1. Home
  2. Vakantie
  3. Oostenrijk
  4. Tirol (Zell am Ziller/Gerlos)
  5. Zillertal 3000
  6. Mayrhofen
Mayrhofen

Vakantie Mayrhofen

Algemene informatie

Sneeuw of geen sneeuw, zomer of winter, Mayrhofen is en blijft een gezellige plaats. Hier is het in de koude maanden gezellig druk met alle wintersportfanaten, maar toch blijft de gezellige sfeer tot diep in de zomer. Het is ook niet voor niets dat Mayrhofen al vele jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen is in Oostenrijk.

In Mayrhofen
Mayrhofen bestaat eigenlijk uit meerdere kleine dorpen die langzaam aan elkaar gegroeid zijn. De huizen zijn in de traditionele, landelijke stijl van Oostenrijk gebouwd. Zo heeft deze alpenstad een hele gemoedelijke, sfeervolle uitstraling.
Je zou bijna vergeten hoe gezellig het in het centrum is. Hier heb je gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en ook veel de bekende bars, zoals de Icebar, Pilzbar en de Speak Easy Bar. Wil je het een avondje echt laat maken? Dan zijn de discotheken Schlüssel en Arena-disco iets voor jou.

Wat te doen?
Wat te doen? Wat te doen? Mogelijkheden heb je hier echt te over. Wil je graag in Mayrhofen blijven? Dan kun je een filmpje pakken in de bioscoop, je kunt gaan tennissen, fitnessen, squashen, maar ook kun je gaan rodelen. Als je zin hebt in een frisse duik, kun je ook lekker gaan zwemmen.
In de omgeving van Mayrhofen heb je ook vele, vele activiteiten. Wat denk je van wandelen? Voor je alle wandelpaden hier gezien hebt, ben je dagen verder. De routes lopen over de bergen en langs de mooiste uitzichtpunten.

Corona informatie

Let op:
Code oranje voor Nederlanders die naar Oostenrijk reizen. De luchthaven is wel bereikbaar en doorreizen is mogelijk. Bij thuiskomst na een verblijf aldaar word je geadviseerd 10 dagen in quarantaine te gaan.

Reis je door Duitsland met de auto dan dien je mondmaskers bij je te hebben. Het gebruik van mondmaskers is bijvoorbeeld verplicht bij tankstations. 
Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
1 meter
Als afstand houden niet mogelijk is, draag dan een mondmasker
Openbaar vervoer
Gebruik toegestaan, mondkapje verplicht
Voor kinderen vanaf 6 jaar is een mondmasker verplicht, ook in gondels/liften
Maximaal aantal personen buiten
Geen max. buiten. Private meetings toegestaan, maar niet meer dan 25 personen.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Supermarkten en drogisterijen
Open
Mondmasker verplicht (voor kinderen vanaf 6 jaar)
Tankstations
Open
Restaurants
Open
Mondkapje verplicht, reserveren verplicht en maximaal 6 personen aan 1 tafel. In Tirol zullen restaurants om 22.00 uur gesloten worden.
Bars
Open
mondkapje verplicht voor medewerkers
Winkels
Open
Waterparken
Open
30 seconden afstand houden
Dierentuinen
Open
Stranden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Er mogen niet meer dan 6 mensen samenkomen in een openbare ruimte. Bij een evenement moet iedereen een aangewezen stoel hebben, mondkapjes zijn verplicht behalve wanneer zij zitten op de aangewezen stoel. Evenementen die binnen plaats vinden hebben een bovengrens van 1000 mensen en evenementen die in de buitenlucht plaats vinden hebben een bovengrens van 1250 mensen. Voor de regio Tirol is er een bovengrens van maximaal 250 mensen per event.
Musea
Open
Wellness
Open
Wel een max. aantal personen per M2
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Zelfde regels als anders
Discotheken / uitgaansleven
Open
Tot 01.00 uur
Casino
Open
Tot 01.00 uur
Luchthavens
Mondkapje en temperatuurcheck verplicht
Verplichte quarantaine bij aankomst
Nee
Covid-19 test voor vertrek
Nee
Covid-19 test bij aankomst
Nee
Gezondheidsverklaring nodig?
Nee
Andere formaliteiten om het land binnen te komen?
Nee
Transfer regels?
N.v.t.
Mondkapje
Ja
Een mondkapje is verplicht in bepaalde gebieden: in supermarkten, openbaar vervoer/ taxi's, evenementen (behalve indien vaste zitplaats), in kabelbanen, bussen, boten, tankstations, banken, postkantoren, huisartsenposten, ziekenhuizen en overal waar directe zorg verleend wordt en er geen 1 meter afstand van elkaar gehouden kan worden en er geen beschermingsmiddelen zijn.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
2ºC
7ºC
17ºC
13ºC
14ºC
25ºC
23ºC
24ºC
18ºC
18ºC
11ºC
2ºC
Min.
-7ºC
-3ºC
2ºC
0ºC
3ºC
12ºC
10ºC
11ºC
4ºC
7ºC
1ºC
-4ºC