Er is geen informatie over kamertypes beschikbaar
De schitterende Turkse kustlijn aan de Egeïsche zee kan verdeeld worden in drie streken: de Zuid-Egeïsche, Noord-Egeïsche en de Egeïsche kust. In iedere streek liggen moderne steden, bruisende badplaatsen en idyllische dorpjes. Aan de Noord Egeische kust worden historie en schitterende landschappen perfect gecombineerd met zon, zee en strand.
De grootste stad aan de Noord Egeïsche kust is ook één van de grootste steden van heel Turkije: Izmir. Doordat er in deze moderne stad veel universiteiten te vinden zijn wonen hier veel jonge, ambiteuze Turken. De economie in de stad groeit dan ook volop, wat ook veel Europeese bedrijven aantrekt. Doordat Izmir ook een mooie stad met een schitterende ligging aan zee is, vinden veel Europeanen dan ook steeds meer hun weg hier naar toe.
Betoverende badplaatsen
De kustlijn is hier vrij recht, met weinig kleine baaitjes. Niet gek dus dat grote cruise schepen Kusadasi vaak kiezen om aan te meren. Naast deze sprankelende badplaats vind je ook kleinere badplaatsjes aan deze kust, die geschikt zijn om van een rustige vakantie te genieten. In bijvoorbeeld de het dorpje Seferihisar kan je heerlijk relaxen en prikkelen net als in Ozdere en Gumuldur de geuren van de mandarijnenbomen, de bloesem van de olijfbomen en de druivenplantages uw zintuigen. Naast deze landbouwproducten is de visserij erg belangrijk voor deze streek. Hier geniet je van de lekkerste lokale gerechten en door de druivenplantages kan dit met een heerlijk glaasje lokale wijn of raki erbij.
Historie
De opgravingen van de eeuwen oude stad Troje zijn nog steeds te bezoeken. Deze stad is vooral bekend geworden door het verhaal over ‘het paard van Troje. Bij de opgravingen staat dan ook een replica van dit wereldberoemde houten paard. Een andere adembenemende bezienswaardigheid aan de Noord Egeïsche kust is Efeze. Deze 4000 jaar oude stad ligt vlakbij Kusadasi en dus uitermate geschikt voor een bezoekje tijdens een strandvakantie. De indrukwekkende opgravingen uit de Griekse oudheid en het imposante openluchttheater zijn voor iedere cultuurliefhebber een lust voor het oog.
Hoofdstad:
De hoofdstad van Turkije is Ankara.
Taal:
De officiële taal is Turks. Maar met Engels of Duits kun je vaak ook terecht.
Tijd:
In Turkije bestaat geen verschil tussen zomer- en wintertijd. In de zomer is het 1 uur later dan in Nederland. In de winter is het 2 uur later dan in Nederland.
Religie:
In Turkije is de Islam de belangrijkste religie. Vooral in het binnenland van Turkije speelt de Islam een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Turken en wordt de Koran strikt nageleefd. In de toeristische gebieden zijn de Turken meer Westers ingesteld.
Valuta:
In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Naast de Turkse Lira kun je in de badplaatsen ook gewoon met euro's betalen. Je kunt geld opnemen bij een pinautomaat bij een bank. Aangezien de koers sterk kan wisselen, raden wij aan om kleine bedragen op te nemen. Betalen met een creditcard is bij sommige horecagelegenheden en winkels mogelijk. Vraag dit altijd even na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Let er op dat creditcard transacties hoge kosten met zich mee kunnen brengen. In Turkije wordt er naast de reguliere kosten van jouw bank ook een percentage (ca. 5%) berekend door de Turkse bank, als je bij een bankautomaat geld pint met een creditcard.
Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.
Reisdocumenten:
Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs. Je paspoort of ID kaart moet nog minstens zes maanden geldig zijn als je in Turkije aankomt.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Visum:
Het is raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande informatie is geldig wanneer je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.
Sunweb biedt de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. €40,95. Je kunt het visum aanvragen via https://visa4turkey.nl/sunweb/.
Een visum aanvragen kan ook via https://www.evisa.gov.tr/nl/. Je koopt dit visum voor $35 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.
Het is niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.
Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.
Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.
Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.
Alarmnummer:
Het alarmnummer in Turkije voor de politie is 155. Voor de ambulance bel je 112 en het alarmnummer van de brandweer is 110.
Eten & drinken:
In Turkije kun je de heerlijkste gerechten proeven. De Turkse keuken is veelzijdig en internationaal. Vaak worden er in de hotels gerechten in buffetvorm aangeboden met een internationaal karakter. Turkije staat vooral bekend om de broodjes kebab. Houd je van zoet, dan is een bakje Turkse thee een aanrader. Lekker met een stukje baklava!
Het water is in Turkije niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen.
Fooien:
Het is in Turkije de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 10% te geven.
Openingstijden:
In Turkije zijn de winkels van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00-13.00 uur en van 14.00-19.00 uur. In de toeristische centra zijn de winkels 7 dagen per week van 09.00-23.00 uur geopend.
Feestdagen:
Ramadan
De Ramadan speelt een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. In 2018 is de Ramadan van 15 mei tot en met 14 juni, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).
Openbaar vervoer:
Turkije staat bekend om de Dolmus. Deze (kleine) busjes rijden in de drukke plaatsen af en aan. Voor weinig geld kun je met een Dolmus meerijden.
De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving. Voor kinderen gelden, met uitzondering van sommige excursies, speciale kinderprijzen.
Ontdek 1 van de 7 wereldwonderen bij een bezoek aan de tempel van Artemis bij Efeze. Efeze is een Romeinse havenstad die nog in zeer goede staat is. Het is één van de best bewaarde steden uit de oudheid en is daarom een bijzondere belevenis. Gedurende de excursie zal er een Nederlandstalige gids mee gaan die van alles zal vertellen over deze indrukwekkende stad.
Proef en ontdek de Turkse cultuur, het Griekse dorp Sirince, Selçuk, een markt en een moskee.
Het mooiste natuurwonder van Turkije! In Pamukkale, wat ook wel kasteel van Katoen betekend, vind je de prachtige kalkterrassen welke je niet wilt missen. Relax met je voeten in de warm water bronnen en geniet.
Een overheerlijke Turkse wasbeurt! In een authentiek badhuis, geheel van marmer, word je helemaal schoongescrubd. Daarna krijg je een ontspannende zeepmassage. Niet bij de hamam geweest? Niet in Turkije geweest!
Voor deze accommodatie is er nog geen beoordeling beschikbaar.
Je vliegt met SunExpress van Amsterdam naar Izmir of Bodrum. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb. Houd er rekening mee dat je bij een regiovlucht mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.
In het boekingsproces is het mogelijk een transfer bij te boeken.
De transfertijden vanaf Izmir zijn als volgt:
Özdere – ongeveer 60 minuten
Seferihisar – ongeveer 75 minuten
Kusadasi – ongeveer 90 minuten
De transfertijden vanaf Bodrum zijn als volgt:
Kusadasi – ongeveer 150 minuten
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.
Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie op deze site.