• Bezoek het Venetië van Portugal
  • Divers programma
  • Bewonder het mooie landschap

Ontdek de hoogtepunten tijdens de Fly & Drive Porto. Bewonder een vissersdorpje, geniet van de portwijn en ga mee op een fantastische riviertour.

Dag 1: Van de luchthaven van Porto naar hotel
Aankomst op de luchthaven van Porto. Hier haal je de auto op en rijd je naar de eerste accommodatie in Porto.

Dag 2: Porto – Espinho – Aveiro (ongeveer 85 km)
Na het ontbijt rijd je naar het kleine vissersdorpje Espinho. De badplaats trekt een massa aan mensen naar zijn gouden strand. Je ziet hier de kleurrijke, smalle vissersboot op het zand.

Vervolgens vertrek je naar Aveiro, het “Venetië van Portugal”. Met kleurrijke, gondelvormige boten (Moliceiro) maak je een rondvaart over de kanalen van de lagune. Lopend door het stadscentrum zie je verschillende Art Nouveau gebouwen. Ook vind je hier het mausoleum van prinses Saint Joana, de kapel van Senhor das Barrocas en de Misericordia kerk.

Laat je hier verwennen en proef de traditionele biscuitjes “ovos moles”. Bezoek het museum van het Portugese merk “Vista Alegre”. Deze staat wereldwijd bekend om zijn toonaangevende porselein. 

Na dit bezoek, is het tijd voor een heerlijke lunch met zeevruchten en verse vis. Deze zijn kenmerkend in de regio. In het centrum van de stad kun je voor een lekker visje naar Maré Cheia of Cais do Pecado gaan. Probeer ook de beste, geroosterde kabeljauw bij restaurant Baptista.

Eenmaal aangekomen in Costa Nova, loop je over de beroemde vismarkt. Bekijk ook de hoogste vuurtoren van Portugal, deze staat op het strand van Barra. Je brengt de nacht door in Aveiro.

Dag 3: Aveiro – Arouca – Lamego – Peso da Régua – Vila Real (ongeveer 205 km)
Op de derde dag vertrek je naar Arouca. Het heeft een indrukwekkend klooster dat in de 10e eeuw werd gesticht ter ere van St. Peter. Vervolg de reis richting Lamego, een klein stadje dat tussen de terrasvormige hellingen van de Douro-vallei ligt. Vervolgens rijd je door naar Peso da Réguna. Hier ga je de portwijnproducten van Douro bezoeken. Peso da Réguna is gelegen aan de oevers van de rivier de Douro. Vanuit hier werden de vaten vervoerd naar Vila Nova de Gaia via speciale boten. Deze boten zijn bekend als ‘Barcos Rabelos’. De reis gaat door naar Vila Real, waar je dag afsluit.

Dag 4: Vila Real – Amarante – Chaves (ongeveer 148 km)
Vandaag begin je de dag met een ontbijtje in Chaves. Na het ontbijt ga je de stad ontdekken. Deze is gelegen tussen de de rivieren Corgo en Carbril. Vervolgens bezoek je de stad “Casa Mateus”. Het 18e-eeuwse Casa de Mateus is een van de grote barokke meesterwerken van Portugal. Vertrek na je bezoek naar Amarante. Een dorp dat gedomineerd is door een opvallende kerk en klooster. Deze bevinden zich naast een herbouwde, middeleeuwse brug. Je sluit de dag af in Chaves.

Dag 5: Chaves
De dag start vandaag met een bezoek aan Chaves. Deze stad ligt aan de oevers van de rivier ‘Tâmega’, dicht bij de grens van Spanje. Door de prachtige natuur is het stadscentrum zeker een bezoekje waard. Vooral het prachtige Camões-plein. De thermale baden zijn hier onmisbaar. Deze staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. De temperatuur van deze baden is ongeveer 73 °C en daardoor is het kuuroord zeer gewaardeerd en populair. De dag sluit je af in een hotel in Chaves.

Dag 6: Chaves – Braga – Guimarães – Porto (ongeveer 212 km)
Vandaag vertrek je richting Braga. De bisschopsstad is nog steeds doordrongen van sterke, religieuze tradities. Breng een bezoek aan de kathedraal. Een gebouw in primitieve Romeinse stijl waarvan de binnenkant werd veranderd tijdens de Barok. Na het bezoek aan de kathedraal, ga je verder naar de stad Guimarães. Deze stad speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Het is namelijk de eerste hoofdstad van Portugal. Hier vind je het kasteel van de eerste Portugese koning, “D. Afonso Henriques”. Dit is bewonderenswaardig gerestaureerd. Vervolgens rijd je naar Porto. Hier sluit je de dag af.

Dag 7: Porto
Laat je vandaag verrassen door de tweede grootste stad van Portugal. Hier bezoek je de oude wijk Ribeira. Je vindt hier het Beursgebouw (dat  bekend staat om zijn prachtige Arabische saloon), de kerk van S. Fransisco (bedekt met gouden gebeeldhouwd hout) en de Romaans-gotische kathedraal. Sla de verschillende portwijnkelders niet over. Deze bevinden zich aan de linkeroever van de rivier de Douro. Indien het je leuk lijkt, ga dan mee op een van de fantastische riviertours.

