Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Sudtours
  3. Reisinformatie
  4. Vliegreis

Vervoer naar Schiphol
Zo, uw vakantie is geboekt en de verzekeringen zijn afgesloten. Dan alleen nog uw vervoer van en naar Schiphol.

Gaat u zelf met de auto?
Sudtours biedt u de mogelijkheid om eenvoudig, snel en voordelig nabij Amsterdam Schiphol Airport te parkeren. U parkeert bij dan op Schiphol Lang Parkeren P3, ook wel bekend als Schiphol Smart Parking.

Luchtvaartmaatschappijen
Sudtours vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar uw vakantiebestemming:

• Transavia
• Vueling
• Easyjet
• Brussels Airlines
• Germania
• SunExpress
• Pegasus

Op alle vluchten zijn alleen Economy Class stoelen aanwezig.

Service aan boord
Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.


Luchthavens
De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

Sudtours vertrekt vanuit Nederland vanaf:
• Amsterdam Airport Schiphol
• Eindhoven Airport
• Groningen Airport Eelde
• Rotterdam The Hague Airport

Sudtours vertrekt vanuit België vanaf:
• Brussels Airport

Sudtours vertrekt vanuit Duitsland vanaf:
• Münster/Osnabrück
• Airport Weeze
• Düsseldorf Airport


Reisbescheiden
U ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek uw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat u uw reisbescheiden uitprint en meeneemt.

Het is belangrijk dat u uw vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes.

Bij de reisbescheiden ontvangt u naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie.

Namen op de tickets
Het is noodzakelijk dat de naam op uw ticket volledig overeenkomt met uw 1e voornaam en achternaam op uw paspoort of ID-kaart.
Houdt u er rekening mee dat u geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sudtours is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan u doorberekend.


Vluchttijden
Sudtours vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat u op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl u op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houdt u er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor uw vertrek of zelfs tijdens uw vakantie nog wijzigingen zijn in uw vluchtschema. Ook hier kan Sudtours niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Tijdens het maken van een boeking kon u mogelijk een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours doen er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.


Tussenlanding
Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens uw boeking.

Houdt u er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan uw vluchtschema.

Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op uw ticket.


Inchecken
Het is belangrijk dat u minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven.
Dit zodat u voldoende tijd heeft om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar uw gate te lopen.

Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies u kunt inchecken.

De incheckbalies van Transavia, Easyjet, SunExpress, Pegasus en Vueling sluiten 45 minuten voor vertrek. De incheckbalies van Brussels Airlines sluiten 1 uur voor vertrek.

Wanneer u uw vlucht heeft gemist, heeft u geen recht op restitutie. Sudtours is hiervoor niet aansprakelijk.

Let op: vanaf 21 april 2017 zal Transavia extra security checks uitvoeren op de handbagage bij de gates voor vluchten naar Turkije. Deze beslissing heeft de luchtvaartmaatschappij gemaakt op basis van de recente ontwikkelingen in Turkije. Net als wij houden zij de veiligheidssituatie in Turkije nauwlettend in de gaten. Door deze extra check kunnen zowel de incheck- als de boardingtijd van vluchten naar Turkije worden aangepast. Wij adviseren onze klanten, die gaan genieten van een vakantie in Turkije, daarom eerder aanwezig te zijn op de luchthaven dan de hierboven genoemde 2,5 uur voor vertrek.


Selfservice check-in
Vliegt u vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kunt u ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heeft u uw vliegticket en uw ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van uw vlucht. U kunt voor uw hele reisgezelschap inchecken
Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Uw ruimbagage kunt u na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Wilt u als getrouwde reiziger bij het inchecken gebruik maken van de check-in automaat? Dan is het noodzakelijk dat op het ticket en in de boeking alleen uw eigen (meisjes)naam vermeld staat.


Internet check-in

Transavia
Voor alle Transavia vluchten kunt u vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van uw vlucht online inchecken. Helaas is het voor vluchten naar Turkije niet mogelijk om online in te checken bij Transavia. Voor deze vluchten kunt u alleen op de luchthaven inchecken.

Hoe werkt het?
1. Houdt uw boekingsnummer en uw vertrekdatum bij de hand
2. Ga naar www.transavia.com/sudtours/nl-nl
3. Volg de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor uw reisgezelschap
4. Check uzelf en uw eventuele reisgenoten in
5. Print uw boardingpass(en) uit

Als u online heeft ingecheckt, kunt u op de luchthaven eenvoudig uw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kunt u dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens kunt u uw ruimbagage afgeven bij de check-in balie.

Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor uw reisgezelschap uit. Helaas kunt u daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. U heeft hierbij helaas niet de garantie dat u allemaal bij elkaar zit.

De internet check-in is niet verplicht. U kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Sudtours heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines
Voor vluchten met Brussels Airlines is het mogelijk om vanaf 24 uur voor vertrek online in te checken via de website van Brussels Airlines. Vul de laatste 6 nummers is van het boekingsnummer bij Sudtours. U doorloopt de stappen en u maakt een stoelkeuze.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia of Brussels Airlines is het helaas niet mogelijk om online in te checken.

Stoelreservering
Voor alle vluchten van Transavia is het vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo kunt u zelf bepalen waar u wilt zitten tijdens uw vlucht. Uiteraard is de stoelreservering niet verplicht.

Via de volgende link kunt u in een aantal eenvoudige stappen een stoel voor u of uw gehele reisgezelschap reserveren: www.transavia.com/sudtours/nl-nl

Tijdens het maken van een stoelreservering ziet u een overzicht met zitplaatsen. U ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. De kosten voor de stoelen zijn:
• Stoel met extra beenruimte tussen de 8,- en 15,- euro per persoon per enkele reis.
• Stoel met standaard beenruimte tussen de 4,- en 6,- euro per persoon per enkele reis.
• Stoel voorin tussen de 6,- en 9,- euro per persoon per enkele reis.
• Stoel eerste rij tussen de 12,- en 21,- euro per persoon per enkele reis.

Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om een stoelreservering te maken. Een stoelreservering is niet mogelijk voor:
• reizigers die niet of niet ver kunnen lopen
• reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
• reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
• alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Houdt u voor het maken van een stoelreservering uw boekingsnummer en uw vluchtschema bij de hand.

Bent u in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat u incheckt voor uw vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Sudtours heeft hier geen invloed op.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia is het helaas niet mogelijk om een stoelreservering te maken. Bij Brussels Airlines is het wel mogelijk tijdens het online inchecken een stoelkeuze te maken.


Kofferlabels
De luchtvaartmaatschappij labelt uw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan uw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Uw eigen label is ter herkenning van uw koffer op de bagageband.


Bagage
Brussels Airlines
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 6 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag u 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.
Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.
Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.
Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 10 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of u de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.
Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.
U kon tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis
23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis (let op! 23 kg is niet mogelijk voor vluchten van/naar Egypte)

Boekingen met een vertrekdatum vanaf 1 april 2018:
15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis
23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis (let op! 23 kg is niet mogelijk voor vluchten van/naar Egypte)

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek. Neemt u hiervoor contact op met Sudtours. 

Houdt u er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kilo is en maximaal 158 cm. Per persoon mag u maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken. De bagage mag niet verdeeld worden over de bagage van de medereizigers. Wanneer u 23 kilo heeft geboekt, mag er dus nooit meer dan 23 kilo in de koffer zitten, ondanks dat uw medereizigers misschien niet het volledig aantal geboekte kilo’s hebben ingepakt.
Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €45,00 tot €145,00 (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.


Transavia
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Indien een baby tot 2 jaar een eigen stoel heeft dan mag u een (auto)kinderzitje meenemen. Wij adviseren u om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd: dit is een tas niet groter dan 45 x 40 x 25 cm. Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee naar de plek in de cabine. Bij grotere handbagage (maximum is 55 x 40 x 25 cm) loopt u het risico dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek vervoert Transavia die namelijk als ruimbagage. U kan er uiteraard op vertrouwen dat de handbagage in goede handen is. Uiteraard is dit kosteloos.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen.
Een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

U kon tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken.

De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:
• 15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis
• 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis
• 25 kilo ruimbagage = 20,- euro per enkele reis
• 30 kilo ruimbagage = 25,- euro per enkele reis

Boekingen met een vertrekdatum vanaf 1 april 2018:
• 15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
• 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis
• 25 kilo ruimbagage = 22,- euro per enkele reis
• 30 kilo ruimbagage = 27,- euro per enkele reis


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 24 uur voor vertrek.
Meer opties voor het bijboeken van bagage vindt u op de Selfservice website van Transavia. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek. Zie hieronder hoe de Selfservice website van Transavia werkt. Voor het bijboeken van ruimbagage via deze Selfservice gelden andere tarieven.

Indien u ruimbagage bijkoopt, mag u dit kosteloos verdelen over maximaal 5 stuks. Houdt u er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen.

Onderling verdelen van bagage is toegestaan. Bijvoorbeeld: indien 2 personen 1 maal 20 kilo hebben bijgeboekt, dan mogen ze allebei een koffer van 10 kilo meenemen.
Hoe werkt de Selfservice website van Transavia?
1. Houd uw boekingsnummer en uw boekingsgegevens bij de hand
2. Ga naar www.transavia.com/sudtours/nl-nl
3. Volg de stappen en boek de door u gewenste ruimbagage bij
4. Betaal uw ruimbagage met uw creditcard of via Ideal
5. Na het bijboeken van ruimbagage ontvangt u een boekingsbevestiging van Transavia.

Houdt u er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat u van Sudtours ontvangt.

Boekt u de ruimbagage via Sudtours dan ontvangt u hiervoor een apart voucher bij de reisbescheiden.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Vueling
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

U kunt bij Sudtours tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis
23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis

Boekingen met een vertrekdatum vanaf 1 april 2018:
15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis
23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek. Neemt u hiervoor contact op met Sudtours. 
Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan
.
Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 10 kilo kunt u meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of u de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 12,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.
Easyjet
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kilo. De maximale afmetingen zijn 56x45x25 cm. Ruimbagage is niet inclusief.
Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage en ruimbagage.
U kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek. Neemt u hiervoor contact op met Sudtours.

Houdt u er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 14,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

SunExpress

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm. Ruimbagage is niet inclusief.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage.

U kunt bij Sudtours tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek. Neemt u hiervoor contact op met Sudtours.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Pegasus Airlines
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm. Ruimbagage is niet inclusief.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage.

U kunt bij Sudtours tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. U kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek. Neemt u hiervoor contact op met Sudtours.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden u dringend aan om u aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van uw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.


De regels voor het meenemen van vloeistoffen in uw handbagage
Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:
• Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
• Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter
• Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje
• Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

Het is belangrijk dat u bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.


Aankopen op de luchthavens en aan boord
Op de luchthavens en in het vliegtuig kunt u (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die u na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer u een overstap heeft, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.


Medische bagage
U kunt gratis 15 kilo aan medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat u een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

U kunt de medische bagage meenemen als ruimbagage of verdelen over uw ruim- en handbagage. Houdt u er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij uw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor hebben wij de volgende informatie nodig:
• Wat is de medische bagage?
• Waar wordt het voor gebruikt?
• Wat is het gewicht?
• Wat zijn de afmetingen?
• Neemt u de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?
> Naar boven
Overwinteraarsbagage
Vliegt u met Transavia dan is de ruimbagage niet meer bij de boeking inbegrepen. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om overwinteraarsbagage bij te boeken. U kunt bij Sudtours ruimbagage bijboeken van 20, 25 of 30 kilo.

Wilt u meer bagage meenemen, dan kunt u dit boeken via de selfservice van Transavia. Wilt u bijvoorbeeld 40 kilo ruimbagage meenemen dan betaalt u bij Transavia daar 80,- euro per retourvlucht voor.


Bijzondere bagage
Neemt u afwijkende bagage mee neemt u dan contact op met ons Contact Center. De medewerker neemt graag met u de procedure door.

