Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Monte Gordo
Monte Gordo

Vakantie Monte Gordo Portugal

Algemene informatie

Monte Gordo: vakantie aan de Algarve

Wordt de komende vakantiebestemming Portugal? Monte Gordo is een badplaatsje in het zuidoosten van de Algarve, bijna tegen de Spaanse grens aan. Net als zoveel badplaatsen is ook Monte Gordo een voormalig vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een geliefd vakantieoord voor toeristen. En dit is niet zo gek, want je hebt hier alle ingrediënten om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Denk aan zon, zee, strand en fijne strandtenten om te genieten van prachtig weer of van de mooie zonsondergang in de Mediterraanse Zee. In deze streek en dus ook in Monte Gordo bestel je natuurlijk de heerlijkste verse visgerechten. Of de beroemde Frango Piri Piri, het traditioneel op houtskool bereide kruidige kipgerecht. Een beetje beweging als tegenhanger van al dat lekkere eten? Monte Gordo is voornamelijk vlak en daarmee ook heel geschikt voor een lange wandeling of fietstocht. Wanneer ga jij de Portugese zon opzoeken?

In Monte Gordo vakantie vieren: strand en uitstapje naar de stad 

Wil je uitrusten, genieten van lange strandwandelingen en lekker uit eten, vier dan zeker in Monte Gordo je vakantie. Het badplaatsje wordt vaak geroemd om de brede, lange en schone stranden, de kalme en toegankelijke zee en de leuke strandpaviljoens. De houten promenade langs het strand, met opritjes en bankjes, maakt het ook toegankelijk en geschikt voor rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn. Wil je je strandvakantie combineren met een citytrip? Dat kan! In nog geen uurtje rijden sta je in het hart van het levendige oude centrum van Albufeira. Of bezoek op eenzelfde afstand de hoofdstad van de Algarve, Faro. Krijg je al zin om naar Monte Gordo op vakantie te gaan? Ga naar het last minute aanbod voor Portugal en bekijk de heerlijke accommodaties die we voor jou geselecteerd hebben in Monte Gordo.

Overwinteren in Portugal: in Monte Gordo kom je tot rust

Monte Gordo heeft een mediterraans klimaat. De zomers zijn zwoel en warm, de winters zijn mild en daartussen geniet je van zalige temperaturen van rond de 20 graden. Je overwintert hier dus heerlijk. En dat is iets dat veel mensen met de pensioengerechtigde leeftijd dan ook graag doen. In Monte Gordo kun je heerlijke strand- of boswandelingen maken. Natuurliefhebber? Tussen Monte Gordo en Castro Marim, in het natuurpark Reserva Natural de Sapal de Castro Marim, vind je een prachtig vogelreservaat. Je spot hier het hele jaar door onder meer ooievaars, flamingo’s en de steltkluten. In de Algarve is veel te verkennen en dat kan je het beste doen met een (huur)auto. Rijd bijvoorbeeld een half uurtje richting het zuiden om het typisch Portugese en charmante vissersdorp Tavira te bezoeken. Of maak een roadtrip langs de mooiste dorpjes van de Algarve richting ‘het einde van de wereld’, oftewel het uitkijkpunt Cabo de São Vicente op het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. En? Ga jij in Monte Gordo vakantie vieren?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
25ºC
30ºC
30ºC
31ºC
28ºC
27ºC
18ºC
17ºC
Min.
6ºC
10ºC
10ºC
12ºC
15ºC
19ºC
19ºC
19ºC
16ºC
17ºC
10ºC
9ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek