1. Home
  2. Wintersport
  3. Zweden
  4. Sälen
  5. Sälen
Sälen

Wintersport in Sälen

Algemene informatie

Midden in Zweden, tegen de Noorse grens aan, ligt het skidorp Sälen. De combinatie van Scandinavische sneeuw, overweldigende natuur en een gevarieerd activiteitenaanbod maken dit een ideale wintersportbestemming voor het hele gezin.

Veelzijdige wintersportbestemming

In de omgeving van Sälen vind je vier skigebieden: Lindvallen, Hundfjället, Tandådalen. Samen zijn ze goed voor meer dan honderd pistes en vele uren toeren. De helft van de pistes is zwart en de andere helft is een combinatie van groen, blauw en rood. Iedere sneeuwliefhebber komt hier dus aan zijn trekken. Zelfs de allerkleinsten, want voor hen zijn er speciale kinderzones waar zij onder professionele begeleiding spelenderwijs kunnen leren skiën of snowboarden.

Off piste

Niet alleen op de piste, maar ook daarbuiten valt er genoeg te beleven. Wat dacht je van een huskytocht of een bezoek aan de spa? De hoeveelheid in- en outdoor activiteiten maakt deze wintersportbestemming dan ook extra aantrekkelijk. Naast alle actie kun je hier ook heerlijk achterover zitten in één van de vele restaurants. In Sälen vind je er maar liefst vijftig! Van wild tot Italiaans, dus ook op culinair gebied valt er genoeg te ontdekken.

Pistes

7
4
11
27
Totaal 49

Liften

0

11

102

Hoogte

890m
350m

Gletsjer

0

Loipe

46Km

Funpark

10

Sälen
Sälen