Hieronder vindt u een kleine opsomming van afwijkende bagage die u kunt meenemen:
• Duikuitrusting
• Fiets
• Golfuitrusting
• Kite, waveboard of wakeboard
• Muziekinstrumenten
• Surfplank
• Visuitrusting

Wanneer u uw bijzondere bagage heeft doorgegeven aan Sudtours, dan zullen wij deze voor u aanmelden voor de transfer. Houdt u er rekening mee dat uw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening. Wanneer u uw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor u.


Rolstoel/Scootmobiel mee
Neemt u een rolstoel of scootmobiel mee neemt u dan contact op met ons Contact Center. De medewerker neemt graag met u de procedure door.

De onderstaande informatie is erg belangrijk:
• Heeft uw rolstoel of scootmobiel een accu? Zo ja, een droge of een natte accu?
• Wat zijn de afmetingen van uw rolstoel of scootmobiel uitgeklapt? (lxbxh)
• Wat zijn de afmetingen van uw rolstoel of scootmobiel ingeklapt? (lxbxh)
• Wat is het gewicht van de rolstoel of scootmobiel?
• Heeft u begeleiding nodig op de luchthaven?
• Kunt u lopen?
• Kunt u lange afstanden lopen?
• Kunt u trappen lopen? Denkt u hierbij ook aan de trapjes van de transferbus
• Is het van belang dat er een aangepaste kamer wordt aangevraagd?
• Heeft u nog andere speciale wensen?

Houd er rekening mee dat uw rolstoel of scootmobiel niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van de rolstoel in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat u uw rolstoel of scootmobiel reisklaar heeft gemaakt voordat u zich meldt bij de check-in balie. Dit houdt in dat losse onderdelen zoals een accu of batterij ontkoppeld zijn.

Alleen een (elektrische) rolstoel of scootmobiel met een maximale hoogte van 86 cm kan rechtop beladen worden in het vliegtuig. Wanneer uw rolstoel of scootmobiel hoger is dan 86 cm, wordt deze op zijn kant beladen. Het is belangrijk dat wij navragen aan Transavia of dit mogelijk is. Dit is geheel op eigen risico. Sudtours is hiervoor niet aansprakelijk.

Ook is het mogelijk om begeleiding vanaf uw auto naar de check-in balie op Amsterdam Airport Schiphol te regelen. In dat geval kunt u zelf contact opnemen met AAC (Axxicom Airport Caddy) op telefoonnummer 020-4069809.


Transfer
Wanneer u bij Sudtours een vlucht en accommodatie heeft geboekt, dan is het vervoer van de luchthaven naar uw accommodatie en weer terug inclusief in uw reissom. Wanneer er bij uw vakantie voor de gehele reisduur een huurauto is inbegrepen is er geen transfer inclusief. U neemt uw huurauto dan direct in ontvangst op de luchthaven en u voert de transfer op eigen gelegenheid uit.

Wij streven ernaar om al onze gasten direct voor de accommodatie af te zetten. Dit zodat u nauwelijks hoeft te lopen met uw bagage. Alleen in situaties dat plaatselijke omstandigheden of bepalingen dit onmogelijk maken, wordt u op een uitstapplaats zo dicht mogelijk bij uw accommodatie afgezet. De resterende afstand kunt u dan te voet of per taxi afleggen. Eventuele kosten zijn voor eigen rekening.

Tijdens de transfer wordt u meestal begeleid door onze reisleiding.


Vertragingen
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Sudtours de ANVR-voorwaarden. Sudtours is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot. Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vindt u op http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/protection_of_consumers/l24173_nl.htm


Voorwaarden voor reizen met een lichaamsdeel in het gips
Als u een lichaamsdeel in gesloten gips heeft, mag u alleen vliegen als u beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat u met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn. Transavia vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine.

Het is belangrijk dat uw gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met uw behandelend arts.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.


Vliegen tijdens de zwangerschap
Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag u vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van uw behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap van een meerling mag u vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van uw behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat u in het bezit bent van een verklaring van uw behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.


