Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Gardameer
  5. Tremosine
Tremosine

Vakantie Tremosine

Algemene informatie

Aan de westelijke oever van het Gardameer, op ongeveer een kwartiertje rijden van het bekende en historische centrum van Limone Sul Garda ligt het nog ongerepte en prachtige groene pareltje Trémosine. Trémosine is nog redelijk onbekend, maar juist hierom is het een bezoek meer dan waard. Je vindt hier een stukje ongerept Italië’.

Schilderachtige plaatsjes
Trémosine ligt in het hart van het Parco Alto Garda Bresciano. Het bestaat uit 18 schilderachtige gehuchtjes die verspreid liggen tussen de ruige bergen en groene heuvels. Daar midden in bevinden zich heerlijk geurende pijnbossen en eeuwenoude olijfbomen. Ga je naar Trémosine? Dan zal de Brasa Schlucht je niet ontgaan. Deze spectaculaire smalle kloof is slechts 2 meter breed en is een echte bezienswaardigheid. Ook de weg die door de kloof loopt is beroemd. Deze wordt ook wel de mooiste weg ter wereld genoemd en is daarnaast het decor van talloze autoreclames en ook te zien in de James Bond-film Quantum of Solace.

Griezelen boven op de griezelterrassen
Een andere bezienswaardigheid zijn de griezelterrassen van Trémosine. Laat je hier betoveren door een adembenemend panoramisch uitzicht over het sprookjesachtige Gardameer. Waarom ze deze gekke naam hebben wordt snel duidelijk zodra je ze ziet; Ze liggen namelijk boven op een steile, met groen bekleedde klif. Je vindt de griezelterrassen van Trémosine bij Hotel Paradiso (het beruchte Terraza del Brivido) Ze behoren tot de meest populaire fotospots van het Gardameer, maar zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees; Je kunt hier namelijk bijna 350 loodrecht naar beneden kijken!

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Italië is Rome.

Taal:
De officiële taal is Italiaans. In enkele delen van Italië spreekt men Duits (Zuid-Tirol) of Frans (Piemonte). In de grote steden en in de toeristische centra kun je terecht in het Engels en in het Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid in Italië is de euro. In Italië vind je vele pinautomaten waarbij je veelal 24 uur per dag kunt pinnen. In de restaurants of winkels is pinnen echter niet altijd mogelijk. Advies is om hier met contant geld te betalen. Ook kun je betalen met een creditcard. Dit is alleen vaak niet mogelijk in de ristorante (kleine restaurants) en in kleinere winkels.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker kopen in de supermarkt.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding:
Sicilië: in de regio Sicilië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door een Engelsspreekende plaatselijke vertegenwoordiger.
Calabrië: in de regio Calabrië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelsssprekende vertegenwoordiger.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Italië. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die worden verrekend. Informeer voorafgaand de vakantie hierover bij uw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Italië voor de politie is 112.

Eten & drinken:
Italië staat bekend om de pasta's en pizza's, maar ook om de smaavolle wijnen zoals de Chianti en de o zo populaire Prosecco. Als je in Italië bent, ben je verzekerd van lekker eten en drinken. Kortom, genieten!

Het water in Italië is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let op dat deze flessen gebotteld zijn en niet gevuld zijn met kraanwater.

Fooien:
Het is in Italië de gewoonte om in bars, restaurants en hotels een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op maandag zijn in Italië veel winkels gesloten. Op de overige dagen zijn de winkels geopend tot ca. 19.30 uur. Tussen de middag, van 12.30-15.30 uur, zijn de winkels i.v.m. de siësta gesloten.

Zwembad regels
Over het algemeen geldt in Italië dat je in zwembaden verplicht een badmuts op moet. Mannen moeten een strakke zwembroek dragen. Zwemshorts zijn veelal verboden.