1. Home
  2. Vakantie
  3. Spanje
  4. Costa del Garraf
  5. Castelldefels
Castelldefels

Vakantie Castelldefels

Algemene informatie

Castelldefels ligt op ongeveer 18 kilometer ten zuiden van Barcelona en vele Spanjaarden hebben hier een twee huis vanwege het bijzondere karakter van deze stad.Het heeft een prachtig, vijf kilometer lang zandstrand en is een waar paradijs voor sportliefhebbers. Bijna alle sporten die je je kunt bedenken worden hier uitgevoerd: van zeilen, roeien en kitesurfen tot golfen, rollerskaten en hockey. De plaats heeft zelfs de award “Sporting Tourism Destination” ontvangen.

Naast deze vele sportmogelijkheden vind je een mooi aangelegde wandelboulevard en een authentiek centrum met winkels, restaurantjes en terrasjes. Kenmerkend voor Castelldefels is het oude kasteel van Fels, waar de plaats haar naam aan te danken heeft. Vanaf de heuvel, waarop dit indrukwekkende kasteel ligt heb je een panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving. Naast dit kasteel zijn er ook nog twaalf Middeleeuwse verdedigingstorens bewaard gebleven, die tegenwoordig allemaal onder privébeheer vallen.

In de zomermaanden is het in Castelldefels erg levendig vanwege de vele festivals die plaatsvinden. In juni vindt bijvoorbeeld het Jazz Fesitval plaats, in juli het Castelldefels dansfestival en in september is er, hoe kan het ook anders, een speciale sportavond.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
18ºC
21ºC
27ºC
31ºC
36ºC
34ºC
30ºC
26ºC
20ºC
11ºC
Min.
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
15ºC
19ºC
25ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
3ºC