Losse vlucht
Wanneer u alleen een losse vlucht bij ons heeft geboekt, is het belangrijk dat uw mobiele nummer bij ons bekend is. Zo kunnen wij u bereiken als er een vluchtwijziging is.


Luchthavenbelasting
Luchthavenbelasting is bij de reissom inbegrepen.


Minimum aantal deelnemers
Voor al onze vakanties geldt een minimum aantal deelnemers van 20 bij 2 weken voor vertrek. Wanneer er minder dan 20 reizigers hebben geboekt heeft Sudtours het recht om de vakantie te annuleren.

Uw reisdocument
Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. De eerste voornaam en achternaam op de tickets dienen gelijk te zijn aan de namen in de paspoorten of op de identiteitskaarten. Op het ticket van gehuwde reizigers dient alléén de eigen (meisjes)naam te staan die ook in het paspoort (of ID-kaart) staat. Wanneer de namen niet overeen komen, kunt u geweigerd worden voor een vlucht. Als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, dient u altijd bij de ambassade van het land waar u heen wilt reizen na te gaan of u een visum nodig heeft.

Paspoort of identiteitskaart?
U bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van een geldig reisdocument. Op veel Europese bestemmingen kunt u terecht met uw identiteitskaart, echter is voor diverse bestemmingen een paspoort vereist. Het kan zijn dat uw reisdocument nog een minimale tijd geldig dient te zijn bij terugkomst in Nederland.

Over welk reisdocument u dient te beschikken en de geldigheid hiervan, kunt u onder andere de website https://visumdienst.com/ raadplegen.

Let op: Wanneer u niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt, dient u altijd bij de ambassade van het land waar u heen wilt reizen na te gaan welk reisdocument u nodig heeft.

Visum
Wanneer u een vakantie heeft geboekt naar Dubai, Egypte, Kaapverdië of Turkije is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een visum. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of u een visum nodig heeft. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Visum Dubai
Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijgt u bij aankomst op de luchthaven van Dubai een gratis visum. Dit is een stempel in uw paspoort.

Visum Egypte
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 28 USD per persoon. Dit bedrag betaalt u in Euro’s. Maakt u hiervan gebruik, dan kunt u in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoeft u niet lang te wachten op het visum. U kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. U betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd minimaal 1 uur duurt en u hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.

Let op! Het visum dat u aanschaft op de luchthaven van bestemming is alleen geldig voor reizen van 30 dagen of korter. Gaat u langer op vakantie naar Egypte? Dan is het belangrijk dat u zelf het langerverblijf visum aanvraagt en betaalt bij de ambassade van Egypte. 

Visum Kaapverdië

Het visum voor uw vakantie naar Kaapverdië wordt door Sudtours geregeld.
De kosten van het visum zijn inbegrepen in de reissom.
Om het visum voor u in orde te maken is het noodzakelijk dat Sudtours de volgende gegevens van elke reiziger ontvangt:

  • Voornamen en achternaam conform paspoort:
  • Geboortedatum:
  • Geboorteplaats:
  • Nationaliteit:
  • Paspoortnummer:
  • Vervaldatum paspoort

Het is belangrijk dat u de bovenstaande gegevens direct na de boeking aan ons doorgeeft. Bij het niet (volledig) of te laat aanleveren van de gegevens zijn wij niet aansprakelijk. In dat geval zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Visum Turkije

Voor uw vertrek naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een visum. Wij raden u aan om dit visum online aan te schaffen. Dit kunt u via 2 websites in orde maken.

1. Visum online via de website van Evisa
U kunt het visum kopen op de website van Evisa. U betaalt 20 USD per persoon voor het visum. Dit bedrag kunt u alleen per creditcard voldoen. U kunt hiervoor ook een creditcard lenen van familie of vrienden.
Koopt u het visum via de website van Evisa, dan volgt u de onderstaande stappen.

  • U gaat naar de website van Evisa
  • U vult alle vragen in;
  • U betaalt 20 USD per persoon met een creditcard;
  • U print het visum uit en neemt deze mee op vakantie;
  • Het visum toont u bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije;


2. Visum online via de website van Sudtours

Sudtours werkt samen met Visa 4 Turkey. U kunt nu ook het visum via Sudtours kopen. Dit kan via deze website. Deze website is geheel in het Nederlands. Voor het visum betaalt u 24,50 euro per persoon. Dit bedrag kunt u via iDeal over maken.
Koopt u het visum via de website van Sudtours, dan volgt u de onderstaande stappen.

  • U gaat naar de website van Sudtours
  • U vult alle vragen in;
  • U betaalt 24,50 euro via iDeal
  • U print het visum uit en neemt deze mee op vakantie;
  • Het visum toont u bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije;

Belangrijk om rekening mee te houden. Het visum vraagt u aan via de website van Sudtours bij Visa 4 Turkey. Heeft u vragen over het aangevraagde visum dan neemt u contact op met Visa 4 Turkey.


Belangrijk

  • Het visum is totaal 180 dagen geldig. Echter, mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven met dit visum.
  • Uw paspoort moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Gaat u op vakantie naar Griekenland en boekt u een excursie ter plaatse voor 1 dag naar Turkije? Dan hoeft u het visum niet aan te vragen.


Medisch paspoort

Indien u regelmatig medicijnen gebruikt, is het nuttig om bij de huisarts of apotheker een medisch paspoort aan te vragen. In het paspoort staat alle medische informatie die nu van belang is, maar ook informatie uit het verleden. Dit maakt het makkelijker voor artsen in het buitenland om bijvoorbeeld medicijnen uit te kiezen of toe te dienen indien dit noodzakelijk is. Met het medisch paspoort kunt u bij de douane ook aantonen dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn. Een medisch paspoort is tevens aan te raden omdat sommige medicijnen verward kunnen worden met drugs.



Huisdieren meenemen
In een aantal accommodaties is het mogelijk om uw huisdier mee te nemen. Wanneer huisdieren zijn toegestaan, staat dit aangegeven op Mijn Sudtours onder ‘uw accommodatie’.

Huisdier aanmelden
Tijdens de vlucht is het mogelijk om een huisdier mee te nemen. Tot 10 kilo mag het huisdier meereizen in de cabine. Kosten hiervoor zijn 40,- euro per enkele reis. De maximale afmetingen van de transporttas of cabinekennel zijn 47cm x 30 cm x 27 cm (lxbxh). Tijdens de vlucht mag uw huisdier niet uit de transporttas of cabinekennel.

Wanneer het huisdier zwaarder is dan 10 kilo reist deze mee in het ruim. Kosten hiervoor zijn 60,- euro per enkele reis. Maximale afmetingen van de kennel zijn 102cm x 69cm x 76cm (lxbxh).

Neemt u een huisdier mee, dan is het belangrijk dat u deze aanmeld bij Transavia. Dit kan via de selfservice.
Ook is het noodzakelijk dat de volgende gegevens bij ons bekend zijn:

  • Hoe zwaar is uw huisdier?
  • Wat zijn de afmetingen van de transporttas/kennel?

Daarnaast is het belangrijk dat u de volgende vervoersvoorwaarden goed doorleest:

  • 1 reiziger mag maximaal 1 huisdier in de cabine mee nemen en 2 kennels in het vrachtruim.
  • Er worden alleen honden en katten vervoerd met een minimum leeftijd van 3 maanden en 21 dagen. EU lidstaten mogen dieren jonger dan 3 maanden en 21 dagen weigeren.
  • Inentingen die te vroeg aan een jong dier worden toegediend werken niet. Om problemen te voorkomen wordt er een minimum leeftijd van 3 maanden gehanteerd.
  • Huisdieren zijn verplicht een elektronisch identificatiesysteem te dragen.


Transfer
Uw huisdier kan alleen vervoerd worden tussen de koffers in een draagmand onder in het ruim van de bus. In de bus zelf zijn huisdieren door Europese regelgevingen niet toegestaan.