Dag 8: Porto
Helaas zit de reis er weer op. Vandaag rijd je weer terug richting de luchthaven en kijk je terug op een mooie reis.

Kamertypes

2-persoonskamer
geschikt voor 2 tot 3 personen
2-persoonskamer voor alleengebruik
geschikt voor 1 persoon

Faciliteiten

Algemeen
  • Officiële classificatie: zonder classificatie

Verzorging

Logies ontbijt
7.9
Review title
7.9
Review title

Ervaringen

Beoordelingen

Groepsamenstelling
Toon alleen beoordelingen in mijn taal

100% echte klantervaringen

Richtlijnen voor beoordelingen van klanten
Om de beoordelingsscore en de inhoud van de beoordeling relevant te houden voor jouw komende reis, archiveren wij beoordelingen die ouder zijn dan 36 maanden.

Alleen klanten die via Sunweb Group hebben geboekt en in de betreffende accommodatie hebben verbleven, kunnen een beoordeling schrijven. Wij nodigen deze klanten na thuiskomst van hun vakantie via e-mail uit om een beoordeling te schrijven. Indien een klant anoniem een review wil plaatsen, worden gegevens gecontroleerd (zoals boekingsnummer, boekingsgegevens) en zijn deze bekend bij Sunweb Group. 

Of het nu negatief of positief is, we plaatsen elke reactie volledig, zo snel mogelijk, nadat deze is gecontroleerd om te voldoen aan de richtlijnen van Sunweb Group. 

Richtlijnen voor beoordelingen
Deze richtlijnen hebben het doel de inhoud van de merken van Sunweb Group relevant en gezinsvriendelijk te houden, zonder de verwoording van de uitgesproken mening te beperken. Elke review is van toepassing, ongeacht de aard van de opmerking. 
Beoordelingen waarin scheldwoorden voorkomen of die bewezen onwaarheden bevatten worden niet geplaatst.

Beoordelingen moeten betrekking hebben op de accommodatie. De meest nuttige bijdragen zijn gedetailleerd en helpen anderen betere beslissingen te nemen. Gelieve geen politiek, ethisch of religieus commentaar te leveren. Promotionele inhoud zal niet worden geplaatst.

Alle inhoud moet echt en uniek zijn voor andere klanten. Beoordelingen zijn het meest waardevol als ze origineel en onbevooroordeeld zijn. Deze moet echt van jou zijn.

Respecteer de privacy van anderen. Sunweb Group zal haar best doen om e-mailadressen, telefoonnummers, website-adressen, social media accounts en soortgelijke gegevens te verbergen.

De meningen die worden geuit in reviews zijn van klanten van Sunweb Group. Sunweb Group aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor recensies of reacties. 

Omgeving

Noord Portugal

Ontdek Noord-Portugal

Praktische informatie

Handig om te weten
  • De hotels waar je verblijft hebben minimaal 3 sterren.
  • De hotels waar je overnacht zullen bij aankomst bekend worden.
  • Meld je op de luchthaven eerst bij de reisleiding voor de route en overige papieren.
  • Voor de huurauto dien je een borg te betalen. Neem hiervoor een creditcard mee.
  • De route volgen is geheel vrijblijvend en is meer ter richtlijn. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe de route uiteindelijk wordt.
Vlucht informatie
PORTO
Vluchtduur circa 2,5 uurAmsterdamVertrek vrijwel dagelijksAfstand luchthaven Porto naar:Kies je voor deze veelzijdige bestemming, dan vlieg je binnen 2 uur naar Porto. Hier vandaan is de afstand naar Esposende circa 40 kilometer en naar Vila Praia de Ancora circa 80 kilometer.Bij het doorlopen van uw boeking heeft u de keuze om een Primavera Chartervlucht of een lijndienst-/Low cost vlucht te reserveren. Deze mogelijkheid wordt uitsluitend getoond indien beschikbaar.Primavera Chartervlucht- Inclusief 10 kilo handbagage- Ruimbagage vanaf 15 kilo € 18,00- Flexibele wijzigingsvoorwaarden- Vluchttijden en -nummers onder voorbehoudDe Primavera Chartervluchten worden uitgevoerd door Transavia. Deze chartervluchten hebben doorgaans minder gunstige vertrek- c.q. aankomsttijden. Veel regionale vluchten worden met een tussenstop op een andere regionale luchthaven gecombineerd. De uitvoering van deze vluchten valt onder de ANVR-Reisvoorwaarden.Lijndienst-/Low cost vlucht- Inclusief 10 kilo handbagage- Ruimbagage 15 kilo vanaf € 32,00- Hoge wijzigings-/annuleringskosten- Wijzigen en/of annuleren volgens voorwaarden luchtvaartmaatschappijDe lijndienst-/Low cost vluchten worden, volgens een vaste dienstregeling, uitgevoerd door de vermelde luchtvaartmaatschappij. De uitvoering van deze vluchten valt onder de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij.
Informatie over Portugal

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek

Lees meer Portugal

Bekijk ook eens