Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Albufeira
Albufeira

Vakantie Albufeira Portugal

Algemene informatie

Op vakantie naar Portugal: Albufeira is dé trekpleister van de regio

Albufeira is een oud vissersdorp dat is uitgegroeid tot één van de meest populaire bestemmingen van Portugal. Deze drukke en gezellige badplaats aan de zuidkust naast Olhos de Água is tegen een heuvel opgebouwd en heeft een levendig oud centrum. In de kleine, kronkelige straatjes vind je tal van winkels, leuke bars, sfeervolle clubs en discotheken. De twee grootste stranden van de stad zijn Praia dos Pescadores en Praia do Túnel: leg je zonnebril dus maar alvast klaar. Het fijne, goudkleurige zand steekt prachtig af tegen de azuurblauwe Atlantische Oceaan. Hier ontspan je dagenlang op een ligbed of kom je in actie met één van de watersporten die je hier kan doen. Tijdens een vakantie in Portugal is Albufeira de perfecte plek voor een zonvakantie. Benieuwd naar ons aanbod aan vakanties, ook tijdens kerst of in het voorjaar? Check het direct om in Albufeira een vakantie te boeken.

Zonnen, winkelen en feesten in Albufeira

Vanwege de ligging aan de kust is Albufeira perfect voor een strandvakantie. Daarnaast staat de stad bekend om de levendigheid in alle winkels, cafés en disco’s. Feesten kan je hier dus als de beste. Loop voor cultuur door het oude centrum, vol historische elementen. Op sommige gevels van de witgekalkte huizen zie je kleine schilderijen waarop het Albufeira van vroeger is afgebeeld, toen het net als Tavira nog een rustig vissersdorp was. Wil je daarnaast natuur opzoeken? Met een huurauto rijd je binnen een half uur naar het bergachtige en fraaie binnenland, zoals het Monchique-gebergte. Als je in Albufeira een vakantie wil boeken, heb je uit vele accommodaties de keuze. Een all inclusive hotel is ideaal als je nergens meer aan wil denken. Het eten is hier inbegrepen en er zijn vaak tal van activiteiten, animatie, zwembaden en een wellness. Handig als je met groepen op vakantie gaat.

Zomerse activiteiten en bezienswaardigheden in Albufeira

Het veelzijdige Albufeira ligt op een centraal punt in de Algarve. Hierdoor is het ideaal voor een strandvakantie. Ook buiten het hoogseizoen werkt Albufeira als een magneet op zonliefhebbers. Zelfs in de winter is het met temperaturen rond 18 graden een fijne winterzonbestemming. In het oude centrum zijn bezoekjes aan de Sint-Sebastiaankerk met verschillende bouwstijlen en het archeologisch museum Museu Municipal de Arqueologia aanraders. Voor een avondje uit is The Strip dé plek waar je moet zijn. Met de talloze nachtclubs, restaurants en bars komt deze neonverlichte straat 's avonds goed tot leven. Vanuit de stad ontdek je ook eenvoudig andere mooie plekken in de regio. Verken zeker de vele fotogenieke baaitjes en aangename stranden in de buurt, zoals Praia São Rafael en Praia da Galé. Ben je er klaar voor om in Portugal - Albufeira een zonnige vakantie te vieren?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
28ºC
28ºC
29ºC
26ºC
26ºC
18ºC
17ºC
Min.
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
18ºC
11ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek