Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Montenegro
  4. Budva
  5. Budva
Budva

Vakantie Budva

Algemene informatie

Budva is een prachtige plaats in Montenegro, gelegen aan de Adriatische Zee. De regio is bekend om haar prachtige stranden, historische oude stad en bruisende nachtleven. Budva is een ideale bestemming voor een zonvakantie, een cultuurvakantie of een combinatie van beide.Budva heeft een aantal prachtige stranden, waaronder het beroemde Slovenska Beach. Dit strand is 1 kilometer lang en heeft een fijne zandbodem. Andere populaire stranden in Budva zijn Becici Beach, Mogren Beach en Sveti Stefan.

De oude stad van Budva is een beschermd UNESCO-werelderfgoed. De stad is gebouwd op een rotsachtige kaap en heeft een prachtig uitzicht op de zee. De oude stad is vol met smalle straatjes, gezellige restaurants en bars.

Populaire accommodaties

Praktische informatie

De hoofdstad:
De hoofdstad van Montenegro is Podgorica.

Taal:
De officiële taal in Montenegro is Montenegrijns. In de toeristische gebieden spreken velen ook Engels.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
In Montenegro betaal je met de euro

Voltage:
De spanning is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig

Reisdocumenten:
Nederlandse staatsburgers kunnen met een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart naar Montenegro reizen. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding
In Montenegro is er reisleiding aanwezig (Engels sprekend).

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
In Montenegro heb je goed bereik en kun je telefoneren. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland uw dataroaming uit.

Fooien:
Het is in Montenegro de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.