Hotel Font

Hotel Font

Hotel Font is een perfecte keus als u opzoek bent naar een centraal gelegen hotel. Het hotel is eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. Het kleinschalige complex is gelegen in het centrum van La Massana én naast de nieuwe skigondel. U hebt direct toegang tot het mooie skigebied Vallnord. Een ideale uitvalsbasis om de Pyreneeën te verkennen!

Lees verder Hotel Font Minder informatie Hotel Font
 • Kleinschalig complex
 • Ideale ligging

Er is geen informatie over kamertypes beschikbaar

La Massana

La Massana ligt op ongeveer vijf kilometer van Andorra de la Vella, de hoofdstad van het land. Hier kunt u naar hartelust winkelen. Het is een populair skigebied onder de wintersporters omdat de moderne gondellift La Massana met het skigebied van Pal-Arinsal verbindt. Dit prachtige gebied heeft fijne beboste afdalingen en is daarom een ideale plek om lekker te oefenen. In de avonden zijn er veel cafés, restaurants en après-skibars waar de dag volwaardig kan worden afgesloten!

La Massana
Vallnord image

Vallnord

Het skigebied Vallnord bestaat uit drie kleine skigebieden; Pal, Arinsal en Arcalis en is nabij de Spaanse grens gelegen in een bosrijke omgeving. De kleinere gebieden, Pal-Arinsal en Ordino-Arcalis zijn gemakkelijk bereikbaar ook al zijn ze niet met elkaar verbonden. Het gebied telt 92 kilometer aan gemarkeerde pistes en door de vele hoogteverschillen staat het hierom bekend. Doordat de gondel een goede verbinding biedt tussen de skigebieden zijn er vele mogelijkheden voor beginners maar ook de wintersporter die de uitdaging graag aangaat.

In Arinsal zijn de lange, smalle pistes een goed kenmerk in deze streek. Voornamelijk voor beginners is dit een fijn skigebied, de gevorderde skiër zal de uitdaging meer in de hoger gelegen pistes moeten zoeken. Ook voor snowboarders is er genoeg te beleven. In Arinsal zijn meerdere mogelijkheden in het grote freestyle park en in Ordino zijn de beste off-piste mogelijkheden van Andorra. Wandelaars zijn aangewezen op de zo nu en dan lastige bergwandelingen in het dal van Ordino.

Vallnord
 • Goede verbinding tussen de skigebieden
 • Voor beginners en gevorderden

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad is Andorra la Vella.

Taal:
De officiële taal is het Catalaans. Naast Catalaans wordt Spaans en Frans veel gesproken.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro.

Voltage:
Het voltage is 230 volt.

Reisdocumenten:
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Telefoneren:
Een Nederlandse mobiele telefoon werkt ook in Andorra. Om naar Andorra te bellen vanuit Nederland, toetst u eerst het landnummer 00376 en dan het netnummer zonder nul en daarna het abonneenummer. Vanuit Andorra naar Nederland is het landnummer 0031.

Alarmnummer:
Het landelijke alarmnummer is 112.

Reizen met de auto:
De nationale wegen zijn goed begaanbaar. De snelwegen in Andorra vragen geen tol. In Frankrijk wordt op de meeste (auto)snelwegen tol geheven. In Andorra bestaat geen algemene winterbandenplicht. Wel kunnen op sommige trajecten sneeuwkettingen dan wel winterbanden verplicht zijn. Dit wordt met borden aangegeven. Informatie over het gebruik van sneeuwkettingen en winterbanden kunt u o.a. opvragen bij de ANWB. Bij pech of een ongeluk is het verplicht dat alle weggebruikers een reflecterend vest dragen. Dit vest is te koop bij de ANWB. Het is lichtgewicht en reflecterend.
De gevarendriehoek moet bij pech of een ongeval op niet meer dan 1 meter van de rand van de weg, op voldoende afstand achter het voertuig worden geplaatst. Het gebruiken van de gevarendriehoek is ook verplicht wanneer u de alarmlichten gebruikt.

Reizigers met de auto via Frankrijk:
In Frankrijk geldt een verplichting om een alcoholtester (éthylotest in het Frans) in de auto te hebben. Herbruikbare alcoholtesters zijn o.a. online te koop via www.thuistesters.nl.

Eten en drinken:
In Andorra is er voor ieder wat wils. Er wordt veel vis gegeten en zowel Spaanse en Franse gerechten worden hier vaak geserveerd.

Fooien:
Het is in Andorra de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
De winkels zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur geopend. Op zondag zijn de winkels tot 19.00 open. Sommige winkels zijn 's middags tussen 13.00 en 15.00 uur gesloten. Winkels in kleinere plaatsen sluiten ’s middags eerder en zijn op zondag gesloten.

Veiligheid:
In Andorra is het dragen van een skihelm niet verplicht maar wordt (met name voor kinderen) sterk aangeraden. In een skiklas wordt het dragen van een helm vaak wel verplicht gesteld.

Ervaringen

Voor deze accommodatie is er nog geen beoordeling beschikbaar

Beoordelingen

Vervoersinfo busreis

Vervoersinformatie Weekreizen

Vertrekdata bus

De bus naar La Massana gaat van 13 januari 2012 tot en met 16 maart 2012.

Reisduur

Naar Andorra biedt Sunweb 10-daagse busreizen aan.

Opstapplaatsen en –tijden weekreizen

Opstapplaats

Vertrektijd

Bereikbaarheid

Amsterdam, Stadionplein

12:00

Kaart

/

OV

Utrecht, P+R Muziektheater Leidsche Rijn

12:45

Kaart

/

OV

Rotterdam, metrostation Capelsebrug

13:30

Kaart

/

OV

Eindhoven*, Beukenlaan (ventweg thv Essent)

13:15

Kaart

/

OV

Breda, transferium (Bagven Park)

14:30

Kaart

/

OV

* De opstapplaats Eindhoven wordt voor Andorra alleen op 17 februari aangeboden. Let op! U wordt met een transferbus vanuit Eindhoven naar Breda gebracht, alwaar u overstapt op de Sunweb bus naar Andorra.Op uw ticket staan altijd de juiste opstaptijd en -locatie vermeld. De aangeboden op- en/of uitstapplaatsen kunnen verschillen per datum. De mogelijke op- en uitstapplaatsen zijn zichtbaar tijdens het boeken. Klik op ‘Kaart’ achter de betreffende opstapplaats voor een gedetailleerde kaart van de opstapplaats en/of een routebeschrijving naar de opstapplaats.Klik op ‘OV’ voor een uitgebreid reisadvies per openbaar vervoer naar de betreffende opstapplaats.

Toeslag op-/uitstapplaats

Voor een aantal op-/uitstapplaatsen betaalt u een toeslag per persoon, per enkele reis. Deze toeslagen zijn:€ 7,50 voor Amsterdam€ 5,00 voor Utrecht, Rotterdam en Eindhoven

Aankomsttijd bestemming

De verwachte aankomsttijd op de bestemming is de volgende ochtend tussen 07.00 en 10.00 uur.

Vertrektijd terugreis

Ca. 19.15 uur (onder voorbehoud). Op uw ticket staan de juiste opstaptijd en -locatie vermeld.

Verwachte aankomst op zondag in Nederland

Breda 11.00 uur, Rotterdam 12.00 uur, Utrecht 13.00 uur, Amsterdam 14.00 uur. Dit zijn de verwachte aankomsttijden in Nederland. Tijden kunnen sterk afwijken door tal van omstandigheden, zoals weer en verkeersdrukte.

Vervoersinformatie algemeen

Busnummer per SMS

Het busnummer staat

niet

vermeld op het ticket wat u ongeveer 3 weken voor vertrek ontvangt. De busindeling wordt namelijk in de week van uw vertrek gemaakt. Het busnummer wordt ca. 1 dag voor vertrek per SMS naar u verstuurd (kosteloos). Dit is uiteraard alleen mogelijk als wij in het bezit zijn van uw juiste mobiele telefoonnummer. Indien u met een overstap te maken krijgt, wordt dit niet gecommuniceerd in de SMS.

Parkeren

Hieronder kunt u nuttige informatie vinden over de parkeermogelijkheden bij uw opstapplaats. Klik voor meer informatie op de link bij uw opstapplaats.

Amsterdam

- tegen betaling parkeren bij P+R Olympisch Stadion (beperkt aantal parkeerplaatsen).

Utrecht

- tegen betaling parkeren bij P+R Muziektheater.

Rotterdam

- gratis parkeren bij P+R Capelsebrug (beperkt aantal parkeerplaatsen).Breda (geen website) – gratis parkeren op het transferium (op eigen risico).Parkeren van uw auto bij één van de opstapplaatsen is te allen tijde op eigen risico. Sunweb is niet aansprakelijk voor de inhoud van bovenstaande websites.

Bagage

Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor het meenemen van één tas of koffer van normaal formaat (max. 20 kg, afmetingen max. 80x70x30 cm), één paar ski's (met stokken en schoenen) of één snowboard (met schoenen) en handbagage (max. 2 kg). In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.). Neemt u een snowboard mee, dan bent u verplicht om de bindingen van het board af te halen. U kunt uw schoenen en bindingen bijvoorbeeld in een schoenentas meenemen. Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in uw bagage te stoppen. Indien u te veel bagage heeft, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorgt u er altijd voor dat er labels aan uw bagage bevestigd zijn. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

Meer informatie

Uitgebreidere algemene informatie over de busreis kunt u op onze site vinden onder het kopje

reisinfo

, boven in het scherm.

Vervoersinfo vliegreis

U vliegt met Transavia vanaf Amsterdam naar Barcelona. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Tijdens de vlucht zijn de maaltijden en drankjes niet inclusief. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de Nederlands- of Engelssprekende vertegenwoordiger van Sunweb Vakanties.

Vertrekdagen en reisduren
Er wordt één keer per week (op zaterdag) naar Barcelona gevlogen. U kunt een 8-daagse reis boeken.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sunweb Vakanties geboekt heeft. De transfer naar La Massana duurt ongeveer ca. 4 uur.

Vluchtschema
Vluchtschema is op dit moment nog niet bekend.

E-tickets
Sunweb Vakanties verzendt u circa één week voor vertrek de tickets per e-mail. Deze tickets kunt u zelf uitprinten en hiermee checkt u in bij de incheckbalie van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Bij de e-tickets treft u ook de overige belangrijke reisinformatie aan. Indien u heeft aangegeven de tickets per post te willen ontvangen, dan printen wij voor u de e-tickets uit en sturen we deze op. Voor een vlotte incheckprocedure is het belangrijk dat u de e-tickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes.

Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Op het ticket van de gehuwde dames dient alléén de meisjesnaam te staan die ook in het paspoort (of ID-kaart) staat. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Bagage
Voor de wintersportvluchten geldt een bagagevrijdom van 20 kg ruimbagage per persoon exclusief skiuitrusting. Tevens mag u 5 kg aan handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 115 cm (l+b+h). Voor baby’s van 0 t/m 1 jaar geldt een bagagevrijdom van 10 kg per baby.

Naast uw ruimbagage mag u ook één skiuitrusting van maximaal 15 kilo per persoon meenemen op de vlucht. U betaald bij de check-in per skiuitrusting € 20,- per enkele reis.

Meer informatie
Uitgebreidere algemene informatie over de vliegreis kunt u op onze site vinden onder het kopje
reisinfo, boven in het scherm.


Skipas, -les en verhuur

Bij de reissom is een skipas La Massana (Pal-Arinsal)  inbegrepen.

Reis per eigen vervoer / vliegtuig:

3-daagse reis inclusief 2-daagse skipas4-daagse reis inclusief 2-daagse skipas5-daagse reis inclusief 3-daagse skipas6-daagse reis inclusief 4-daagse skipas7-daagse reis inclusief 5-daagse skipas8-daagse reis inclusief 6-daagse skipas

Bij je boeking wordt aangegeven voor welke dagen de skipas geldig is (bijv. zondag tot vrijdag). Als je de skipas op een andere dag wil laten ingaan dan, aangegeven in de boekingsstappen, moet hiervoor telefonisch contact op worden genomen met ons contact center. De boeking kan dan worden aangepast. Ter plaatse is het niet mogelijk om de skipas op een andere dag in te laten gaan. Een uitbreiding van de skipas is vaak extra bij te boeken; de prijs hiervoor vind je terug in het verdere verloop van de boekingsstappen. Ook de korting voor “geen skipas” is terug te vinden in het boekingsproces.

Kortingen:

De skipas voor kinderen t/m 5 jaar is gratis (op vertoon van een legitimatiebewijs).

Boek je voor 31/10/2019: dan ontvang je een vroegboekkorting van €16,80 op de 6-daagse skipas. Deze korting wordt automatisch berekend.

Ski- en snowboardhuur kunt u direct bij boeking opgeven.

wijzig

IN WELKE PERIODE?

  Alert service instellen

  Wil je een bericht ontvangen zodra de prijzen en beschikbaarheid van deze vakantie voor het seizoen 2019/2020 beschikbaar is? Meld je gratis aan met je email adres!

  Jouw persoonsgegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

  Boeking alert

  • Als eerste op de hoogte van prijzen en beschikbaarheid
  • Ontvang een melding zodra de accommodatie online komt
  • Gratis service zonder enige verplichtingen!
  Inschrijven
  Bedankt voor je inschrijving!
  Er is iets fout gegaan met je inschrijving. Probeer het alsjeblieft opnieuw
  naar boven