Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Reisinformatie

  1. Home
  2. Sudtours
  3. Reisinformatie

Een boeking maken
Sudtours wordt Sunweb!  Via de website van Sudtours is het hierdoor helaas niet meer mogelijk een nieuwe vakantie te boeken. Op zoek naar een nieuwe vakantie waarbij u hetzelfde kunt verwachten als bij Sudtours? Bekijk dan snel het aanbod van Sunweb via https://www.sunweb.nl/vakantie/zoeken


Uw boeking is altijd definitief
Wanneer u uw gegevens door heeft gegeven, akkoord bent gegaan met de voorwaarden en u een boekingsnummer heeft ontvangen beschouwen wij uw boeking als een definitieve boeking. Dit houdt in dat u enkel kunt wijzigen en annuleren tegen kosten. De kosten die Sudtours hanteert zijn conform de Sudtours voorwaarden.


Mijn Sudtours
Hartstikke handig; Mijn Sudtours. In Mijn Sudtours kunt u uw boeking nog eens rustig bekijken, extra informatie over uw bestemming en accommodatie opzoeken, evenals de status van uw betaling. Ook kunt u hier uw factuur en tickets downloaden.
Wanneer er een wijziging in uw boeking plaatsvindt, bijvoorbeeld uw vluchttijden, worden deze tot een week voor vertrek verwerkt in Mijn Sudtours. Wanneer de wijzigingen binnen een week voor vertrek plaatsvinden, nemen wij uiteraard op een andere manier contact met u op.


ANVR-consumentenvoorwaarden
De ANVR-consumentenvoorwaarden zijn van toepassing op uw boeking. De ANVR brengt met enige regelmaat nieuwe versies uit van deze voorwaarden. Wij raden u dan ook aan om de ANVR-voorwaarden aandachtig door te lezen. 


Betalen
De aanbetaling bestaat uit:
• de reserveringskosten
• het calamiteitenfonds
• de kosten van een eventueel afgesloten annuleringsverzekering
• de poliskosten wanneer er een verzekering is afgesloten
• 15% over de overige reisonderdelen. Per 1 augustus 2018 is dit 30% geworden. 
Dit bedrag dient binnen 7 dagen na boeken op onze rekening te staan. Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van de verschillende wijzen van betaling. Het restantbedrag dient zes weken voor vertrek bij Sudtours binnen te zijn. Wanneer u binnen zes weken voor vertrek boekt, dient u het totale bedrag in één keer over te maken.


Uw tickets
Wanneer Sudtours uw betaling heeft ontvangen en verwerkt, mailen wij u ongeveer een week voor vertrek de tickets toe. Wanneer de tickets beschikbaar zijn, kunt u deze ook downloaden via Mijn Sudtours. Naast uw vouchers voor de vlucht, vindt u tevens de accommodatievoucher terug. Deze dient u ook uit te printen en in te leveren tijdens het inchecken bij de accommodatie. Wanneer u een auto heeft bijgeboekt, zit de voucher hier ook bij inbegrepen. De verzending per email en het downloaden via Mijn Sudtours zijn beide kosteloos.


Aansprakelijkheid bij boeking
De hoofdboeker van de reis is verantwoordelijk voor zowel zichzelf, evenals alle andere deelnemers op de boeking. Alle correspondentie wordt met de hoofdboeker gevoerd. Wanneer er wijzigingen of (deel)annuleringen plaats dienen te vinden, kunnen deze enkel door de hoofdboeker worden ingediend. Verzoeken tot wijzigen of (deel)annuleren door een medereiziger worden niet in behandeling genomen.

Reserveringskosten
De reserveringskosten bedragen € 25,- per boeking.


Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
De luchthavenbelasting is bij de prijs inbegrepen. Wanneer u met een buitenlandse maatschappij vliegt (bijv. Air Malta, Pegasus Airlines, Onur Air of Vueling), bestaat de mogelijkheid dat Sudtours na de boeking een brandstoftoeslag dient door te belasten. Wanneer u met Transavia vliegt, is dit niet van toepassing.


Toeristenbelasting
De toeristenbelasting is vaak bij de prijs inbegrepen, tenzij anders vermeld.


Toeslag faciliteiten
Wanneer u bijvoorbeeld een babybedje bij wenst te reserveren of een kluisje huurt, betaalt u deze toeslagen te allen tijde ter plaatse aan het hotel zelf. U dient eventuele extra (kinder)faciliteiten wel vooraf bij te reserveren. De toewijzing ter plaatse zal geschieden op basis van beschikbaarheid.


Calamiteitenfonds
Sudtours is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle reizen geboekt bij Sudtours, vallen onder deze garantie. Hier betaalt u een kleine toeslag voor; € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen. Wanneer u in een veelvoud van 9 personen op vakantie gaat, zal uw bijdrage aan het calamiteitenfonds met dezelfde veelvoud berekend worden.