1. Home
  2. Wintersport
  3. Zweden
  4. Åre
  5. Åre
Åre

Wintersport in Åre

Algemene informatie

Åre is misschien wel het bekendste skidorp van Zweden en dat is niet voor niets. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke wintersport zijn hier aanwezig: van fijne restaurants tot een bruisende après-ski en natuurlijk een veelzijdig skigebied. Wat deze bestemming extra bijzonder maakt is het lange wintersportseizoen. Dit heeft te maken met de noordelijke ligging van het dorp. Hierdoor heb je gegarandeerd sneeuw in de periode november tot en met mei. Later in het jaar blijft het bovendien langer licht.

De piste op

Met meer dan 90 kilometer aan pistes heeft Åre het grootste aaneengesloten skigebied van heel Scandinavië. Het gebied is verdeeld over twee zones: hoog en laag. In de lage zone heb je een groot aantal rode en zwarte pistes, bekend van de Alpine World Cup. In de hoge zone zijn meer blauwe en groene pistes; deze bereik je met de kabelbaan of gondellift. Doordat dit skigebied zoveel variatie biedt, is het toegankelijk voor beginners, maar ook uitdagend voor gevorderde wintersporters.

Après-ski in Åre

Niet alleen de piste is veelzijdig. Ook als de skischoenen uitgaan, kun je hier alle kanten op. Van een simpele hotdog, tot een diner op sterrenniveau; Åre is een echte culinaire hotspot. Dus heb je na een dag op de piste nog voldoende energie over? Duik dan zeker ‘even’ het bruisende nachtleven in. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Pistes

20Km
46Km
52Km
2Km
Totaal 120Km

Liften

3

8

35

Hoogte

1274m
384m

Gletsjer

0

Loipe

88Km

Funpark

3

Åre