1. Home
  2. Wintersport
  3. Frankrijk
  4. Les Angles
  5. Les Angles
Les Angles

Wintersport in Les Angles

Algemene informatie

Een van de hoogste plateaus van Europa: hier ligt het dorp Les Angles. Op een hoogte van 1650 m, gelegen in het "Capcir" gebied, wat komt van de naam "caput circii" wat "hoofd van de cers" betekent. Met andere woorden, het is de noordenwind of de tramontane. "Capcir" zou dus het land zijn dat naar de wind is gericht. Een koude streek die sommigen "het kleine Siberië van Europa" noemen.

Jouw skivakantie in Les Angles

In 1900 was de bevolking van Les Angles op haar hoogtepunt, maar door de leegloop van het platteland liep het dorp geleidelijk leeg. Op 4 januari 1964 werd de badplaats echter opgericht en kreeg "Les Angles" een nieuw leven. Dit dorpsresort, typisch voor de Pyreneeën, is bovenal een familieoord. De 55 km aan pistes bieden de mogelijkheid om verschillende ski-activiteiten te beoefenen, maar ook nieuwe glijbanen zoals de "Snake Glisse". 14 groene en 9 blauwe pistes wachten op de beginnende skiërs, die in alle rust hun vaardigheden op de poedersneeuw kunnen verbeteren. En wat de verplaatsingen betreft, heeft het resort gekozen voor een service van acht gratis pendeldiensten, aangevuld met een parkeersysteem.

Les Angles biedt ook verschillende après-ski activiteiten, zowel om te ontspannen als om van de buitenlucht te genieten: sneeuwschoenwandelen, een wellnesscentrum met een zwembad, jacuzzi, hammam, sauna, thermale waterbaden, "freestyle airbag" (opblaasbaar matras dat sprongen in alle veiligheid opvangt), nordic walking... en nog veel meer!

Kies voor een skivakantie in Les Angles en geniet van het uitzonderlijke erfgoed van de Pyreneeën!