• Bewonder het Palace Hotel
  • Proef de lokale lekkernijen
  • Op jouw tempo Porto ontdekken

Wil je graag de mooiste plekjes van Porto ontdekken? Dan hebben we voor jou dé perfecte route uitgestippeld. Op eigen tempo kun je deze stad bewonderen met Fly & Drive Porto Relax.

Dag 1: Porto – Póvoa de Varzim (ongeveer 28 km)
Aankomst op de luchthaven van Porto. Hier haal je de auto op en rijd je naar Póvoa de Varzim. Hier breng je de eerste nacht door.

Dag 2: Póvoa de Varzim – Braga – Guimarães – Póvoa de Varzim (ongeveer 33 km)
Vandaag vertrek je naar Braga, de bisschopsstad. Deze is nog steeds doordrongen van sterke, religieuze tradities. Je bezoekt de kathedraal. Een gebouw in primitieve Romeinse stijl waarvan de binnenkant is veranderd tijdens de Barok. Na het bezoek aan de kathedraal, gaat de reis verder naar Guimarães. Deze stad speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Het is namelijk de eerste hoofdstad van Portugal. Je vindt hier het kasteel van de eerste Portugese koning, “D.Afonso Henriques” en het paleis van de hertogen van Bragança. Dit paleis is bewonderenswaardig gerestaureerd. Je sluit de dag af in hetzelfde hotel als de eerste dag.

Dag 3: Póvoa de Varzim
Deze dag mag je zelf invullen. Neem de tijd om lekker te relaxen, of ga verder de omgeving verkennen. Je overnacht in hetzelfde hotel als voorgaande nachten.

Dag 4: Póvoa de Varzim – Aveiro – Luso (ongeveer 155 km)
De dag start vandaag in Aveiro, het Venetië van Portugal. Een plek die beschouwd wordt als een van de mooiste van Portugal. Je kijkt je ogen uit bij het zien van de kleurrijke gondels en prachtige
Art Nouveau  huizen. Wanneer je hier bent, proef dan vooral de lokale, zoete lekkernij ovos moles. Een heerlijke delicatesse van eigeel en suiker. Vertrek na je bezoek aan Aveiro naar Luso. De dag sluit je hier af in een ander hotel dan de dag ervoor.

Dag 5: Luso – Coimbra – Luso (ongeveer 32 km)
Je vertrekt vandaag richting het bos van Bussaco. Hier is een nationaal park dat ongeveer 700 verschillende plantensoorten bezit. Bezoek ook het Palace Hotel. Een indrukwekkend, historische gebouw in neo-manuelijnse stijl. Dit historische gebouw wordt beschouwd als een nationaal monument. Rijd hierna verder richting Coimbra en bezoek de oude universiteit, met zijn bibliotheek. Deze bibliotheek is één van de grootste van Europa! De nacht breng je door in hetzelfde hotel als dag vier.

Dag 6: Luso
Deze dag mag je ook zelf inplannen. Rust lekker uit van de afgelopen dagen, of ga er nog een extra dagje op uit in Luso. Je sluit de nacht wederom hier af.

Dag 7: Luso – Porto (ongeveer 97 km)
Na het ontbijt rijd je terug naar Porto. Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de indrukwekkende stad Porto te ontdekken. Porto is de tweede grootste stad van Portugal en staat bekend om de portwijn. Je overnacht in een hotel in Porto.

Dag 8: Porto
Helaas zit de reis er weer op.  Vandaag rijd je weer richting de luchthaven en kijk je terug op een mooie reis.

Kamertypes

2-persoonskamer
geschikt voor 2 tot 3 personen
2-persoonskamer voor alleengebruik
geschikt voor 1 persoon

Faciliteiten

Algemeen
  • Officiële classificatie: zonder classificatie

Verzorging

Logies ontbijt
7.9
Review title
7.9
Review title

Ervaringen

Beoordelingen

Groepsamenstelling
Toon alleen beoordelingen in mijn taal

100% echte klantervaringen

Richtlijnen voor beoordelingen van klanten
Om de beoordelingsscore en de inhoud van de beoordeling relevant te houden voor jouw komende reis, archiveren wij beoordelingen die ouder zijn dan 36 maanden.

