Terug

Vakantie Castelldefels

Destination image

Algemene informatie

Castelldefels ligt op ongeveer 18 kilometer ten zuiden van Barcelona en vele Spanjaarden hebben hier een twee huis vanwege het bijzondere karakter van deze stad.Het heeft een prachtig, vijf kilometer lang zandstrand en is een waar paradijs voor sportliefhebbers. Bijna alle sporten die je je kunt bedenken worden hier uitgevoerd: van zeilen, roeien en kitesurfen tot golfen, rollerskaten en hockey. De plaats heeft zelfs de award “Sporting Tourism Destination” ontvangen.

Naast deze vele sportmogelijkheden vind je een mooi aangelegde wandelboulevard en een authentiek centrum met winkels, restaurantjes en terrasjes. Kenmerkend voor Castelldefels is het oude kasteel van Fels, waar de plaats haar naam aan te danken heeft. Vanaf de heuvel, waarop dit indrukwekkende kasteel ligt heb je een panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving. Naast dit kasteel zijn er ook nog twaalf Middeleeuwse verdedigingstorens bewaard gebleven, die tegenwoordig allemaal onder privébeheer vallen.

In de zomermaanden is het in Castelldefels erg levendig vanwege de vele festivals die plaatsvinden. In juni vindt bijvoorbeeld het Jazz Fesitval plaats, in juli het Castelldefels dansfestival en in september is er, hoe kan het ook anders, een speciale sportavond.

Lees verder Minder informatie

Het weer

Naar het begin