Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Sudtours
  3. Reisinformatie
  4. Annuleren
Annuleren

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde reserveringskosten en de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering, de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

• bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom;

• bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;

• bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;

• bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

• bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

• bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

• bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Indien sprake van afwijkende voorwaarden wordt u hierop gewezen op de factuur.

De reis kan geannuleerd worden via het mailadres annulering@sudtours.nl onder vermelding van het boekingsnummer. Bij annuleringen hanteert Sudoturs de algemene Sudtours voorwaarden. Annuleringen dienen binnen 3 dagen na de gebeurtenis waardoor de reis (geheel of gedeeltelijk) wordt geannuleerd te worden gemeld. Houd er rekening mee dat een annulering nooit kosteloos verloopt. Alleen indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten én bij een geldige reden, heeft u recht op (gedeeltelijke)teruggave van de reissom. Sudtours kan een annulering alleen in behandeling nemen wanneer deze is ingediend door de hoofdboeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Voor specifieke annuleringsvoorwaarden verwijzen wij u tevens naar de Sudtours voorwaarden.

Alternatieven voor annuleren

Een boeking annuleren is niet altijd de enige mogelijkheid. Het is meestal ook mogelijk om uw vakantie over te dragen aan iemand anders. Tot de dag voor vertrek is het mogelijk deze wijziging te doen. Neem hiervoor contact op met ons Contact Center.

Annuleringskosten claimen

Het is belangrijk dat u goed verzekerd op vakantie gaat. Wij raden dan ook altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als u een annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan bekijkt de verzekeraar of de reden van annulering onder de voorwaarden valt. Is dit het geval, dan krijgt u de annuleringskosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Heeft u bij uw boeking via Sudtours een annuleringsverzekering afgesloten, dan bent u verzekerd via de Europeesche Verzekeringen. Wilt u de voorwaarden bekijken, klik dan hier.

Heeft u geen annuleringsverzekering bij Sudtours afgesloten, kijk dan bij uw eigen verzekeraar wat de voorwaarden zijn.


Gedeelte van de boeking annuleren

Het komt voor dat niet de gehele boeking geannuleerd wordt, maar 1 of meerdere personen. De overige personen gaan dan wel op vakantie. U kunt dan een deelannulering doorgeven via het mailadres annulering@sudtours.nl onder vermelding van uw boekingsnummer. Uw annulering wordt binnen 5 dagen in behandeling genomen. Alleen de hoofdboeker kan de annulering doorgeven. De geannuleerde persoon betaalt de annuleringskosten volgende Sudtours voorwaarden.

Vaak wordt bij een deelannulering de reissom voor de overgebleven reizigers hoger. Dit is omdat u met minder personen in de kamer verblijft. Dit worden meerkosten genoemd. Door meerkosten kan het voorkomen dat de totale reissom hoger wordt. Volgens de ANVR-Voorwaarden mag dit niet. Wordt uw totale reissom hoger, dan verwerken wij een korting in uw boeking zodat de totale reissom het zelfde blijft.

De meerkosten kunnen door de reizende deelnemers bij hun verzekeringsmaatschappij worden gedeclareerd. Houd er rekening mee dat elke verzekeringsmaatschappij hier eigen regels in heeft.

Worden er personen geannuleerd en de gehele reissom is al voldaan, dan wordt het te veel betaalde bedrag naar de hoofdboeker overgemaakt. De hoofdboeker kan het geld dan overmaken naar de geannuleerde personen. Sudtours is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de verrekening van de kosten tussen de deelnemers.

Gehele boeking annuleren

Annuleert u uw vakantie, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de Sudtours voorwaarden. Een annulering is dan ook niet kosteloos. De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven. U kunt dan een annulering doorgeven via het mailadres annulering@sudtours.nl onder vermelding van uw boekingsnummer.

Na de annulering ontvangt u de annuleringsfactuur plus schadeformulier per mail. Staan er nog annuleringskosten open, dan is het verplicht deze annuleringskosten binnen 14 dagen aan ons over te maken. Na annulering is inloggen op Mijn Sudtours niet meer mogelijk. De betaling maakt u over via internetbankieren of een overschrijving. Heeft u teveel betaald, dan storten wij het teveel betaalde bedrag binnen 14 dagen naar u terug.

Polisnummer

Het polisnummer van uw verzekering is uw boekingsnummer. Het boekingsnummer staat aangegeven op uw factuur.