Alleen klanten die via Sunweb Group hebben geboekt en in de betreffende accommodatie hebben verbleven, kunnen een beoordeling schrijven. Wij nodigen deze klanten na thuiskomst van hun vakantie via e-mail uit om een beoordeling te schrijven. Indien een klant anoniem een review wil plaatsen, worden gegevens gecontroleerd (zoals boekingsnummer, boekingsgegevens) en zijn deze bekend bij Sunweb Group. 

Of het nu negatief of positief is, we plaatsen elke reactie volledig, zo snel mogelijk, nadat deze is gecontroleerd om te voldoen aan de richtlijnen van Sunweb Group. 

Richtlijnen voor beoordelingen
Deze richtlijnen hebben het doel de inhoud van de merken van Sunweb Group relevant en gezinsvriendelijk te houden, zonder de verwoording van de uitgesproken mening te beperken. Elke review is van toepassing, ongeacht de aard van de opmerking. 
Beoordelingen waarin scheldwoorden voorkomen of die bewezen onwaarheden bevatten worden niet geplaatst.

Beoordelingen moeten betrekking hebben op de accommodatie. De meest nuttige bijdragen zijn gedetailleerd en helpen anderen betere beslissingen te nemen. Gelieve geen politiek, ethisch of religieus commentaar te leveren. Promotionele inhoud zal niet worden geplaatst.

Alle inhoud moet echt en uniek zijn voor andere klanten. Beoordelingen zijn het meest waardevol als ze origineel en onbevooroordeeld zijn. Deze moet echt van jou zijn.

Respecteer de privacy van anderen. Sunweb Group zal haar best doen om e-mailadressen, telefoonnummers, website-adressen, social media accounts en soortgelijke gegevens te verbergen.

De meningen die worden geuit in reviews zijn van klanten van Sunweb Group. Sunweb Group aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor recensies of reacties. 

Omgeving

Noord Portugal

Ontdek Noord-Portugal

Praktische informatie

handig om te weten
  • De hotels waar je verblijft hebben minimaal 4 sterren.
  • De hotels waar je overnacht zullen bij aankomst bekend worden.
  • Meld je op de luchthaven eerst bij de reisleiding voor de route en overige papieren.
  • Voor de huurauto dien je een borg te betalen. Neem hiervoor een creditcard mee.
vlucht informatie
PORTO
Vluchtduur circa 2,5 uurAmsterdamVertrek vrijwel dagelijksAfstand luchthaven Porto naar:Kies je voor deze veelzijdige bestemming, dan vlieg je binnen 2 uur naar Porto. Hier vandaan is de afstand naar Esposende circa 40 kilometer en naar Vila Praia de Ancora circa 80 kilometer.Bij het doorlopen van uw boeking heeft u de keuze om een Primavera Chartervlucht of een lijndienst-/Low cost vlucht te reserveren. Deze mogelijkheid wordt uitsluitend getoond indien beschikbaar.Primavera Chartervlucht- Inclusief 10 kilo handbagage- Ruimbagage vanaf 15 kilo € 18,00- Flexibele wijzigingsvoorwaarden- Vluchttijden en -nummers onder voorbehoudDe Primavera Chartervluchten worden uitgevoerd door Transavia. Deze chartervluchten hebben doorgaans minder gunstige vertrek- c.q. aankomsttijden. Veel regionale vluchten worden met een tussenstop op een andere regionale luchthaven gecombineerd. De uitvoering van deze vluchten valt onder de ANVR-Reisvoorwaarden.Lijndienst-/Low cost vlucht- Inclusief 10 kilo handbagage- Ruimbagage 15 kilo vanaf € 32,00- Hoge wijzigings-/annuleringskosten- Wijzigen en/of annuleren volgens voorwaarden luchtvaartmaatschappijDe lijndienst-/Low cost vluchten worden, volgens een vaste dienstregeling, uitgevoerd door de vermelde luchtvaartmaatschappij. De uitvoering van deze vluchten valt onder de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij.
informatie over Portugal

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek

Lees meer Portugal

Bekijk ook eens