terug

Wintersport in Andorra

Destination image

Algemene informatie

Andorra: een aantrekkelijke bestemming in het hart van de prachtige Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje in. Andorra is niet alleen een tax-free paradijs. De vallei Grandvalira biedt uitstekende sportieve mogelijkheden voor de wintersport. Met zo'n 65 bergtoppen boven de 2000 meter is Andorra het op een na hoogste bergstaatje van Europa. De hoogste bergtop is te vinden op 2942 meter hoogte en heet 'Pic de Coma Pedrosa'.

In de hoofdstad Andorra la Vella (op maar circa 4 kilometer afstand van Encamp) kunt u uitgebreid tax-free winkelen en eten in uitstekende restaurants. In deze stad is een dagje naar de thermische baden van het Caldea-centrum ook een heerlijk alternatief voor een dag op de pistes.

IJsduiken, sneeuwscooters, iglo's bouwen. Het kan allemaal in het veelzijdige Andorra.

Sneeuwzeker
Door de hoogte biedt Andorra een aantal sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste en leukste zijn. Wanneer u naast skiën ook van winkelen houdt, zit u zeker goed in Andorra. Er zijn volop winkels waar u belastingvrij kunt winkelen.

Kortom: in Andorra vindt u sneeuwzekere wintersportbestemmingen, een mooie natuur, een gemoedelijke sfeer, een rustige omgeving en natuurlijk veel winterplezier!
Lees verder Minder informatie
Bekijk alle accommodaties in Andorra
naar boven