Ortakent en Yalikavak - ongeveer tussen 70 en 90 minuten
Bitez - ongeveer 75 minuten
Didim - ongeveer 100 minuten vanuit BJV luchthaven en ongeveer 140 minuten vanuit ADB luchthaven
Turgutreis - 90 minuten
Güllük - 30 minuten
Yaliciftlik - 60 minuten